Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Sikertörténetek: Új betelepülők a győri ipari parkban

Pannon Tools: idén megkétszerezi forgalmát

Az 1990-ben alakult Pannon Tools Kft. történetének legsikeresebb esztendejét zárhatja. Nagy valószínűséggel idei forgalma eléri az egymilliárd forintot, s ehhez nem kevesebb teljesítményre volt, van és lesz szükség, minthogy 2005-ben megkétszerezze előző évi árbevételét.
A Pannon Tools Kft. profilja tágabb értelemben véve alkatrész- és szerszámgyártás, a cég tizenöt éve alakult, s nyolc éve a Nemzetközi Ipari Park lakója. Tóth Lajos ügyvezető igazgató nem kis büszkeséggel említi, hogy a száz százalékban magyar tulajdonú társaság neves, Magyarországon dolgozó japán cégek partnere és beszállítója. Egyebek között a Suzuki számára gyárt rádiómechanikai alkatrészeket. A japán cégek mellett a közelmúltban a francia érdekeltségű EMT cég kereste meg munkával a győri társaságot. A cég az ipari parkban lévő új üzemét banki hitelből építette. A Pannon Tools Kft. idei forgalma, megkétszerezve a tavalyit, várhatóan eléri az egymilliárdot. A társaság ötven munkatársat foglalkoztat.
Az ipari parkban a semmiből emelkedett ki a Pannon Tools csarnoka. A kedvező feltételek között japán és francia cégeknek is készítenek alkatrészeket.

Hungarotinbox: évente kétmilliónál több doboz

Most volt egy esztendeje, hogy a Hungarotinbox kft. a Győri  Ipari Park „lakója" lett. A nyitásra elkészült a cég kétezer négyzetméteres új csarnoka, mely kezdetben nyolcvanöt munkatársnak adott munkaalkalmat. Most kilencvenöt a társaság saját dolgozóinak száma, ám összesen százötven embert foglalkoztat. A Hungarotinbox magyar és külföldi vegyes vállalat.
Mint Csoknyai László ügyvezető igazgató elmondta, cége dobozokat gyárt, a gyártmánycsaládok száma harmincféle, de a méreteket is tekintve ennek sokszorosa a termékféleség. A cég kétharmad részben hazai piacokra dolgozik, termékeinek egyharmadát pedig külpiacokon értékesíti. A társaság az idén félmilliárdos árbevétellel számol, ami két-, két és fél millió doboz gyártását feltételezi. A Hungarotinbox főleg exportpiacokon bővítheti gyártását. Az általa készített dobozokba alkoholos italok, édességek, kávé és teafélék kerülnek.
A Hungarotinbox már kilencvenöt embert foglalkoztat az ipari parkban felépített korszerű üzemében. Két és fél millió dobozt gyártanak évente.

Text-Print: mesteri lépés

A gépészmérnök végzettségű Csehi Zoltánnak már az első szigorúan vett szakmán kívüli vállalkozása, a fénymásolásra szakosodott Copy Shop is sikeres volt Győrben. A Bozsoki Rudolffal 1997-ben létrehozott Text-Print Kft. nyomdai vállalkozás pedig egyhamar kinőtte az induláskor birtokba vett Mester utcai telephelyet. Így lehetett a cég a Győri Ipari Park ma már ötvennél több vállalkozása között új tag: nyomdai vállalkozásként az első cég.
A Text-Print Kft. ipari parkban lévő telepének építése idén februárban kezdődött, és áprilisban már készen állt a majdnem ezer négyzetméteres csarnok. Azaz a nyomdaüzem és benne a szociális létesítmények. Az üzem százmillió forintba került. Az induláskori nyolc nyomómű mellé elférnek majd a továbbiak, mert már most fejlesztést tervezget a társaság. A cég huszonhat munkatársat foglalkoztat.
A Text-Print Kft. fő profilja puha és kemény táblás könyvnyomtatás, de mindenfajta color nyomtatványt is készít ipari megrendelőinek. Partnereinek hatvan százaléka fővárosi könyvkiadó társaság, a többi megrendelője pedig termelő cég. Várhatóan mind több lesz közöttük a legszorosabb értelemben vett helyi, ipari parki. Csehi Zoltán ügyvezető igazgató azt mondja, társasága minőség- és határidőpárti.
A modern nyomdai vállalkozás megrendelőinek többsége fővárosi könyvkiadó társaság. Cseh Zoltán ügyvezető szerint a minőség és a határidő betartása a legfontosabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

új szerződés

kajak-Kenu

A jövő évi szegedi világbajnokság támogatásáról kötött szerződést a… Tovább olvasom