Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Síncsavar-tolvajokat fogtak el a rendőrök

Elfogtak a rendőrök egy háromtagú bandát, akik vasúti alkatrészek lopására szakosodtak. Az utolsó akciójukban 160 kilónyi vasúti pályából kiszerelt csavart adtak le az orgazdának, de bevallották, hogy az utóbbi időben körülbelül egy tonnányi vasúti vasat loptak már össze.
Az elfogott három fiatalember körülbelül 8 millió forint kárt okozott a vasúttársaságnak, ennek ellenére szabadlábon védekezhetnek, csakúgy, mint az elfogott orgazda.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint először április 14-én érkezett bejelentés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra: Hejőkeresztúr és Mezőcsát között, egy üzemen kívüli vasúti pályaszakaszról sínösszekötőket, síncsavarokat loptak el. Összesen kilenc hasonló feljelentés született, a kár több mint 8 millió forint. Az első bejelentés után a rendőrök figyelőszolgálatot szerveztek, rendszeresen járőröztek a környéken, és a MÁV vasútbiztonsági dolgozóival is összedolgoztak.

Több hónapnyi nyomozás után került a rendőrök látókörébe egy mezőkeresztesi társaság, először is egy 31 éves férfi, akinek a garázsából az előző napon felvásárolt 160 kilónyi vasúti pályából kiszerelt síncsavar került elő. A férfi ellen jelentős értékre elkövetett orgazdaság miatt indított eljárást a rendőrség.

Az orgazda megnevezte azt a három fiatalt, akiktől a vasat felvásárolta, illetve elmondta azt is, hogy ez már nem az első alkalom volt. A csapat tagjai, a 28, 24 és 20 éves fiatal férfiak kihallgatásuk alkalmával részleges beismerő vallomást tettek. Az is kiderült, hogy az elmúlt időszakban körülbelül 10 mázsányi vasat szedtek össze és értékesítettek miskolci telepeken.

A három fiatalember ellen lopás miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. Mind a négyen szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2008. augusztus 06. 20:55
  „Szeresd a cigányt, megérdemli!”
 • 4. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 06. 20:29
  „Ha bezárják, még a végén az adócsaló, de azért ferpléj Veres eeeftárs is bekerül valami csúnya ügybe.”
 • 3. 0Emese0 2008. augusztus 06. 19:03
  „Csak az a baj ezekkel a lopásos esetekkel , hogy nem tesznek ellene semmit. Szinte már mindennap hallható a híradókban, hogy ennyi meg annyi vasat loptak, sőt, ugye még a mozdonyt is ellopták nemrégen. Én csak annyit fűzök hozzá, mint mindig ha meghallom hogy loptak:
  - Hát igen, a biztos nem cigányok már megint loptak.”
 • 2. Ubor 2008. augusztus 06. 16:22
  „MIndegy, lényeg, hogy az uborkás gazfickó biztos helyre van zárva... Nehogy újabb uborkákat drótozzon be.”
 • 1. VeredLátod fém és ócskavas 2008. augusztus 06. 15:58
  „"Az elfogott három fiatalember körülbelül 8 millió forint kárt okozott a vasúttársaságnak, ennek ellenére szabadlábon védekezhetnek, csakúgy, mint az elfogott orgazda."

  Na ezt nem tudom megérteni!!!!! A büdös ló@szt!! Megvárják, míg kisiklik a vonat, emberek halnak meg??? Az orgazdát meg különösen sittre kellene vágni. Hogy okuljon a többi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hír Tv találta ki a drogsztorit?

Újabb szereplő szólalt meg a Hír Tv-s újságírók drogcsapdája körüli történetben. Ezúttal az eddig dílernek nevezett személy, Baráth Miklós adta elő verzióját. Tovább olvasom