Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Sírkő borult a hat éves gyerekre Nagyrédén

Apja sírköve ütött agyon egy hat éves kisfiút a Heves megyei Nagyrédén.
A tragédia még szerdán történt, de a megyei rendőr-főkapitányság csak egy nappal később adott felvilágosítást az esetről.

A kisfiú édesanyjával volt a temetőben, amikor a gránitból készült kereszt ráborult. A gyerek a helyszínen életét vesztette. A gyöngyösi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja, hogy terhel-e valakit felelősség a történtekért.

Olvasóink írták

 • 6. legal 2009. április 16. 22:47
  „A tragédia, a korábbi hasonló esetek - beleértve a ledöntögető vandalizmus eseteit is - figyelmeztetnek arra, hogy módosítani kellene az építési szabályzatot annak érdekében, hogy a síremlék készítők megfelelő összekötő csapokkal kössék össze az alapot, s az arra ráhelyezett, legtöbbször élére állított függőleges helyzetű felső részt. Amikor a családi sírt készíttettem, építész szakmám minden indokát meghaladó durva utasítással tudtam elérni, hogy a műköves szaki annak megfeleően létesítsen kötő kapcsolatot a két rész között. Szilárdságtani ismeretek hiányában állandó a veszélyeztetés. Mert nem a felső rész tömege a lényeg, hanem hogy ez a tömeg egy tíz- tizenöt centiméter szélességű műtárgy, amelyet kis forgató erő nyomatékkal egy gyermek is helyéről kibillenteni képes. Javasolom az építési szerveknek, nézzenek szét a temetőkben, a Makai úton lévő üzemben, hogyan végzik munkájukat a síremlék készítők.”
 • 5. Hmmm... 2009. április 16. 19:53
  „Gyaszolni valakit akit szeretunk es ugyanott elveszteni egy masik valoszinuleg megjobban szeretettet!
  Csoda, ha az anya egyaltalan eszretert. Oszinten sajnalom az Edesanyat, a Kicsi fiut es az Edesapat.”
 • 4. Dénes23 2009. április 16. 19:45
  „Yucca, ne félj azért ha esetleg h hivő lennél még nem bántanak. Nem kell mentegetőzni.......”
 • 3. sörpocak 2009. április 16. 19:21
  „Részvétem!
  Igenis terhel. Először s a jogalkotókat, hiszen mennyi ilyen baleset történt. Másodszór a sírkő kivitelezőjét. Hozni kellene egy törvényt, vagy hasonlót, hogy amint a házakat is átvizsgálják, tegyék kötelezővé a síremlékek átvizsgálását is.Akkor biztosan nem lennének hevenyészve, maximum majterral összetákolt sírok.”
 • 2. Mil 2009. április 16. 18:30
  „Durva.”
 • 1. Yucca 2009. április 16. 18:06
  „Nyilvánvaló, hogy terhel, mert ha normálisan rögzítve van az a sírkő, egy hatéves gyerek akkor sem tudja magára borítani, ha nekidől vagy esetleg piszkálja, rugdossa. (Ezt csak feltételezem, mert lehet, hogy hozzá sem ért, csak előtte állt.)
  Rettenetes lehetett az anyának látni ezt a tragédiát!
  Isten nyugosztalja azt a kis embert, -- kívánom, legyen együtt ott fenn az apjával, bár nem vagyok hívő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német vezérigazgató a Malév élén

Jövő hétfőtől a német Martin Gauss a Malév vezérigazgatója - ismertette közleményben csütörtök… Tovább olvasom