Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

skaliczki lászló marad a kapitány

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége kedden egyhangúlag megerősítette posztján Skaliczki Lászlót, a férfiválogatott szövetségi kapitányát.

kézilabda

Kiss István, az MKSZ elnöke a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a délelőtt folyamán a szövetség előbb egyeztetett a válogatott játékosokat adó négy magyar klub vezetőivel, majd ezt követően tárgyalta és fogadta el a szakvezető minden részletre kiterjedő, önkritikus beszámolóját a januári világbajnokságról.
A sportvezető kiemelte, a németországi vb előtt az 1–7. hely valamelyikének megszerzését tqzték ki célul, amit nem sikerült teljesíteni, ám a megszerzett kilencedik helyet sem értékelte tragédiaként az elnökség. Azt már a tornát megelőzően tudni lehetett, hogy nagyon nehéz az elvárásoknak megfelelni, amelyek azonban ezzel együtt sem lehettek szerényebbek, a hetedik pozíció ért még ugyanis olimpiai kvalifikációs tornán való indulási jogot. Elmondta, a szereplés nem nevezhető rossznak, hiszen öt győzelemmel és három vereséggel zárt a csapat, igaz, a vereségek rosszkor jöttek.
A klubokkal történt egyeztetésen az egyesületi képviselők teljes támogatásukról biztosították a válogatottat, jelezték, minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a nemzeti együttes Litvánia ellenében kiharcolja a részvételi lehetőséget a jövő évi Európa-bajnokságra, és kijusson a 2008-as nyári játékokra. A szövetség ugyanakkor egy cselekvési terv kidolgozását vállalta, amelynek segítségével javítani lehet majd a válogatott háttértámogatását, az infrastrukturális feltételeket.
Az eredeti, a pekingi olimpia végéig szóló szerződésében most megerősített szakvezető beszámolójában a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt kiemelte. Skaliczki jónak értékelte – többek között – a válogatott fizikai és technikai állapotát a vb rajtján, és szintén kiemelte a megbízhatóan mqködő felállt falas védekezést is. Negatívumként említette, hogy az ilyen tempójú és hőfokú sorozatmérkőzésekhez még nem szokott fiatal játékosok teljesítménye hullámzott, a vb előrehaladtával pedig egyre lassabban születtek meg a döntések, amelyek a sqrqsödő hibákhoz vezettek. Az átlövésekkel és a szélsők megjátszásával kapcsolatban is hiányérzete volt a kapitánynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben ugranak majd rá a pályázati pénzekre

Élő organizmus a városi költségvetés, amely pályázatokon elnyert források következtében duzzad év… Tovább olvasom