Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Skóciai osztálykirándulás nyerhető a Visit Britain játékán

Egy hetes skóciai utazást nyerhetnek azok a középiskolások, akik beneveznek a Brit Turisztikai Hivatal internetes játékába. A TuristaOsztály elnevezésű vetélkedő célja, hogy a fiatalok a feladatokon keresztül megismerjék Nagy-Britanniát és a brit kultúrát.
Internetes játékot hirdetett középiskolai osztályok számára a VisitBritain. A Brit Turisztikai Hivatal azért gondolt most rájuk, mert egyre több fiatal keresi fel a szigetországot, hogy gyakorolja az angol nyelvet.

A négyfordulós online vetélkedőben a diákoknak egy virtuális klubot kell létrehozniuk az interneten, amely az osztályuk és Nagy-Britannia stílusát is a legjobban jellemzi. A klubot tetszés szerint be kell bútorozniuk, ki kell színezniük, cégért és reklámplakátot kell tervezniük, össze kell állítaniuk az étlapot és a zenei kínálatot, majd ki kell választaniuk a sztárt, aki fellép a virtuális szórakozóhelyen. A fordulókra 2-2 hetet kapnak az osztályok. Az nyer, aki a legmenőbb és legbritebb virtuális klubot alapítja meg.

A győztesek egy hetes osztálykirándulást nyernek a festői Skóciába - mondta a Független Hírügynökségnek Gődény Gábor, a VisitBritain, vagyis a Brit Turisztikai Hivatal közép-európai regionális igazgatója. A TuristaOsztály című játék érdekessége, hogy a No Thanx együttes tagjai is klubot alapítanak a honlapon, a nyertes osztályt pedig meglátogatják a skóciai kirándulásuk alatt.

A győzteseknek egyébként tartalmas programban lesz részük, hiszen az egy hét alatt kirándulást tehetnek például Edinburgh-ba, megnézhetik a Loch Ness-i tavat, elhajóznak az Északi-tengeren egészen a Sky-szigetig, valamint láthatják a Harry Potter-regényekből ismert gőzmozdonyt, a Hogwarts Expresszt is. A szerdán indult játékba már 130 osztály nevezett be, de a regisztráció október 21-ig tart. A pályázati feltételek és regisztrációs oldal egyaránt a www.turistaosztaly.hu honlapon olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézen a miskolci trükkös tolvajok

Különböző legendákkal, hamis indokokkal csaltak ki idős emberektől több százezer forintot… Tovább olvasom