Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Sms-ben és telefonon is befizethető lesz a vizitdíj

Ha a rendszer beválik, akár sms-ben vagy telefonon is letudható lesz a vizitdíj. Ehhez nem kell majd mást tenni, mint regisztrálni, és feltölteni a vizitdíj-számlánkat. Január végén kezdik tesztelni a mobiltelefonos vizitdíj-fizetési rendszert a budapesti Szent Imre Kórházban.
Lónyai Tamás, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy a szisztéma a parkolási díj mobilon történő kifizetéséhez hasonlít: itt is regisztrálni kell, a beteg pedig ezután sms-ben vagy egy zöld szám felhívásával letudhatja a vizitdíjat.

A regisztrációkor a parkolási díjak esetében az autó rendszámát rögzítik, a vizitdíj esetében pedig a TAJ-számot fogják. Wap-on, interneten vagy a hangposta segítségével is be lehet majd jelentkezni - mondta Lónyai Tamás.

Hozzátette: minden, a rendszerbe bekapcsolódó kórház kap egy 80-as, azaz ingyenesen hívható telefonszámot, ezt kell majd felhívni vagy erre kell sms-t küldeni. A kórház pedig értesítést kap a rendszer üzemeltetőjétől arról, hogy megtörtént a vizitdíj befizetést.

A rendszer képes lesz arra is, hogy más helyett tudjuk le a vizitdíj-fizetést. Így például az idős szülők helyett gyermekeik is regisztrálhatnak, csak a TAJ-számnak kell stimmelnie.

A 80-as szám hívása nem kerül pénzbe, ha valaki sms-t küld, annak egy normál szöveges üzenet díját kell kifizetnie. A rendszer üzemeltetőjének a kórház fogja kifizetni a tranzakciós költséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom