Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

SMS 01.06.

Az adakozásról

• Még csak 13 éves vagyok, de úgy érzem, van elég eszem ahhoz, hogy átlássam a cunami károsultjainak helyzetét. Amikor a Tiszánál árvíz volt, egy ember sem halt meg, és nem egy nagy természeti katasztrófáról beszéltünk. Dél-Ázsiában több mint százezer áldozat van és még lehet is. Itt nem a pénzről van szó, hanem arról az erkölcsi jóról, aminek minden emberben meg kéne lennie. Legszívesebben én is adományoznék.
Dóri 

• Segélyt ellenzők figyelem! Az elküldött gyógyszerek többségének a szavatossága pár hónap múlva lejár, tehát ezután már pénzért megsemmisítendő veszélyes hulladék. A raktárban álló víztisztító egy holt tárgy, amely csak ott érték, ahol szennyezett az ivóvíz. A segély zöme közadakozásból gyűlt össze! Az iraki kaland viszont csecsemőtől az aggastyánig minden magyar állampolgárnak 2000 Ft-ba került. Ez több mint 20 milliárd forint. Eddig! 
Justitia 
 
• K. N.! Én ott voltam segíteni a tiszai árvíz után. Most is megyek, ha hívnak. Pedig nem a mesterségem, csak meghallottam azt a szót, amit a bajba jutott ember először kiált: segítség! Ez ilyen egyszerű. 
M. 
• Most senki sem akar adakozni, de ha nálunk lenne ilyen pusztítás, mindenki elvárná a külföldi segítséget. Egy kicsit gondoljatok bele! Ha a gyerekednek nem tudnál vizet adni, mit csinálnál? 
Jani, Sopron
• Ne adja Isten, hogy hasonlót kelljen átélned  D. T.! Akkor te is várnád a segítséget. Mi 4-en lakunk 1 szobában, az ikreink asztmásak, sőt, a lányunk génhibával született, mégsem ítélkezem. Inkább adok, mert így emberséges. 
– Vidéki –
 
A punkokról

• Alvin: a népnek szemet szúr, hogy nem vagyunk olyan „makettemberek", mint ők! Nekem naponta beszólnak, megjegyzéseket tesznek, „mocskolnak", pedig én is ember vagyok!
KateB 
 
• Alvin! Én rocker vagyok. Azért bánt minket mindenki, mert szabad és őszinte emberek vagyunk, így élünk, ezt hirdetjük és ez a mai világban nem egy dicséretes dolog. Éljen a rock’n’roll! 
Csilla 
 
• Alvin! Csupán azért, mert irritál minket, ahogy kinéztek. Zöld haj, lyukas ruhák, szögek stb. Hát kösz, de szerintem ez nem normális. 
Tomi, Mosonmagyaróvár
• DeX’-szel teljes mértékben egyetértek, s bár már 30 elmúltam, még nem nőttem ki ezt az állapotot. Az embereknek a szövegek mondanivalójára, s nem a külsőségekre kellene figyelni, talán akkor ennek a világnak és a lakóinak sem lenne ennyire rossz! Legalább felrázzák a világot!
„Az enesei elrettentő példa"
• A punkok is emberek! Csak mi élünk! Nem mindenki növi ki ezt! Sokan lenéznek minket! Most az a baj, hogy szabadabban élünk, vagy hogy máshogy nézünk ki? 
P. Bea 
 
• Alvinosok! A baj nem a rétegzenék kedvelőivel van, hanem, hogy ez régen életérzés volt, még a diszkó is! Mostanra pedig divat, mert olyan „menő" a bakancs! 
Rocker, Csorna 
 
A petárdázásról

• Kedves Kukas! Az a legnagyobb baj, hogy ebben az országban nemcsak pár ember normáltalan, hanem több 10 ezer! Pl. ahol én szilvesztereztem, volt 200 ember, a terasz kb. 10 négyzetméter! Tűzijátékot rendeztek, amit szívesen végignéztem volna, ha a sok barom közben nem a lábam alá dobta volna a petárdát! Betiltanám! 
P. P. 
• Egy enesei! Remélem, te meg felszeded a kutyád után a piszkát. Mert mi meg azt kerülgetjük és nemcsak két napig, de egész évben. 
1 nem petárdázós gyalogos 
 
Kutyaügyek

 • A menhelyet több évig sehol nem engedték felépíteni. Kérem, hogy legyenek türelemmel, s ne bántsák azokat a szegény kutyákat. Inkább segítsenek a menhelyen dolgozóknak.
B.
• Kedves szabadhegyiek! Ha ezek a kutyák az utcán garázdálkodnának, akkor meg az lenne a probléma! Ezek az emberek hasznos társadalmi munkát végeznek, minden elismerésem nekik! 
E., Győr 
• Kedves „szabadhegyi lakó"! Ha voltál valaha a menhelyen, tudhatnád, nincs 70-nél több kutya! Egyébként én is a környéken lakom, de már úgy megszoktam az ugatást, hogy észre sem veszem! Te miért nem tudod megszokni? 
Egy szintén szabadhegyi lakó 
 
Erről-arról
• Bontják az ETO-stadiont! Leértékelődött, mint a magyar foci és a magyar építészet! A római kori arénák még állnak. 
G. G. 
 
• Jó pár parkoló megszűnik a belvárosban, de most is folyamatosan tilosban vannak az autók a Schweidel, az Arany J. utcában, de a Teleki utcai körforgalomnál is kitörték az oszlopokat, hogy tilosban állhassanak. 
T., Győr
 
• Nálunk is jár kenyeres, heti 3-szor! Az a dolga, hogy hangosan jelezze, megjött. Gyerekeim vannak, műszakban dolgozom, mégse zavar, pedig a házam előtt áll meg! Örülök neki, mert a helyi boltban reggel fél 8 után csak a protekciósoknak van kenyér! Nekem 6-kor sorba kéne állnom érte 3 gyerek mellett! Irigylem a mecsérieket meg a markotabödögeieket, náluk minden van, csak a kesztyűt hiányolják, pedig a boltba se azzal adják a kenyeret, sőt, van, hogy még papír se jut hozzá! Gondoljatok az eldugott falvakra, ahol szükség van ezekre a mozgó boltokra! Pl. Csapod, Röjtök, Ebergőc, Tőzeggyár, Sarród stb. Cseréljetek velük! 
Ambrózia-ll
 
 
• T. Boglári! Mi, fiatalok, akik utolsó évesekként tanultunk oroszul, és nem kényszerből, hanem mert szerettük, örülünk neki, hogy legalább valamennyire gyakorolhatjuk hallás alapján, már amennyire emlékszünk! Egyébként pedig látványosabb, érdekesebb, mint a magyar kereskedelmi tévék!
Lesl 

• Pepének! Ha a vadásznak sivár a lelke, a kutyakínzóknak – lásd műsor a tévében: ők a kutyákat ütik, mert úgy ízletesebb a húsa – van lelkük?
Mohané, Lébény
• Az üres üveget visszaváltják pénzért. A fel nem használt petárdákat is visszaváltják a hirdetések szerint, de ingyen. 4–5 ezer Ft-os rakétát ki ad oda ingyen? 
Zsu 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetbe vett internetes csalók

A bonni rendőrség öt gyanúsítottat tartóztatott le internetes csalás miatt: a bűnözők 30 ezer eurót… Tovább olvasom