Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

SMS 01.16.

Mai tinik
  •  T. Egy pavilonos! Miről beszél? Nem emlékszem, hogy valaha is tízezresekkel futkostam volna. Arra sem, hogy cigiznék. Igaz, a ruháim elég jók,  de ezt a törvény nem tiltja.
Egy diák 

   •   T. Pavilonos! Tudod, miből áll a napom? Reggel suliba megyek, alighogy hazajövök, futhatok a boltba, utána meg edzésre! Este fél 7-kor érek haza + a tanulás! Időm   sincs cigarettázni, nem is akarok! Tízezres max. akkor van nálam, ha boltba megyek. A telefonomat anyám tölti fel. Gondold meg máskor, hogy kinek írsz!
Egy 13 éves 
      •Teljesen egyetértek Pavilonossal. Már reggelente minden második tini szájában ott lóg a cigi, a legmenőbb mobilokat használják, márkás feliratú ruhákban     járnak. Ezek után persze „szegényeknek" bérletre már nem telik. Nem mellesleg, még rendes nevelést sem kapnak.
Breko
       • T. Marcsi! Azt ne felejtsd el, olyan a fiatalság, amilyenre az idősebb generáció neveli.
Ötvenes
       • T. Hölgyek, Urak! A Pavilonosnak nagyon is igaza van. Én egész más területen, de ugyanezt tapasztaltam! 10-ből 7 diák luxusban él! Kifelé legalábbis. A maradék sokszor  nem lát nassot, vagy ami még rosszabb, nincs mit egyen! Ez a probléma igen is   van, ugyanis lassan nem lesz középosztály! Járjunk nyitott szemmel, és azt fogjuk látni, amit  Pavilonos!
Nixe
    • T. Pavilonost támadók! Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de: 1. melyik telefonos cég, diszkó stb. ad (ha ad) akkora kedvezményt, mint a közlekedés? Nem kellene mérlegelni, melyik szükséglet a fontosabb? Nem kellene alkalmazkodni kinek-kinek a lehetőségeihez?
George 
     • Dóri! Sajnálom, hogy neked 21 évesen a kikapcsolódást a diszkó jelenti, és úgy érzed, ez neked jár, bármily drága! Sajnálom, hogy természetes, hogy  a telefonod a szüleid töltik fel – „mert szükséges". Az utazás is az! De megértem, hogy ennek finanszírozását is mástól várod! Gondolkodj!
1Pav.

     • Kedves István! Elismerem, hogy igazad van! Valóban csak a jómódú diákokat látom, azok viszont rengetegen vannak! Nekem elhiheted (tapasztalat)! És ha rájuk nézek felháborít, hogy támogatást várnak! Tán cinizmus, de úgy érzem, ők sírnak a leghangosabban! Nem akartam általánosítani, tudom, hogy sok rászoruló diák lenne! Tőlük elnézést kérek, ha megbántottam őket! A gond az, hogy ami az egyiknek létkérdés, azt a másik röhögve kifizethetné! Én róluk írtam!
1 Pavilonos 

Erről-arról

    •Örülök, hogy jutalom formájában elismerik a rendőrök munkáját a dec. 30-i tömegkarambol kapcsán. Megérdemlik!!! De mikor ismerik el az aznap szolgálatban lévő mentősök, orvosok, műtősök reggelig tartó áldozatos munkáját e baleset során???
(451)
  • A multinacionális kereskedelem gátlástalansága elképesztő! Húsvéti kellékek a polcokon, miközben a karácsonyfák még sok helyen állnak. Májusban már vehetek majd csokimikulást?
K. G.
    • A tanárokat az én 20 éves osztálytársaim is szekálják, de volt egy tanárom, akinél azóta is rend van, ha betéved hozzánk. A hangoskodás szerinte a bizonyítási vágy jele volt, olyankor a táblánál adott lehetőséget kibontakozni, de ha az a felelet jó volt, ötöst is adott. Igazságos volt, emberszámba vett minket. De aki olvasott órán, annak kilátásba helyezte, hogy ha van kedve még olvasni, leíratja az oldalt  vele. A többi tanár miért nem tud ilyet?
Medve, Levél
      •T. háborgó diákok! Hány  forint egy buszjegy? Hány darab kellene abból havonta? Mennyibe kerül egy teljes árú bérlet? Ugye, hogy még így is szinte ingyen utaztok? Most persze nagyon háborogtok az áremelés miatt, de egyetlen köszönő sort sem olvastam tőletek, amikor ingyenes, illetve szinte ingyenes  – azaz 300 forint –  volt!
 
   •  Vadászbaleset? Lehet hogy nem kellene a „célzóvíz"? Horgászbalesetről még nem tudok!
Hoho
    • Tudom, hogy korán van még, de ezúton szeretnék boldog születésnapot kívánni Herr Anitának (január  25.) a Graboplast-ETO játékosának!
Kornél

    •  Kedves emberek! Mindenkinek jó szívvel ajánlom, hogy olvassa el Wass Albert  A funtineli boszorkány c. könyvét. Karácsonykor a csodát kaptam vele, az emberi jóságról, a lassan elfeledett csodálatos természetről. Az élet gyönyörű.
Egy olvasó ember 

    •    Tudtommal a biztonsági őr meg sem állíthat, nincs jogköre.  Ha akadályoz, vagy ha hozzád ér, törvényt  sért.
Nem rendőr
      • Szuper a Vár-tavon a koripálya, köszönjük!
Óváriak
         • T. István! Én minden utast egyformán hibásnak érzek, mert csak szólni kellene a sofőrnek, ha azt tapasztaljuk, hogy a mellettünk ülő utas éppen a szék huzatját vagdalja szét. Pénzbeli bírsággal büntethető és az is jobb a semminél!
„f".
     • Tisztelt Boka (Rajka)! A főnöke is terrorizálja, mégsem veri meg! Mellesleg az indokok a gének  és Mr. Alkohol! Van egy haverom, aki tönkreverte a családját,  3 évig. A gyógyítók kudarcot vallottak, mi, haverok összefogtunk.  Gyűlölöm az erőszakot, de azokra  a verésekre büszke vagyok! A család azóta békében és boldogságban él!
Nixe
      • Tisztelt kesergők! Szerető férfi létezik, még hűséges is, a csalódásai ellenére. Pedig majdnem feladta, de az utolsó pillanatban megtalálta azt a nőt, aki mindezt viszonozni tudja. A hiedelmekkel ellentétben a nő nincs semmilyen hátrányban a többihez képest, és mégsem a pénzre hajt! De a pasi sem csak az álomnőknél próbálkozott, ismerve saját korlátait és hiányosságait! De ennek a pasinak a hasonló felfogású barátai még mindig magányosak, hogy lehet ez?
Medve, Levél
         • Kedves UPC! Önkényesen eldöntötték: pornót, Paprikát, sportot nézhetünk, igényes német adókat nem. Csak soros elosztást adnak utcánkban. Miért? Ez nem szolgáltatás!
Néző
      •Ebben az átpolitizált világban egyedül a választó jár rosszul. Ha ide áll, azok, ha oda áll, ezek teszik lehetetlenné. Maholnap az alkotmányba is bekerül  a kontraszelekció és az aktuális hatalomtisztelet kötelezettsége!
 „Egy belga"
 
Közlekedünk

   • Kapuvár, Cseresznye sor. Az építkezők nyáron feltörték az úttestet. Azóta gödrökön közlekedünk. Megvárják, amíg baj történik? Ki a felelős?
Egy autós
 
    •   Jogos a célzás. Ha olvad a hó és esik az eső, Pér, alsó társasház előtt a járda járhatatlan és sáros! Több gyalogos száll le a buszról.  
 
     •  Marcsi! Egyetértek veled! Volt, hogy  Győrtől Eneséig (17 km) a kezemben kellett fognom a 3 és fél éves lányomat, mert egy diák sem adta át a helyét.
T. Eszti 

     • Én szívesen kifizetem a diákbérlet árát (reális keretek közt), pedig nem vagyok gazdag. Aki utazott a győri 1-es buszon, az  ingyenes diákbérlet idején, az tudja, miről beszélek!
Apa 

       • Tábla még nincs, de fizetni mégis kell. Felháborítónak tartom az efféle eljárást, az autópályán „tudatlanul" közlekedő autósok ellen. Én rendszeresen lépem át   a határt, mivel Ausztriában dolgozom. Eddig mindig a régi 10-es kerülőutat használtam, pont a magyar bérekhez képest rendkívül magas autópályadíjak miatt. Az ausztriai éves autópálya-matrica 70 euró=17.150 Ft, a 2006-os magyar éves díj 37.000 Ft! Húszezer Ft a különbség, amikor  az ausztriai átlagkereset a magyar 4–5-szöröse! Az is felháborító, hogy az autópálya eme pár km-es szakaszát nem tudták meghagyni díjmentesre, az  informálatlan „bliccelőket" pedig  büntetik!
Király Tibor 

       •  Pár hete tömeges karambol, amikor  sokan nyárig gumit hagytak az autójukon, és a vészhelyzetben kicsúszott a kezükből az irányítás,  mert nem volt, ami fogjon a hóban és a hideg aszfalton. Ennyire olcsó lenne szeretteink élete, hogy még egy garnitúra (akar használt) téli gumit is sajnálunk  áldozni rá? Most főleg azokat sajnálom, akik betartották a  szabályokat, mégis pórul jártak. Nyári gumisok: szégyelljétek magatokat! Medve, Levél 

  Boka (Rajka)! Ez is a hídépítés helyetti falépítés az emberek közt. 
J.
 
 Köszönjük a mosonmagyaróvári jégpályát és a világítást is!
Korisok 
 
 Msn-gyerek és a többi diák! Szerintem nem kéne elszámolnotok azzal,  hogy mit  mire költötök. Jogotok van hozzá. Pont úgy tesztek, mintha magyarázkodnátok a saját dolgaitokért  Pavilonosnak. Nem kell.
 J.
 
 M1: tömegkarambol. Jutalom a helytállásért a rendőröknek. A tűzoltók  nem voltak ott, vagy nem álltak helyt? Vagy nincs megbecsülésük...?
Tamás
 
 Technikus! A retarder a kardántengelyt fogja meg és nem a kereket, így nincs rá hatással az ABS. Maradj inkább a papírmunkánál! Okosabb lett volna, ha inkább hallgatnál!
Profi

   ETO Szurkolói Egyesület! Az edző sem volt elégedett a mutatott játékkal, ezért visszautasítjuk azt a megjegyzéseteket, hogy méltatlan a hozzáállásunk a csapathoz. Néhányan talán még meg sem születtetek, amikor mi már ETO-szurkolók voltunk. Különben a jószándékú kritikára érdemes odafigyelni, hátha segít. További jó szurkolást kívánunk, a csapatnak pedig eredményes szereplést!
55 éve az ETO-ért 

  Tisztelt Fru! Tudja, néha az kerül a legtöbbe, amit csak úgy kap az ember, de ezzel a 2024-ben felhasználható csekély összeggel nem muszáj számolnia, ne   jelentkezzen érte, és akkor gyermeke 18 éves korában csak azt kapja, amit ön gyűjtött neki.
SPS
 
  T. Kábelszolgáltató! Mikor lehet végre az előfizetőnek eldönteni, hogy mit néz? Az árak egyfolytában emelkednek, és a CNN-en kívül nincs egy rendes angol nyelvű csatorna. (Pl. NBC, annak idején nagyon jó volt, csak rövid ideig).
K. L. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő karácsonykor...

A legtöbb családban vízkeresztkor lebontották a karácsonyfákat. Mi rég fittyet hányunk a szokásra. Tovább olvasom