Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

SMS 01.26.

Hit, vallás, értékek

 • Zo! Arról nem tud, hogy a sztálinista ateizmus 30 év alatt szörnyű bűnöket követett el és még bocsánatot sem kértek több tízmillió ember elpusztításáért?
H. Zs.

 • Zo, teljesen igazad van, most épp azok ülnek a templom első padjaiban, akik ’89 előtt be sem tették a lábukat a templomba. Én rendszeresen jártam akkor is, most is. Bosszantó egy kicsit, hogy ők akarnak mindenben az elsők lenni, lassan ők uralják a templomot! Elgondolkodhatnának egy kicsit ők is.
Zebulon, Beled

 • Hit. Azt mondja a tízparancsolat „Ne ölj" és mégis az Isten nevében öltek meg ártatlan embereket, igáztak le népeket. A keresztes háborúk, a boszorkányüldözés stb., a papság kizsákmányoló tettei a népekkel szemben. Most a modern prédikátorok. Én nélkülük is hiszek.
Hívő
 
 • Kedves Zo! Hála istennek, a hitetlenek nem győztek meg. 2000 éve csak bizonygatnak és magyarázkodnak, miközben voltak nagyon sötét időszakaik. Persze ezekért gyakran bocsánatot sem kértek. Ha a valóságban minden az ember műve, akkor senki sem vádolhatja Istent, hanem csak az emberiséget, magunkat. Nem kellene az egyház és a hívők tökéletlensége mögé bújnod. Ez az ország is sokszor szerencsétlen, van korrupció, némely vezetők megszegik a törvényt, mégsem költözöl el innen, vagy mondod azt: „Ez csak az ő törvényük, rám nem érvényes." Te ott voltál Afganisztánban? A Baptista Szeretetszolgálat ott volt.
C. S. G., Győr
 
 • Zo mellett állok. Sok hívő azt hiszi, ha templomba jár és imádkozik, minden bűnét megbocsátják. Pedig úgy kéne élni, hogy kevés bűnünk legyen és segítsünk másokon. Én nem vagyok hívő, nem imádkozom, de próbálok segíteni a rászorulóknak, a beteg állatoknak. Mégis sok ember, hívő is, gúnyosan néz rám. Most mi a jó?
Ei

 • Zo! Ha egy időutazás révén a középkorban találnád magad, senkinek fel sem tűnnél, annyira szűk látókörű és műveletlen vagy. Csakúgy, mint ez az álvita, amit generáltál. Még mindig nem értem, mit szeretnél nekünk, szegény hülyéknek bebizonyítani: Isten nincs, az egyház rossz, te pedig klasszul átlátod az elmúlt évezredeket?

 • T. Zo! Az igaz egyházba a hívők szabad akaratból mennek, abban az életkorban, amikor döntőképesek. A vallásos egyházakba pedig csecsemőkorban, amikor nem ők, hanem szüleik döntenek nagyszülők vagy egyéb külső ráhatások miatt. Ezt nevezik tradicionális vallásnak. Ön erről beszél? Döntőképes korban változtathatunk ezen. Tartozhatunk az igaz egyházhoz, amely az egyetemes bibliai tanítások alapján működik. Mindjárt más véleményünk lesz a hitről.
Kitartó hívő
 
 • T. Zo! Az ember saját magát irányítja hite vagy hitetlensége szerint. Hinni Istenben sosincs késő, évszámtól függetlenül. Ha több lenne a hívő, lenne szeretet.
Cs.-né Kati

 • Zónak és másoknak: a hit a legnagyobb ajándék, amit szüleinktől, Istentől kaphatunk. Hiánya, támadása a legnagyobb fogyatékosság és bűn.
W. János, Mosonmagyaróvár 
 
Családos ügyek

 • T. 4 gyermekes! A családi pótlékot úgy számold, hogy 56.000 + amikért nem fizettek. (Étkezés, tankönyvek, busz, vonat...) Nekünk 12.000 helyett 24.000 lett, de mindenért fizetünk. A négy gyereket saját akaratodból vállaltad, vállald a költségeit is. Az 1 és 2 gyerekesek sem kapnak külön támogatást, pedig ők is pénzből élnek. Nincs a nagycsaládosok ellen semmi kifogásom, csak legyenek egyenlőek az esélyek.
Eszter, 2 gyerekes, Győrszemere

 • Gyes és 8 órás munka? Tehát ha a 3. gyermekem eléri az 1 éves kort, bölcsibe adhatom és dolgozhatok 8 órát. Ha 6 évesen iskolába megy, mint főállású anya csak 4 órát dolgozhatok. Logikus...
Egy főállású
 • Anett! Lassan mar 8 éve tűröm, intézem jogi ügyeimet. Ez alatt az idő alatt megtapasztaltam, hogy a magyar törvények, hivatalok valóban nem a gyermekét szeretetben, becsületesen nevelő szülőt védik. Pl. tartásdíj. Több esetben meghurcoltak, rendőrségről bíróságra rángattak, az ügyvédek meg csak a pénzt kérték. Az ügyek intézése szörnyen lassú, nehézkes. Kitartást, lelkierőt és türelmet kívánok mindenkinek, aki hozzám hasonlóan „élvezi" a hazai jogi procedúrákat!
Inez 
 
Erről-arról
 
 • Fertő tó, szombat délelőtt. Szép napsütés. Van büfé, finom forralt bor, lángos! Csak WC nincs sehol! Nagyon hiányzik!
Sirály, Sopron

 • Marcal II-n, a Plus és a benzinkút közti újjávarázsolt út közepén lévő, 10 cm-rel lejjebb épített aknafedél műhiba vagy EU-s kátyú? Gratulálok a kivitelezőnek! Gondolom, ő nem autózik erre nap mint nap.
Marika

 • T. becsületesek! Mit szólnak B. Gy. esetéhez? Az egész Btk.-t kimerítette, mégis megúszta! Igazság, hol vagy?
Szami, Mosonmagyaróvár
 
 • Egy fagyoskodó! Ha közölte volna címét vagy telefonszámát, visszahívtuk volna. A név megadása kevés.
Gázszerviz
 
 • Az Invitel ugyanúgy átvágott engem, mint az SMS-ező társamat. Rajtam kívül még 3 ismerős család járt pórul sajnos. Ahogy ügyfeleket szednek, az felháborító!
XI

 • Miért írja a média mindenhol, hogy szokatlan ez a hideg? Télen nem ez a normális? Ez régen is így volt!
Frodo
 
 • A szabadhegyi kutyamenhely örömmel fogadna minden ruhát, pokrócot, amire otthon már nincs szükség. Én is vittem, hálásan fogadták. Kérem, tegyék önök is ezt!
Natha
 
 • Tisztelt I. I. G.! Ha jártak a helyes követési távot tartók KRESZ-iskolába, lehet, hogy ott megemlítették nekik, hogy ne csak a közvetlenül előttük haladót figyeljék, hanem több autóval előrébb is. Ez inkább csak teherautó mögött szokott gondot okozni, ezért ott több másodperc (nyáron min. 3, hófúvásban inkább 5–6) követési távot hagyok. Normális reakcióidőkkel meg tudtak volna állni. De a KRESZ-iskolával ellentétben célszerűbb méter helyett mp-ben mérni.
Medve, Levél
 
 • Kapuváron még egy háziorvosra vagy hosszabb rendelési időre lenne szükség. Az orvosok túlterheltek, a betegek ingerültek.
Már idegbeteg

 • Aláírást kellene gyűjteni: az Országgyűlés létszámát a felére redukálni, a képviselő uraknak teljesítményarányos illetményt. Csak az lehessen az Országgyűlés tagja, aki valóban tenni akar azért, hogy a választóknak jobb legyen.

 • Ruhavásárlásra indultam, de lépten-nyomon a kínai üzletek minősíthetetlen árukínálata vett körül. Hova tűntek a magyar minőségi áruk? Inkább fizetek többet, de amit megveszek, ne csak egy alkalomra szóljon! Előttem a kínai áru leszerepelt! Én magyar vagyok és nem a gazdagok köréhez tartozom.
Anna, Győr

 • 21-én reggel a Tét–Mórichida közötti szakaszon árokba csúsztam autómmal. Ha nem jön egy „30"-as, kék fiatos fiatalember, aki magát nem kímélve segített, talán még most is ott vagyok! Ennyit a mai fiatalokról! Ezúton is kösz:
Zizi
 
 • Háromgyermekes, 53 éves, rokkantnyugdíjas anya vagyok. 32 évi házasság után egy szintén háromgyermekes anya elvette a férjemet. A tél előtt hagyott el engem és 12 éves, lelkileg nagyon sérült kisfiát. Kilátástalan a jövőnk. Lakóhelyem Gyarmat.
Bántalmazott
 
 • Vajon mennyibe kerül majd a pártok kampányprogramja? Egy hirdetőtáblán tíz egyforma plakát. Felesleges szemét. Eredményesebb kampány lenne, ha például nyíltan támogatnának egy koraszülöttosztályt vagy egy hajléktalanszállót. Ez persze egynek sem jut eszébe. Elgondolkodtató és szomorú.
Ded

 • I. I.-nek. Szerintem nézd meg a követési távolság fogalmát, amelyet a körülmények figyelembevételével úgy kell megválasztani, hogy váratlan helyzetekben is elkerülhető legyen az ütközés. Egyébként a téli gumi nyáron olyan veszélyes, mint fordítva. Ha nem, akkor minek a nyári gumi?
Helyszínelő

 • Tisztelt Caro! Nincs szabadság, banánköztársaság van!
 
 • Caro! Nincs! Az én véleményemet csak nagyon ritkán adja le a Kisalföld. Az internet fórumain sem nyilvánulhatok meg. 
Erika, Győr

 • Caro! Persze!
Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A konzervatív síita lista győzött az iraki választásokon

A konzervatív síita lista győzött az iraki parlamenti választásokon, de abszolút többséget nem ért… Tovább olvasom