Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

SMS 03.16.

Emberek és kutyák

Névtelen! Nem ismered a kutyámat, nem látod, milyen boldog, ha velünk van a lakásban, és ez, akármilyen ideológiát is gyártasz hozzá, nem állatkínzás!
Bob 

 Wundi! Panelban tartom a kutyámat, és többet mozog, mint sok, egész életében 1 méteres láncra kikötött kutya. Nehogy már te döntsd el, ki állatbarát! Köszi!
Emberbarát állatbarát

KPG, egyetértek önnel. Mi is évek óta szenvedünk a szomszéd kutyáinak éjjel-nappali ugatásától. Mikor várható hatékony ebtartási rendelet ez ügyben?
Ájrin

„Kedves" embervédő! Az emberek sokkal több gyilkosságot és bűnt követnek el, mint a kutyák, de a kutyákkal ellentétben ők puszta kegyetlenségből, saját szórakoztatásukra ölnek. Inkább tőlük védd meg a többi embert! A fegyvertartási engedély melléd és a hozzád hasonlók mellé kéne!
Natha 17 

Makkó! Felfogtad, hogy mit írtál? Embereket akarsz „elaltatni"? ! Ha ezt komolyan gondoltad, akkor szerintem a te sötét lelkednek egy kis állatkínzás már meg sem kottyan.
István, Győr

Wundi, Makkó stb.! Akkor lennétek csak emberpártiak, ha megértenétek, hogy sok ember szereti az állatokat és szükségük van rájuk. Jelenleg csőlátók vagytok!
Bob

Wundi és Makkó! Ahelyett, hogy az állatbarátokat szapulnátok, inkább nézzetek utána, hogy milyen emberek miatt vannak kóbor kutyák. Nekem meg az olyanokból van elegem, mint ti! Ahelyett, hogy okoskodtok, inkább segítsetek egy menhelynek! Ja, és sok ember nem érdemli meg azt, hogy embernek nevezzék...
Tacsi, Győr

Tisztelt kutyások és nem kutyások, állatvédők és embervédők! Nem akartok több kutyatámadást, ugatást, kóbor kutyát? Ennek nem az engedély a megoldása, de nem is az, hogy lelövöldözzük a kutyákat! A kutyákat szeretni kell, foglalkozni kell velük, tanítani kell őket és nem láncra kötni!
Dobermanntenyésztő kutyakiképző 

Kérem, gondolkozzunk egy kicsit. Panaszkodnak, hogy kevés az élelem az állatkertben és a kutyamenhelyeken. A sok húst, amit elkoboznak, ne pazarolják el. Dolgozzák fel az éhező állatoknak.
Egy gondolkodó

Teljes mértékben egyetértek KPG-vel. Ráadásul még a nagy telkéről az utcára viszi a kutyáját a nagydolgát elvégezni.
Egy új lakó

Nekem meg azokból az emberekből van elegem, akik a panelos kutyásokat szidják! Néznék meg az én 5 kilós kutyám egy napját! Nagyon „szenved" a gazdája közvetlen közelében! A ragaszkodásról fogalmatok sincs!
Ancsa, Győr

Egy cipőben járnak 

Sólyom! Az Intersparban működő cipőáruházban szép cipők vannak nagy méretben is!
Zizi, Győr

Sólyom! Megértelek. Az én problémám ellenkező, 34-es lábam van, erre sem kapni felnőttfazonú női cipőt.
Kislábú

Pesten találtam 2 kis cipőboltot, ahol még én is kapok csinos, nőies cipőt. Az útiköltséggel drágább, de legalább van!
Egy 44-es 

Sólyom! Ajánlom Rábapatyon a Dr. Lupo cipőboltot, nagy a választék, márkás is van és olcsóbb is. A 84-es főút mellett. Üdv:
Lalika

Futás a hidegben

Kedves Tim! Én is voltam diák, nem volt tornacsarnokunk, és télen, amikor csak lehetett, kint futottunk és nem lett semmi bajunk. Nekem is van két gyerekem és mindennap kint játszanak valamennyi időt, de nincs semmi bajuk. A te tanárod futott veled?
Meli

Tim! Annak idején a Győri Dózsa birkózó szakkörében a Jereváni-tó körül futottunk tíz kört –10 fokban, 10 centis hóban, trikóban-klottgatyában. Az edző egy pillanatra sem hagyott megállni minket, pont azért, hogy ne fázzunk meg! Nem is lett semmi bajunk. Nyugi, egy tornatanár nem hülye. Aki mozog, az nem fázik meg!
Medve

Tim! Hallott Ön már immunerősítőről? Ne féltse a gyerekeket! Higgye el, megedződnek!

Tim! –2 fokban a tornaóra futással kezdődik. A gyerekek 90%-a nagyon szereti. A többi inkább autóval követné őket. Melyik az egészségesebb?
Csanaki

Erről-arról

Fekete Péternek: „természetesen" kb. harmadúton megállok téli gumival akár ABS nélkül is, mint te a nyárival +ABS-szel. Ezenkívül nekem nem gond elindulni, kanyarodni. Érted? Ha pedig csak 1 garnitúrára telik, az miért nem téli? Hm?
I. I. G.

Kedves anyu! Tökéletesen egyetértek veled, és főleg ne este 9-kor zenéljen a kenyeres, többek között Sz. lakon.
Lilu

Budapesten negyvenmilliárd forintért vettek új villamosokat, amihez a Nagykörút összes megállóját át kell alakítani újabb sok milliárdért. A vidék mikor kap ilyen nagyságrendű pénzt tömegközlekedésre?
Medve

A Nem vagyunk egyformák c. íráshoz: „annyi tiszteletet kell elvárni, amennyit adunk". Ez azért rád is vonatkozik. Csak remélni tudom, hogy nem veszed egy kalap alá buszon, vonaton a kismamát, kisgyermekest a nyugdíjassal!
Lpg

Tisztelt Szilvit szidalmazók! A gyes nagyon kevés, pedig állítólag a gyereknek az a jó, ha 3 éves koráig otthon van vele az anyja! Csakhogy 23.000 Ft-ból nem élnek meg! Azt sem értem, hogy a gyedet miért maximalizálták 87.000 forintban, amíg a nyugdíj a csillagos eget verheti! És a nyugdíj mellett lehet dolgozni, a gyed mellett csak a gyerek másfél éves kora után! Ha van kire hagyni a gyereket...
L. A. 

Felháborítónak tartom, hogy egyes élelmiszerboltokban nem vágják félbe a félkilós barna kenyeret, miért csak fehér kenyérből lehet negyed kilót vásárolni? Nem a vevő van a boltért.
Diétázó

Kokának. Ez még semmi! Egyszer egy kb. ekkora gyerek a szemem láttára oda is pisilt. Anyukája arrébb pakolta a joghurtot és a szalámit, és mintha semmi sem történt volna, továbbment, otthagyva a tócsát a bolt közepén.
K., Győr

Dühöngőnek! Ha nincs megelégedve a bev. központok kiszolgálásával, menjen kis szaküzletbe vásárolni! Ön is jobban jár, a magyar kereskedő is, a magyar gazdaság is, ezáltal közvetve mindannyiunk! Hajrá!
Syna

A bevásárlókocsikba nemcsak kisgyerekeket ültetnek a szülők, hanem sokkal nagyobbakat is. A legtöbbjük pedig az udvarias figyelmeztetésre megsértődik. A kocsikat pedig a felszólítás ellenére a vásárlók nagy része nem hajlandó használni. És ha ezért a pénztárnál felkérik a táskája bemutatására, felháborodnak. A vásárlóknak is vannak kötelességeik, nemcsak jogaik.
Egy boltos

T. Figyelő! Logikáját folytatva, ha az Ön gyermeke, unokája tanulmányai alatt lerokkanna, semmilyen juttatás nem illetné meg, mert még nem dolgozott? Pont Önt bántja ez a „fene nagy igazságtalanság", amikor a múlt rendszerben dolgozott?
Z.

Az általam beküldött SMS rosszul jelent meg. Én nem azt írtam, hogy a 12 órát nem fizetik ki, hanem hogy táppénz alatt 8 órát, hétvégén pedig semmit nem fizetnek. Ez egy új intézkedés január 1-jétől, és szerintem alkotmányellenes, mert A munka törvénykönyve nem ezt tartalmazza.
Eszti, Győr

Eszti, Győr! A kisvállalkozók zömének sem volt 50 milliója. Tégy úgy, mint ők. Vegyél fel hitelt 20 százalékos kamatra, ehhez zálogosítsd el a fél rokonságod ingatlanját. Dolgozz napi 16 órát. Aludni úgysem tudsz, mert minden éjszaka rémálom gyötör, hogy árverezik idős szüleid házát. Ennyit a kezdetről. A később felmerülő kérdéseidet is szívesen megválaszolom.
Egy vállalkozó 

Tisztelt Illetékes! Jó lenne, ha Halászi útjait megjavítanák. A gazdabolt utcája katasztrófa. Háromszor cseréltem az autómon gömbcsuklót. Ki fizeti meg nekem? Nagyobb baj is lehetett volna.

Sziasztok! Üzenem azoknak a fiataloknak, akik szombaton azzal töltötték az idejüket, hogy az autópályán haladó kocsikat dobálták az ikrényi felüljáróról, hogy menjenek inkább kapálni. Az sokkal hasznosabb.
Dina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes terek

A magánszférának éppen leglényegibb vetületével, a személyes térrel foglalkozom jelen dolgozatomban.… Tovább olvasom