Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

SMS 03. 31.

Tisztelt Olvasóink! 

Nagyon sok olyan üzenet érkezik, amelynek szerkesztési elveink alapján nem tudunk helyet adni. Kérjük, hogy SMS-eiket kulturált hangnemben fogalmazzák meg, mellőzve a személyiségi jogokat sértő véleménynyilvánítást és a pártpropagandát. Továbbra is szívesen adjuk közre a közérdeklődésre számot tartó témákat, a megoldásra váró problémákat pedig továbbítjuk az illetékesnek. 


Munka és munkahely

 • Miért nincs olyan törvény, amely nekünk, magyar állampolgároknak segítene állásunk 
védelmében a külföldiekkel szemben?
Csaba G.
 

• Tisztelt federalos! Én is ott dolgozom, és féltem a helyem, de soha nem okoltam a szlovák munkaerőt. Ha nem vette volna észre, szlovákiait is küldtek el, nem egyet. Talán ha nem egymást marnánk cégen belül, hanem egy kicsit összefognánk, más lenne a helyzet. Talán. Tisztelettel:
Klaudia  
 

• T. WT! Nem mindegy, hogy Kunszigetre vagy Kunszigetről jársz dolgozni! Mi itt lakunk, ha este 10-kor visszahívtak, 6-ra bementünk! És a szlovákok? Két óra alvás után? 
 

• Munkahelyek. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy azok, akik a szlovákok miatt veszítik el az állásukat, meddig fogják ezt tűrni, s mi lesz a vége. WT-nek: ne csodálkozz azon, hogy az emberek válogatnak. Ismerek olyanokat, akik 53 ezerért 2 műszakban melóznak.  Mire elég? Megélhetéshez kevés! 
Lopakodó  
 

• WT! Ez nem magyarságtudat, hanem bér kérdése! De kívánom, hogy tíz év múlva is  a szlovákokkal együtt éhbérért dolgozz! Az ilyen cégek inkább tűnjenek el!
PZS 
 

• A múltkor olvastam egy hölgy levelét, aki felvételen volt egy nyomdai cégnél 200 másik emberrel. Megértem a felháborodását, összevissza 1–2 embert vettek fel. Ne bánja, hogy  nem volt a „szerencsések"  között.  Mert például ha valaki megbetegszik és elmegy  betegszabira, annak azt az összeget, amit a cégnek kell fizetnie, visszavonják a túlóráiból,  amiért szombat-vasárnap dolgozott. Ráadásul valamikor 2–3 hónapig nem fizetik ki, csak  egy részét a túlóráknak.
Egy melós  
 

• Tisztelt Syna! Két diplomával is csak parkgondozónak, azaz utcaseprőnek kellek. Hova 
képezzem magam? És a legfontosabb: miből? 
A. E. 
 

• Tisztelt WT! Az elmúlt 15 év veszteseinek, kiszolgáltatottjainak csak az acsarkodás  maradt. Lám, tökéletesen működik az oszd meg és uralkodj elve. 
A. E.  


Így látja az olvasó

 • A Győri Édes, Pilóta, Vaníliás karika Prágában készül Győri Keksz márkajelzéssel! A  csomagoláson ez van feltüntetve. Győri keksz Prágából?! Hm... 
Figyelő  
 

• Miben mutatkozik meg Győr fejlődése? Szaporodó bevásárlóközpontok, tönkremenő  kisboltok, családi házas környezetbe nyomorított 10–20 lakásos épületek, járhatatlan, 
túlzsúfolt utak, leépülő belváros, romló tömegközlekedés, ki nem használt vízisport-lehetőségek, ETO-stadionra kidobott 500 millió, magas helyi adók, megszűnő 
nagy múltú gyárak, drága városvezető apparátus, bezárt iskolák stb. 
Zoltán


 • Ott vannak a rendőrök sok helyen, de minek, ha nem csinálják dolgukat? A Széchenyi 
téren meg a belvárosban nyugodtan elsétáltak a tilosban parkolók mellett. Gyarapíthatnák 
a büntetési díjakkal az államkasszát és rend is lenne!
T., Győr
 

• Betelt a pohár!!! A kamarai székház mögötti házak lakóinak elfogyott a türelme. Mi is 
szeretnénk a házunk közelében parkolni. A székházba jövő autósok beállnak a kapunkba, 
letapossák a füvet, veszélyeztetik a lakótelep autós és gyalogos forgalmát. Gondolni sem 
merünk arra, hogy tűz esetén a tűzoltóautók hogyan közelítenék meg a házakat. A lakók 
fontolgatták, hogy „megbüntetik" az autósokat, aminek bizonyára nem fognak örülni.
J. P. A. K. I. Vélemények erről-arról

 • Gyenesné Borbély Emma, Gichez csatlakozva. Sövénysávokat az utak mellé! Így lenne hely a menekülésre is a frontális ütközések elől!
By 

 
• Gratulálni szeretnék a MÁV-nak és a GySEV-nek, hogy zökkenőmentesen túljutnak az 
aluljáró építésén! 22.40 helyett 23.05 órakor indul el a vonatom! De miért? 


 • Lódoki! A bírált edző ökölre ment a magyar fociért. Ő már nagyobb magyar, mint mi sokan. Menj, ha akarsz, de csak kelet felé.
Gyury 


 • Gyapjas pille. Szép a bajba jutott népek megsegítése, de amíg jobbra-balra adakozunk, addig a kártevők erdőket kopasztanak le, mert védekezésre nem futja!
Csabi, Győr


 • „Gratulálok" az egészségügyi minisztériumnak! Elítélem azt a nőt, aki 9 hónapig kihordja a magzatát, megszüli és eldobja magától, mert nemkívánatos gyermek. Talán ha 
nem 5800 forintba kerülne 3 havi fogamzásgátló, akkor ezeket a nem kívánt terhességeket el lehetne kerülni, mert ha olcsóbb lenne, mindenki meg tudná venni! Ezen 
kellene gondolkodni! 
Egy óvatos  
 

• T. Figyel! Nem vagyok kutyaellenes, de akkor is így beszélnél, ha te ébrednél minden reggel félórás kutyaugatásra? Szerintem az emberek pihenéshez való joga előbbre való! 
Vagy nem?
Báró


 • T. Polgár! Sajnos életvédelmi törvényeink elég gyengék, ilyenre alkották őket. Valahogy leértékelődött az ember élete.
Csabi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Skype csoportos csevegést is kínál

Az ingyenesen használható, internetes telefonálást, szöveges chatet és fájlcserét lehetővé tévő… Tovább olvasom