Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

SMS 04.18.

Üzenetek erről, arról

 • Feri! Akinek nem inge, ne vegye magára. Ha a feleségednek jár és veled van, használd, de ne úgy, hogy ő közben máshol üdül!
Igazi rokkant

 • Hol itt a kampánycsend? Április 15-én, szombaton kaptuk kézhez Mosonmagyaróváron a nagyobbik ellenzéki párt képviselőjelöltjének kampányoló szórólapját. Lilla u.–Oz u. lakói. Feltételezem, hogy a környéken lévők is.
L.-né
(Tisztelt SMS-t küldő! A hivatalos kampánycsend a választás napját megelőző nap 0.00 órájától a szavazás befejezéséig tart. A pártok önkorlátozó ígéretei más lapra tartoznak. A szerk.)

 • A barackfák virágoznak, zöldbe borultak a parkok, a fákon madarak énekelnek, a lámpaoszlopokon politikusokat lenget a szél. Van-e ennél csodálatosabb látvány?
Naci

 • Köszönet az őrangyalunknak! Igazán nem a HFF-... rendszámú nagybajcsi buszjárat sofőrjén múlott, aki a Széchenyi hídon a belső sávból elénk vágva akart nekipasszírozni a szalagkorlátnak. Csak a feleségem lélekjelenlétén és a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj! Katasztrófa a közlekedés Győrben, az idegek pattanásig feszülnek, de azért ne öljük meg egymást!
Üdv: By
 
• Örömmel olvasom, hogy Sopronban elkezdték a garanciális útjavításokat. Én csak arra vagyok kíváncsi, a Pozsonyi utat mikor teszik már rendbe? Bár ide még írhattam volna sok utcanevet, de ezen autózom sokat.
Cio
 
• Tery, ne szidd a kimlei játékosokat, ha jó meccsre vágysz, gyere Károlyházára, mert az a legjobb és bajnokságot fog nyerni. Ez egy tanács.
Egy károlyházi játékos

 • Ikrényi kőtolvajnak! Ismert a személyed! Ha nem akarod, hogy nyilvánosan megszégyenülj és feljelentselek, hozd vissza a köveket, amiket elloptál és nem elkértél! Sajnálom, hogy nem tanítottak meg kérni és megköszönni valamit, pl. követ! Ha szükséged van rá, ne lopj, kérj! Bocsánatot kérni sem bűn! Bűn és tisztességtelen, amit tettél! Ugye nem akarod, hogy a szomszédaid megtudják, ki és milyen ember lakik mellettük! Üdv:
Cs. T/Cs. Á., Ikrény
 
• Ha Dénesfán épülhet összefogás eredményeként játszótér, akkor pl. Téten miért hivatkoznak az EU-szabványokra, drágaságra? Ha lehet, építsünk mi is! Fogjunk össze!
Mindennapi bosszúságok
 
• Eszem itthon a spanyolországi paprikát, mert kb. feleannyiba kerül, mint a magyar. Szeretnék Spanyolországban magyar paprikát enni. Gyanítom, hogy akkor itthon is meg tudnám könnyedén fizetni az árát.
Ria Green
 
• Köszönet annak a „becsületes" megtalálónak, aki e hónap 6-án kivette kisfiam elhagyott diákigazolványából a bérletet, és az igazolványt két ülés közé dugta. Sokszorosát költsd gyógyszerre!
Anyu
 
• Sajnos a közterület-felügyelet, rendőrség, mozgáskorlátozottak szervezete semmi láthatót nem tesz azért, hogy kiszűrjék a jogtalan engedélyt használókat! Nevetséges, ami itt folyik!

 • Árulja már el nekem valaki, hogy a Tihanyi–Szigethy kereszteződésben mit keresnek a „szakemberek" kéthavonta? Lehet, hogy arany van odalent?
Sz. G., Győr

 • Romantikus, gyertyafényes estével ajándékozott meg az E.ON-ÉDÁSZ. Nemcsak engem, az egész utcát. Igaz, ünnep előtt jó lett volna, ha még be tudom fejezni a takarítást, tán még egy adag mosást is elindíthattam volna, ehelyett lett időm gyertyánál újságot olvasni, bár már fázom, mert így fűtés sincs. Nem ez az első áramszünet a héten! Fél 9-kor azt mondták, hogy az este 8 utáni bejelentésre csak másnap reggel mennek ki. Ez ám a XXI. századi szolgáltatás!
T., Endréd

 • Hova tűnt, illetve miért nincs idén kinn a két óriásnyúl és a piros tojás a győri városházával szemben.
Egy nyúl, aki a nyulakért jött, de hiába

 • T. I.!  Az 1-es úton haladtam Győr felé, amikor is Gönyűn átérve egy szemből érkező autó a siralmas állapotban lévő gödörhegyeken áthaladva egy kavicsot vágott a szélvédőmhöz, ami berepedt és így cserére szorul! Ki fogja megtéríteni a kárt, amit nyilvánvalóan az úttest rossz állapota okozott! Vagy nekem kellett volna a másik autós után rohannom az adatai miatt?
Ny. G., Győr

 • Tisztelt Magyar Posta Rt.! Vajon miért van az, hogy az országon belül sem tudják kézbesíteni a leveleket? Elsőbbségivel adtam fel az összes levelemet csütörtökön, plusz 90 Ft-tal többért, hogy még időben odaérjen, ehhez képest senkihez nem érkezett meg! Ne ígérjenek olyan szolgáltatást, amit nem teljesítenek!
 
• Tisztelt kommunális! Szeretném „megköszönni", hogy a húsvétra megígért szemétszállítást nem teljesítették a Stromfeld utcában, így még az ünnepnek sem lehetett örülni, mert az ablakból kinézve szemétkupac tárult elénk!
Elkeseredett lakó, Győr-Sziget

 • Bánatos vagyok és van rá okom! A nádorvárosi köztemetőben rendszeresen megrongálják a síremléket, amit férjemnek állíttattunk. Most a vázabetét tűnt el virágostól, két hete a kőváza is meg lett rongálva. Nem értem az embereket. Én tisztelem más emberek hozzátartozóit és békén hagyom őket! Az én párom miért nem nyugodhat békében?
L.-né Z. I. 

Jó példák és egy kérdés

 • A tanítás mellett kenyeret, kalácsot süt, ha betegek, gyógyírt visz tanítványainak, főleg az otthonuktól távol tanulóknak, ilyen tanárt nem ismertek? Pedig van! 
 
• Gyermekeim a hegyeshalmi iskolába járnak. A kisfiam elsős, őt Sári néni tanítja, a nagy 3.-os, őt Csilla néni tanítja. Ők igazi, jó tanárok. Sokszor nem a tanárt kéne minősíteni, hanem észre kéne venni, hogy a gyerekkel vannak gondok. Nem kell elfogultnak lenni.
Még egy hálás szülő

 • Egy többgyerekes anyuka! És arról mi a véleménye, hogy az óvónőket köszönés nélkül elkerüli a kedves anyuka, mikor belép az oviba?
X.

Vitás születés

 • Egy gondolkodó! Mit csinálnak orvos, műtő nélkül? Nagy százalékban meghalnak! Nem túlzás a gondolkodó megnevezés?
Georg 

 • Kedves támogató! A kórházban is az anya hasára teszik a gyermeket és megvárják, míg a baba önállóan kezd lélegezni, és ha bármi komplikáció adódik, a rideg szerszámok életet is menthetnek.
A 3. gyermekét váró anyuka

 • Látták már a hazai kórházakat? Kinek lenne kedve ott szülni? Felháborító. Inkább kimegyek Ausztriába, ott legalább rendes körülmények uralkodnak!
Ani Győrből

 • Egy gondolkodó! A természeti népeknél még most is sok nő és/vagy újszülött hal bele a szülésbe. Amúgy nekem a kórházi körülmények ellenére életem legszebb élménye volt a szülés. Ja, és a mi életünket is úgy mentették meg!
MM

 • A szülésről! Ha az anya és a magzat is aláírja, hogy otthon akar szülni, illetve világra jönni, ám legyen!
Laci

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom