Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

SMS 04. 08.

Tisztelt Olvasóink! 

Nagyon sok olyan üzenet érkezik, amelynek szerkesztési elveink alapján nem tudunk helyet adni. Kérjük, hogy SMS-eiket kulturált hangnemben fogalmazzák meg, mellőzve a személyiségi jogokat sértő véleménynyilvánítást és a pártpropagandát. Továbbra is szívesen adjuk közre a közérdeklődésre számot tartó témákat, a megoldásra váró problémákat pedig továbbítjuk az illetékesnek.  

Munka, munkanélküliség
 
  • T. Zsoló! Ma Magyarországon nem a szakmai tudás és rátermettség érvényesül, hanem az ismeretség és az összeköttetések. A munka világának teljes újraszabályozására és kőkemény betartatására lenne szükség. Amíg mindez csak verbális szinten valósul meg, virágozni fog a modern rabszolgaság.
Moson 
   • A magyarországi munkáltató ugyanazt csinálja, amikor határon túli munkaerőt alkalmaz, mint a magyar dolgozó, mikor – a magyar helyett – szlovák sonkát vagy kínai ruhát vesz.   
  
 
   • Sok a kiadás, és a bevétel növelhető, ha az ember nincs bejelentve, vagy csak minimálbérre. De mi ennek az ára? A jövőt lopjuk meg, illetve hagyjuk meglopni. Későn fogunk rádöbbenni, hogy jobb lett volna jobb bérekért harcolni, s inkább „csatában elvérezni", mert így csak reménykedhetünk, hogy nem érjük meg azt a kort. És ha mégis? Dolgozunk  75–80 évesen is, rokkantan, bénán, mert kicsi a „nyögdíj"? Vagy majd a gyerekek eltartanak minket? Lesz nekik miből? 
Pisztász  
 
  
   • Két lehetőség közt választhattam: vagy munka minimálbérre bejelentve, vagy munkanélküli-segély. Ha ön családos, mit választana? 
 Zs. F.  
 
  
   • Tisztelt Gabriel! Ausztriában nekem is dolgoznak ismerőseim, de nem veszik el a munkát az ott élőktől, mert az az ország törődik a népével. 90%-uk olyan munka, amit az osztrák melós annyi pénzért nem csinál meg, mint a magyar. Amúgy lassan ennek is vége, mert a szlovákok is átjárnak és ott is olcsóbban dolgoznak. 
 Ödön, Mosonmagyaróvár  
 
   • T. Gabriel! Nekünk itt kell megélnünk Magyarországon, itt fizetünk rezsit, járulékokat, de ezt csak úgy lehet, ha van munkánk. Egy szlovákiai munkavállaló sem segít azokon, akiket kilakoltatnak a fizetésképtelenség miatt, nem mehet mindenki Ausztriába dolgozni. Egyébként ők többet kapnak kézhez, mint mi, a közvetítőn keresztül, ugyanazzal a munkával. Leépítésnél pedig ők maradnak, a magyar mehet, holott ezek a nagy cégek miattunk nem fizetnek adót 5 évig, csak élősködnek rajtunk, de munkát nem adnak. A megyében 4000 munkanélküli van regisztrálva, 6000 szlovákiai meg átjár ide, ez a normális?
 Márti 
 
 
    • A hivatalos adatok szerint, ha egy magyar kimegy Ausztriába dolgozni, 4–5 külföldit hoznak helyette. Így csak az jár rosszul, aki itthon szeretne boldogulni, de nem tud, mert annyiért kell dolgoznia, amennyiért a szlovák, meg a román átjön. Vagy menjünk mi is nyugatra mind a 10 millióan? Úgyis kell a hely...
 P.
Erről-arról
   • Ásványráró illetékeseinek! A december 5-i népszavazás kampánytábláinak leszerelése is pénzkérdés lenne? Rontja a tavaszi faluképet a teljesen elázott reklám. 
Egy másik ásványi lakos 
 
 
    • Győri vezetők, segítsenek! Bezárnak sok olyan létesítményt, amiből szállást lehetne biztosítani olyan családoknak, akik rendesen dolgoznak, de albérletben nyomorognak.
JNY 
 
 
  • Szabályoska, azért, mert valaki szabálytalanul parkol, még nem ok arra, hogy összetörjék a kocsiját. 
 F. Robi  
  
   • Malakiás még 2 pápát jósol: Gloria Olivae és Petrus Romanus. Fiatal pápát kell választani, hogy a pápaság még legalább 50 évig fennmaradjon.
 Petrus Arrabonae 
  
 
    • Egy kétéves kislányt gázolt el a sétálóutcában egy kerékpáros idős (nem nevezném annak) hölgy. Négy táska volt a kormányon, kormányt fordítani szinte nem lehetett. Fillérekért lehet kosarakat venni a biciklire, miért nem büntetik az ilyet? Veszélyes önmagára és másokra is! 
Egy kerékpáros  
 
    • Aki még egy benzinkutat épít egy másik mellé egy akkora városban, mint Kapuvár, annak nincs üzleti érzéke. Az eszetlenség győztese a másik két kút, vesztesei az alkalmazottak és a város lesznek! 
Szenilla  
  
  
   • T. Kissy! Kétmillió ember kíváncsi az erőszakos képsorokra. Hiába várjuk a klasszikusokat! Veled vagyok, de ez van. Sajnos ehhez kettőnél több ember kell!
M. B., Kapuvár  
  
  
   • A „Nem járultam hozzá" levél írójának. Nem járult hozzá... Ezt nagyon sokan szeretik hangoztatni, de mégis ölik egymást az utolsó darab reklámozott bóvli  tv-ért, 999 forintos hajszárítóért, gyanús külsejű sonkáért. Az meg elég szomorú, hogy a reklámújságot a szemétbe dobja! Pedig nagyon sok megoldása van annak, hogy a felesleges újságtól megszabaduljon! Pl. az átvevőhelyen még pénzt is adnak érte!  
 
 
   • Elektromos-pálya. Szerintem a tulajdonosnak teljesen igaza van, hogy felmondta a szerződést. Nem az állítólag amatőr futballistáknak kellene havi 40–50 ezer forintos fizetést plusz meccspénzt adni, hanem a klubot kellene belőle működtetni, vagy az utánpótlásra költeni. A szövetség is hibás abban, hogy az amatőr foci lassan félprofi lesz, így a klubok tönkremennek.
 „B" 

 Szemetelők
 
  • T. olvasók! Fogjunk össze a szemetelők ellen. A 24-dik órában vagyunk! Magyarok vagyunk, tartsunk össze és gondolkodjunk el. 
 Egy nem szemetelő 
   • Ezúton kérnék minden buta, primitív, korlátolt embert, hogy a szemetet mindenképp az utak mellé, parkolókba, erdők aljára hordják. Előre is köszönöm. 
Medve

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új Skype csoportos csevegést is kínál

Az ingyenesen használható, internetes telefonálást, szöveges chatet és fájlcserét lehetővé tévő… Tovább olvasom