Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

SMS 05.30.

Mindennapi gondok

   •   Nemcsak a szemetet kellene összeszedni, hanem a szemetelőket is! Tartósabb eredmény lenne.
Nagy T.

   • T. Egy kereskedő, Győr! Köszönöm, de tényleg nem látja közületek senki, hogy   délután 6-ig   nyitva tartani kevés? Az emberek nagyobb része 4-5 óráig dolgozik. Gyengén megy a bolt, de  ragaszkodtok a 6-os záráshoz!? Az összes bolt fogjon össze és legalább 8-ig legyetek nyitva! Ti azt mondjátok, nincs este „élet" a városban, mi azt, ha ma még „shoppingolni" sem tudunk, miért menjünk be? Nektek kell lépni, hogy talpon maradjatok!
K., Győr 

  •  Egy gondolat erejéig az elcsattant füleshez. Nevetséges, hogy  a két anyuka jelentéktelen problémájával az újsághoz szaladt... A szülőnek és a túl jól nevelt gyermekének kellene bocsánatot kérniük a hitoktatótól, és nem fordítva! Mit tanul, lát a gyermek a szülőtől?
Egy apa

    •   Győrújbaráti szülők! Nekünk felveszik a gyermekeinket az óvodába, de már most bejelentették, hogy jövőre még szűkösebb anyagi körülmények között dolgoznak, így még több anyagi támogatást várnak tőlünk. Munkahelyet ki ad, hogy tudjunk valamiből támogatni?
Beled

   • Az Ipar utcai benzinkúttal szemben nem lehet várakozni a buszmegállóban, mert a frissen elkészült útszakasz szélén bokáig érő víz áll! Engem már beterített egy autó.

 •   A kormány a jövőben 65 évre emeli a nyugdíjkorhatárt. Miért kell „bekeményíteni", hiszen ötven év körül nehéz elhelyezkedni! 
Kalányos

    •  Győrújbaráton a Temető út éppen olyan sáros és szemetes, mint az  ígérgetés előtt volt, hogy a helyzet javul.

   •  A minap Hegyeshalomban gyereknapi bulit tartottak. Ez mind szép és jó, köszönjük. Na de az milyen dolog, hogy használt műanyag pohárból adták a közepe felé már az innivalót. Nem ezen kéne spórolni.  
Egy 3 gyerekes

  •  Soproni Deák tér. Mikor illik kivágni a fákat? Amikor madarak ülnek tojásokon, fiókákat gondozva? Törvény, empátia, erkölcs? Ez nem állatkínzás, természetkárosítás? Személyi felelősség? A „veszélyes" fa a lombfakadás előtt még nem volt veszélyes? 27 darab egy csapásra? Netán profitveszélyesek? Soproni madarászok! A hallgatás mit jelent?
Z. Keri
 
   •  Hálás szívvel mondok köszönetet a Komszol azon két munkatársának, akik szombaton délután a Soproni utcában  már hetek óta ott levő, embermagasságú kartondobozt is feltették az autóra. Még azbesztmentesítéskor maradt ott, magam is  szerettem volna elhúzni a nem messze lévő kukákig, de a benne lévő fadarabok miatt nagyon nehéz volt. Az eső miatt már teljesen szétázott a doboz, le is szakadt az alja, de a két munkatárs nem hagyta ott, pedig a lakók jóvoltából akkorra már műanyag széktámla, műanyag pohár, háztartási hulladék is került bele, és a sárból szedték össze a két kezükkel a sok szemetet. Szégyelltem magam a lakók helyett is!   Egyébként a Soproni utca közvetlen közelében 3 szelektív sziget is van 50 méteren belül, mégis teletömik műanyag flakonokkal, kartondobozokkal a lakók a ház kukáit. Szégyelljék magukat!
Egy idealista
 

Magyarnak lenni

  •  A szlovákok hazánkba járnak dolgozni, és Szlovákiában adóznak ezért, cserében náluk még a turistáinkat is megalázzák. A magyarral mindenhol mindent meg lehet csinálni, mert nyulak vagyunk – mindent lenyelünk.
Hazafi

    •  Érdekes: a Szovjetunió, Csehszlovákia stb. szétbomlott, Németország összeolvadt. Átrendeződtek a határok, csak a magyar tűri a megalázást!
Miki bácsi

  •   Őszintén szólva, szerintem nagyon felkapott lenne a pólós pozsonyi út. Ha mi megbecsülnénk egymást – először itthon –, akkor lenne esély, hogy mások is megbecsüljenek!
Mariann

  •   Pozsony, magyarellenesség. Kedves Ági! Ausztriában nincs magyarellenesség? Akkor hol vannak a magyarok? Elpárologtak Burgenlandból? Beolvadtak! A hasuk legyőzte magyarságukat. Miért nem Kismartonba utazol? Eisenstadt talán felsőrendűbb? Szerinted Bratislavában van a koronázótemplom? Nem: Pozsonyban. II. Rákóczi fejedelem sem Wiener Neustadtból szökött meg.
Z. Keri

  •   Soproni Ferenc azt írja, hogy a magyaroknak el kéne gondolkodni, mert velünk minden szomszédunknak gondja van. Szerintem S. F., itt lenne az ideje a történelemtanulásnak!
K. G.

   •   Tisztelt Dobó! A magyar nemzet sokszor húzta a rövidebbet történelme során, mert mindenkit a barátjának tekintett és befogadott! Ez most is így van, de most is egyedül gondolkodunk így Európában. Nem azt mondom, hogy a másikra ne tekintsünk barátként, de ne egyből! Ne legyünk naivak, mert visszaélnek vele! És nem kell messzire menni, ha erre példát keresünk...
Adamo

Sportügyek

  •   Csonttörő! Kinek mi köze ahhoz, hogy mennyit kapsz! Te legalább nem adod fel, mint  Kokó! Kapott egyet, sírt, kiszállt! Cserbenhagyta rajongóit! Te nem hagysz el, mi sem téged!
 Kokka, Bősárkány 

  •  Egy szurkoló vagyok, azon kevesek egyike, aki még jár ETO-meccsre. Nézem a jövő csapatát, hisz azt mondják, most az épül, már jó pár éve.  Hanák Viktor nem tud beadni,   szerelni. Sajnos úgy néz ki, az ETO az új magyar válogatotthoz hasonlóan semerre se tart. A csodálatos UTE-tábornak köszönet a hangulatért, az ő jóvoltukból végre futballmeccsen érezhettük magunkat.
Antimaterazzi
 
  •   ETO: nincs középpálya? Menjetek Nádorvárosba és Gyirmótra, ott találtok! 

 Erről-arról

  •   Végre egy igazi zenei csemege Fertődön! 11 kórus zenekarral énekel Haydn-misét a kastélyban!
Zenekedvelő

   •  A sajtóból értesültem, hogy a Rendőrtiszti Főiskola most ünnepelte fennállásának évfordulóját. Köszönöm, hogy minden végzett hallgatót meghívtak!
Rácz

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nőtt a mobilpiac

Az idén áprilisban a három magyarországi mobilszolgáltató előfizetőinek száma 0,08 százalékkal, mintegy 8 ezerrel, 9,414 millióra emelkedett – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (MHH) az MTI-vel. Március végén az előfizetők száma 9,406 millió volt. A közlemény szerint április végén a 100 főre jutó előfizetések száma 93,4 volt a március végi 93,3 után, illetve a 12 hónappal korábbi 87,7-del szemben. Tovább olvasom