Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

SMS 06.23.

Tett és ítélet

• Egy másik nőnek! Ott voltál a tékában? Nem. Ismered akár B.I.-t, akár a hölgyet? Szerintem nem. Akkor meg honnan ez a biztos ítélet? De ha valami pluszt tudsz a dologról, akkor megvan a hely és a szervezet, akinek előadhatod. Addig meg ne rágalmazz senkit.
 Pit
• B. I.-t elítélőknek! Hallomás alapján ne ítélj! Még nem tudjuk mi az igazság. Míg nem derül ki, hogy ki a bűnös, nem ítélhetünk el senkit. Vagy ha kiderül, hogy ártatlan, odamész bocsánatot kérni?
 Tboy 
•  Arany János Iskolában történtekhez: Valótlanság amit az újságban nyilatkoztak! A tanárnőnk egy nagyon jófej, intelligens nő! Ez az egész hiszti annak a diáknak az anyukájának az agyából pattant ki, aki nem kapott aranyplakettet! A két kitűnő meg azért maradt ott, hogy aláírja a jutalom könyv igazolólapját!
 Egy felháborodott nyolcadikas, Győr

Mindennapi bosszúságok

• T .MS! Ne csodálkozz a cigi árán! Amikor a gyufa 30–40 fillér volt, dobozonként 54 szál volt benn. Most, hogy 20 forint körül van az ára, 42 szál! Hány százalékos az emelés?
 Figyelő
•  Tisztelt Reszeli úr! Több szurkolótársammal megígérjük, ha Lipcsei Péter Győrbe igazol, nemhogy a lelátóra, de még a tévé elé sem fogunk leülni ETO meccset nézni! Szégyen! Nem igaz, hogy egy ilyen kiöregedett, sportszerűtlen játékosra (lásd Matáv kupadöntő) van szüksége a Győrnek!
 Muffos
•  1997-ben menten nyugdíjba. A Fidesz kormány 1999. január 1-jén a differenciálással „hazavágta" a nyugdíjamat! Most meg kimaradnak a rendezésből az 1997-98-ban nyugdíjba menők.

Vélemények erről, arról

•  Pisztász! Ausztriában a hazai termék mindig előnyt élvez. Ezt hidd el, mert dolgoztam kint! Egyébként te tényleg haragban vagy az egész világgal. Tegyél érte, hogy sikeres legyél. Tiszta szívemből kívánom! Különben ebben az országban majdnem mindenki többet érdemelne, ebben igazad van.
 Kiflis
•  Kedves Diáklány! Vannak akik okkal sírnak és vannak akik ok nélkül. Én 8 éve vagyok vállalkozó (kicsi élelmiszer boltom) van és nem voltam 8 éve még a Balatonon sem. Reggel fél 5-kor nyitok és este 6-kor zárok, és nem keresek százezreket. Nagy hiba minden vállalkozóról azt hinni, hogy milliomos. Szívből kívánom, hogy próbáld ki, és te legyél sikeresebb.
 Kiflis
•  Teljesen egyetértek Balogh J. levelével, melyet Szijjártónak, a hangembernek írt. Dolgozni kéne, letenni valamit az asztalra, nem állandóan csak bírálni!!!
 BB
•  T. Pisztász közgazdász professzor úr! Ha nem lennének vállalkozók és kapitalisták, akkor hogyan működne a gazdaság? Kik biztosítanának munkahelyet nekünk?
 Z.
•  Nem lehetne, hogy a Matáv Adomány vonalon most a győri szívcentrumra gyűjtsünk 100 forintot?
 MK
•  Miért van az, hogy akkor keresek „jól", (90 ezer) ha dolgozom napi 10 órát+szombaton? Ez a „szegény vállalkozókon" kívül kinek jó?
 MT 
•  Érettségivel. szakmával 29 évesen havi 210 óráért 65 ezer forint a fizetésem! A feleségem GyES-en van. Síró vállalkozók. Nem szégyenlitek magatokat?
Tomi
•  Kedves C.V. és Bendegúz. Rakhatnánk a mentő, tűzoltó autókra bármit, ha nem foglalkoznak vele az autósok.
 Egy tűzoltó
•  A kisvállalkozások „lefelezésével" akár növekedhetne is a foglalkoztatottság. Például két hasonló profilú, mondjuk 3–3 embert heti 7 napban foglalkoztató üzem helyett volna egy, amely 2 műszakban 7 embert tudna alkalmazni úgy, hogy minden ember 6–6 napot dolgozna, és ugyanannyi terméket állítana elő, mint az először említett kettő összesen. Sokkal gazdaságosabb volna az üzemeltetés, és így a fizetések is emelkedhetnének. A vállalkozók fele is jól járna. Hogy melyik fele? Jó kérdés, de azért a „bukott" vállalkozók se maradnának munka nélkül.
 Pisztász
•  T. Dr! Aki ma Magyarországon gazdag és sikeres, azoknak a nagy része nem tisztességes úton szerezte a vagyonát! Ez a vállalkozók egy részére is igaz, akik ahol csak tudják átverik a dolgozót akár éveken át is! Hidd el, nem pesszimizmus beszél belőlem, hanem a tapasztalat! Van egy ideillő közmondás: Aki dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni! Igazad van Pisztász, veled vagyok!
 Tischler
•  Oke! Sajnos, amíg olcsóbb és könnyebb előállítani a műanyag palackot, plusz egyszerűbb a szemétre hajítani mint tisztítani, addig ez lesz. Lassan megfulladunk a szemétben! Tudatosabban kellene élni emberek!
 Shark, Győr
•  T. Mindenki! Ezúton szeretném megköszönni, hogy az itthoni körülmények miatt vállalkozásomat Szlovákiába telepíthettem. A be nem fizetett súlyadóból nyaralni mehetünk 5 év után! Köszönöm az érintett embereknek!
•  Gratula a győri Marcal II-n újjávarázsolt Plusz-hoz. De az utcára kitelepített bevásárlókocsik miatt a bejárati ajtónak illene fotocellásnak lennie!
 Egy vevő
•  Aki köröz, az talál parkolóhelyet? Belvárosi szolgáltatásról lemondtam. Eddig is vadásztak ránk.
 Hütős
•  A tömegközlekedés veszélyes üzem. A buszvezetők sok ember életéért és biztonságáért felelősek. Kérem azokat a hölgyeket, akik menet közben szinte a sofőrökre tapadva elterelik a figyelmet a vezetésről, hogy viselkedésükkel ne akadályozzák a felszállást és ne veszélyeztessék a biztonságot!
•  Minden tiszteletem a postásoké! Állandó életveszélyben vannak, minimális fizetségért. Mi, Liget utcai nyugdíjasok felváltva kint vagyunk az utcán és figyelünk a postásunkra és minden gyanús dologra. Ha többfelé csinálnak így, talán kevesebb támadás érné őket!
 Pista bácsi
•  Miért nincsen Győrnek vidámparkja? Szerintem népszerű lenne a családok körében.
 Harmin Győrből 
•  OK! Örülök, hogy öt gyermek megúszta önöknél az ügyeletet, az éjféli kruppot, esti lágyéksérvet, szombat délutáni vakbelet vagy csípésallergiát, a 40 fokos lázzal, hányással jelentkező péntek esti középfülgyulladást. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy  „ügyeletre rohangálás" helyett házipatikával gyógyíthat és az orvos helyett diagnosztizál. A rendszer úgy működik, hogy ha nem mentővel érkezünk, az ügyeleti beutalóval lehet kórházba menni, ha szükséges, vagy otthon imádkozhatunk, hogy nem romlik az állapot a szakorvosi rendelés kezdetéig. Ezért van szükség jól képzett ügyeleti orvosra, aki felismeri a helyzet és betegség súlyosságát, tovább- vagy hazaküldéssel.
 Jébé

• Marad a bosszúság: Nagyon egyszerű, tér-útfigyelő kamerákat kell felszerelni, ha már nem jut rendőr minden sarokra. Egy hónap alatt behozná az árát minden egyes kamera. Engem nem zavarna, csak azokat, akik állat módon vezetnek.
 Robi, Sopron
• Engem tanított a győri, fotókat készítő tanár. Ezért mondom azt, hogy igazságosan rúgtak ki, mivel minket is állandóan „úgy" bámult.
 Egy kazinczys lány
• Kedves Édy! Ha tudsz egyáltalán kedves lenni. A gyerekeid minek becézed, ha a kutyusokat ledögözöd? Ez minősít, hogy milyen ember lehetsz. Remélem, sosem kerül érző állatka a közeledbe, mert azt nagyon sajnálnám! Nekem van gyerekem is és kutyusaim is és mindegyikükért élünk. Sajnállak, hogy nem ismered ezt a csodálatos érzést!
 Márti
• Édy! Úgy „beszélsz" mintha nem lehetne gyereket és kutyát is egyszerre szeretni. Gondolod, hogy az állatbarátoknak nincs családjuk? Ja, abban biztos lehetsz, a kutya meghálálja a szeretetet!
 Jé
• Édy! Hagyd meg a kutyákat nekünk! De! Lehet, hogy kerülsz te, vagy a gyerekeid valamikor olyan helyzetbe, hogy egy kutya, egy mentőkutya fogja megmenteni az életed! Ezért élünk „mi kutyások" őértük (is)! Ők meghálálják! És te??
Életmentő
T. Édy! A gyerek fontosabb, mint az állat, de pl. a vak ember egy „dögre" van szorulva, arról nem is beszélve, hány gyereket mentenek meg Mancs és társai.
 K.
 •  Kedves „Lassan 16"! Ne a rosszat szűrd le az életből. Ha pozitívan gondolkodsz, nagyon jó orvos válhat belőled és akkor minden beteg áldani fog. Ismerek nagyon emberséges, közvetlen és nagyon jó szakorvosokat. Rólad is lehetnek ilyen véleménnyel, ha te is úgy akarod.
 M. A.
•  Az illetékesektől kérdezném, hova tűntek az öntözőkannák a győrszentiváni új temetőből? Győrből a buszon cipeljem a sajátomat?!
 V.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

pontversenyek

versenyzők: 1. Alonso (spanyol, Renault) 59 pont, 2. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 37, 3. M.… Tovább olvasom