Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

SMS 06. 02.

Gyermekek, pótlékok

• Mondja meg nekem valaki, hogy miért vállal 4 gyereket az, aki nem engedheti meg magának!? Nem felelőtlenség ez?
 XY75 

   • Kedves 4 gyerekes! Ne panaszkodj, ezt te vállaltad, senki nem mondta, hogy szülj 4 gyereket! Nem a kétgyerekesek a kényelmesek, hanem te! A legkönnyebb dolog panaszkodni! Előbb gondolkodj, aztán cselekedj!
 
   •  Emberek, gondolkozzatok! 3 gyermekünk van, 14, 10 és 8 évesek. Nyolc éve hol volt még családi meg adókedvezmény? Nem ezek miatt vállaltuk a gyerekeket. Egy keresetből.
 J.
    • Pedagógus vagyok, mellesleg kétgyermekes, köd van néhány ember szemén, csak addig jár a tízezer forint gyerekenként, amíg mind a három kiskorú, no és van annyi adód. Az ’50-es években  három-négy gyerek született. Most nincs szükség rájuk – vagy minimálbérért dolgoznak.
Pista bácsi, Győr

   •   Csak sajnálni tudom azokat, akik elítélik a többgyermekes családokat. Én 4 gyermeket nevelek egyedül, de még segélyért nem álltam sorba. De ha megtettem volna, sem tartanám szégyennek. De tudok olyanról, aki 1 gyermeket nevel, másodmagával és segélyt kap. Minden gyermek egyforma, az állam miért tesz különbséget? Már az indulásnál nincs esélyegyenlőség.
Egy anyuka


   •  Kedves Angyalhaj! Sajnállak, hogy műszakként fogod fel a gyereknevelést! Nekem „csak" egy van,  szeretnék még, de az nem a kényelmen múlik! Lennék  a helyedben! Ne ítélkezz azok felett, akik nem vállalnak négyet! Neked se mondta senki, hogy szülj, ha nem bírod anyagilag és idegekkel!
 Gyerekimádó
 
   •  Angyalhaj! Nem ti döntöttetek a férjeddel a 4 gyerek mellett? Mi bajod azokkal, akik csak 1, 2 gyerek felnevelését látják anyagilag biztosítva? Van olyan, akinek a 2 gyerek neveléséhez is annyit kell dolgoznia, mint másnak a 4-hez.
 Viola
    •  A minimálbérből élők és az alig valamivel többet keresők eddig nem tudták igénybe venni a családi  adókedvezményt? Ők igenis jobban járnak!
 P.-né
    • Tisztelt T. J.! Képzeld, a gyermekvállalás az nem matematika, hanem szerelem, szeretet, család és jövő.
 Ólom

     • Azért vagyunk főállású anyák, mert nem tudunk elhelyezkedni, pedig a fizetésünkre szüksége lenne a családnak! Bár az sem baj, ha a gyerek legalább az egyik szülőjével találkozik néha. Miért kell lenézni azt, aki „csak" anya? Ez is teljes munkaidős állás. Nem a támogatásért vállaltuk a gyerekeinket, de tán büntetést sem érdemlünk, másrészt, ha a bérek arányban lennének az árakkal, akkor nem lenne ennyire húsbavágó a támogatás változása.


   • T. Mamika! Teljesen egyetértek. Kellemes gyermeknevelést! Üdv:
 J. 
 
    • A. E.! Megélhetési rabszolgaként kiszolgáltatva, megalázva, minimálbérért dolgozni kinek jelent perspektívát? Én kétkezi melós vagyok, de tisztes bért akarok, és azt szeretne a „hallgatag" többség is. Nem szabadna, hogy a családi pótlékon és az adókedvezményen múljon bármi  is. Fel kéne már hagyni azzal, hogy némán tűrjük a sorsunkat, és minden szinten védeni kellene az érdekeinket. Tudatosítani kell az emberekben, hogy nincs másik út! Nem kell ilyen sors!
Pisztász 

 
    • Angyalhaj! Ha vállaltad a 4 gyermeket, vágjál hozzá jó pofát te és ne mástól kérjél segítséget! A bukszáját meg nyissa ki az állam. És igenis megfontoltak vagyunk.
T. J.

Strandok

   •  Elképesztő, amit a Rába Quelle művel! Egyértelmű, hogy Győr egyetlen strandját azért nem nyitották még mindig meg, hogy a kiszolgáltatott lakosság kénytelen legyen a jóval drágább termálfürdőbe menni. 35 fokban a 35 fokos vízbe!
 

    • Stranddal kapcsolatban: tényleg jobb lett volna, ha a „rakétás" is üzemel a hétvégén, de mi a gyermekeinkkel (akik ingyen léphettek be a fürdőbe) a másik 10 medencében is jól éreztük magunkat. Hiányzott a strand 2 üres medencéje, de nem annyira, hogy a jót ne vegyük észre! Persze ez (ingyenes jegy gyermeknapra) nem szenzáció. Nekünk azért jólesett!
 A strandnyitást türelmesen váró családapa
 
 
   • Strand: szombat, 35 fokos kánikula. Három órára 1300 Ft a jegy, de víz nincs. Az 500 Ft-os szendvicsre 42 percet vártam. A termálrészen nincs hely se vízben, se szárazföldön.  Az illetékeseknek csak gratulálni tudok! Nem csoda, ha mindenki Szlovákiába menekül. Félár, emberbarát környezet és a medencékben víz is van!
 Lia
   • Névtelen! Ingyenes szabad strandot kell fenntartanunk. A huszonegyedik századi Magyarországon a 12 millió forint fele adó és tb-járulék! WC és öltöző társadalmi munkában épül, minden segítséget elfogadunk! 
 
Dohányzás, cigiszünet
 
   • Kedves Bubu és N.! Nekem 7 éves a leányom és nem dohányzom a társaságában! Ha valaki munkaidő-kedvezményt akar magának csinálni, annak nem kell dohányozni ehhez! Vagy ön teljes mértékben kidolgozza a munkaidejét? Azt megnézném és szívesen alkalmaznám?! Tisztelt N., te vagy a munka hőse, remélem, WC-re se mész el.

 
  • A kisebbségeket védő törvények miért nem vonatkoznak a dohányzó emberekre is? Más dolog a dohányzás elleni harc, és más az, hogy egyes embereknek van bátorságuk belegázolni más emberek lelkébe, csak azért, mert egy káros szenvedély rabjai. Az emberi méltósághoz egy dohányosnak is joga van. Vagy minket bárki megalázhat?! A „cigiszünet" pedig jár a nemdohányzóknak is, amit belátásuk szerint tölthetnek el. Ha nem adják ki, azért nem a dohányos a hibás.
Pisztász 
 
Allergia, pollen
 
   •  Allergológus! Márciusban még rügy sem volt a nyárfán, nemhogy elvirágzott! 
 
   •  Ez a nyárfaféle telepített, a parlagfű nem őshonos, 1924-ben jelent meg! A lényeg nem ez! Túl sok a levegőben a szennyező, irritáló, mérgező anyag! Fokozzuk!?
H. Zs. 
 
   •  Az allergológus úrnak köszönöm az oktatást! Ezek után a nyárfák közelében nem fogok tüsszögni, fulladni. Milyen buta voltam eddig!
Zsoti
 
   • Allergológus! Hétfőn Győrben jártam, köhögtem, tüsszögtem. Mosonmagyaróváron már rég kivágták azokat a fákat, nincs is semmi bajom. Lehet, hogy nem a füvek a hibásak?

Egyéb ügyek

  • Visszatérve a csanaki kutyákra, a Török Ignác utcai menhely két szuper dolgozója aznap este 11-ig ült velük a kórházban, vérátömlesztés után. A kutyusok nincsenek pórázhoz szokva, nem tudják őket sétáltatni, aki tud nekik jó gazdit, segítsen. Nagyon kedves állatok! 

 
 
   •  Zsinikém! Ne titkold el az érzéseidet, s a feleségeddel meg ne foglalkozz! Én szeretlek s nem érdekel a korkülönbség sem! Minek kell az éveket nézni?
 Egy lány

    •  T. Anyu! Nem így van, az érettségi nem helyettesíti a nyelvvizsgát! Még két tannyelvű suliban sem érik el az érettségizők a nyelvvizsgaszintet, pedig ott azért kéne. Ettől függetlenül kapnak róla papírt, hogy megvan. Az viszont igaz, hogy talán nem a szünetből kellene elvenni.
 Egy volt két tannyelvűs 
 
   • Kedves Lébényi Decibel! Egyetértek felháborodásoddal, mi a falu másik végén is elviselhetetlennek tartjuk a hangerőt!
  Ifjúság utca

   • Persze, persze, A. E.! Majd eltart valaki, aki kiszolgáltatva, megalázva megteszi azt, ami neked büdi.
Zsoti 

   • Kedves Wrchovszki úr. Képzelje el, nekem magamnak kell még lenyírnom is az utcán a füvet!
AP 

    • Kedves  opeles, aki kedden kiabáltál Csornán egy mixeressel, mondván, hogy nem tudsz lekanyarodni tőle, majd kis kameráddal meg is örökítetted őt! Ha úgy álltál volna az autóddal, talán el tudott volna menni melletted. Arra sem jöttél rá, hogy te könnyebben tolatsz, mint ő?
Ricsi

    • Nem az egészségügyben kell létszámot leépíteni, hanem ott, ahol ezt kitalálták! Szerintem jobban járnánk.
Ti, Mosonmagyaróvár

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország hátul kullog a netezők listáján

Magyarország az utolsók közt van az internet-használat arányát tekintve mind a lakossági, mind a vállalkozási szektorban. Az EU-ban a 16-74 évesek 47 százaléka használta az internetet 2004 első negyedévében. Az internetezők között több a férfi, mint a nő, és több a fiatalabb, mint az idősebb. 2004 elején a vállalkozások 89 százaléka vette igénybe a világhálót. Tovább olvasom