Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

SMS 09.11.

Madárinfluenza

•  Az egyik rádióadón egy „hölgy" azt ajánlotta, intézetis és Down-kóros gyermekeken próbálják ki a madárinfluenza elleni védőoltást. Milyen beteg ország ez?
•  Nagycsaládos anya! Ha beütne egy súlyos madárinfluenza-járvány és belehalna a fél nagycsaládja, akkor azon jajveszékelne, hogy miért nem kísérleteztek ki időben védőoltást.
Simon
•  Megint nincs lottóötösöm, „csak" az, aki 22 évvel ezelőtt született. A fiam. Soha nem tenném kísérleti alannyá. Magam igen. De ezt ő nem engedné. Ez az az aranyfonal, ami az anyát gyermekével összeköti.
Ria Green 

Mindennapi bosszúságok

•  Üzenem az illetőnek, aki a szabadhegyi temetőben a nagymamám sírján egy gyönyörű virágot csak azért hosszában kettévágott(!), hogy a magját megszerezze, hogy ez legyen a legnagyobb öröme az életben! Szerencséje, hogy nem értük tetten, ahogy épp a síron nyeszeteli a virágot! De nem is tudom, hogy miért írok, nem hiszem, hogy olyan értelmi szinten van az illető, hogy olvasson.
Szomorú unoka 
•  A GYÁÉV-uszodába a nyugdíjasbelépő 500-ról 650 Ft-ra változott. Ez hány százalék?
Nyugdíjas béka 
•  Kóbor kutyák! Ez már tényleg sok! Gyalog, vagy kerékpárral sem biztonságos a közlekedés, főleg este! Aki kutyát vállal, ne az utcán tartsa!
A., Beled

Élethelyzetek

•  Tisztelt Nyugdíjas! Azt írja, vannak munkahelyek, nem kell válogatni. Akkor kérdezem én, hogy lehet az, hogy kisgyermekes anyuka bármilyen munkát elvállalna, csak kapna?
•  Gyurcsány Ferenc Tiszafüreden azt mondta az életüket végigdolgozó nyugdíjasoknak, hogy „lehet választani: dolgozni akarnak vagy hujjogni". Én kérek elnézést... Inkább azt magyarázná meg, hogy van az, hogy sz... volt 40 évig, sz... volt 10 évig és sz... lesz még állítólag 2 évig! Hány év kell még ahhoz, hogy a szüleim megehessenek vasárnap egy ebédet egy étteremben?! Sajnos igaza lesz  német ismerősömnek, aki már 2 évvel ezelőtt azt mondta: nem mi fogjuk elérni az ő életszínvonalukat, hanem ők fognak lecsúszni a mienkre. Igaza lesz, lásd elöregedő társadalom, megemelt korhatár, több heti munkaóra. Bár ők egyelőre még csak ott tartanak, hogy a kancellárjuk kéri a népet, spórolni kell, s ne menjenek évi négyszer nyaralni, csak kétszer. No comment!
M.

• Kedves Nyugdíjas! Én nem válogatnék munkahely tekintetében! De sajnos a munkáltató a 18.100 Ft-os vidéki bérletem  kifizetését nem vállalja! Míg ön ingyen utazik! Sőt, a legtöbb idős az iskolásjáratra száll fel, ami 25 km-ről így kb. 1 órás! menetidőt jelent. Tisztelet a kivételnek, de a munkát is elhalásszák a pályakezdők elől és felveszik a nyugdíjat is! Ennyiből telik a buszjegy kifizetésére is!
Egy volt diák Lébényből
•  A tanárokat nem az bántja, hogy heti 2 órával többet kell dolgozni, mivel gyerek, tanóra, tanár ugyanannyi van. A tanároknak az nem tetszik, hogy elesnek heti 2 óra túlórapénztől.
XXX

•  Egészségügy: szeptember 6-án, november 15-re kaptam időpontot a reumatológiára. Remélhetem, hogy vizitdíj fejében két hónap helyett csak két hetet kell várnom?
Még nem teljesen rokkant

•  10 éve a gatyánkra is hitelt vettünk fel, hogy elindíthassuk a vállalkozásunkat, azóta éjt nappallá téve dolgozunk a sikeréért. Mára tényleg jól megélünk belőle, de még mindig nem állhatunk le lábat lógatni. Azt gondolom, a lehetőség mindenkinek adott, csak kevesen mernek belevágni a kezdeti nehézségek miatt. Szóval nem irigykedni kellene...
Egy tisztességes vállalkozó

•  Mexx01! Nálunk sose volt rendszerváltás mondatával kisemberként teljesen egyetértek.
Becsületesen dolgozó
Utak és utasok
•  Ma (nem először) megvártam egy messziről futó utast, mikor fölszállt, azt se mondta, bú vagy bá... Hát többet ilyen nem lesz!
Győri buszos
•  Kérném az illetékeseket, hogy a Kónyba vezető úton a „halálkanyarnak" nevezett részen vágják ki a néhány fát, bokrot, mert a kanyar beláthatatlan!
Eleison
•  Gönyűn az utak állapota katasztrofális, fuldoklunk a portól! Vajon mire költik a befizetett adóinkat? Aki tudja, írjon!
Zsu
•  Kiscsornán megcsinálták az utcánkat! Kérdem én, a járdákat mikor fogják? Ki fizeti ki? Megkérdeztük az aszfaltosokat, azt mondták, 80–100 ezer forint feketén! Vagy a járda már nem önkormányzati terület? Arra miért nincs pénz?
Egy ott lakó
•  Kiscsornai lakos! Megcsinálták az utcákat, de arról nem gondoskodtak, hogy az a rengeteg autós, hogy fog közlekedni. A megoldást megtaláltuk mi, autósok, a hátsó földúton, de jó lett volna, ha előtte az illetékesek megnézik, hogy hogy néz ki, és a gödrös részeket végig kiegyenesítik. Még szerencse, hogy ebben a pár napban nem volt eső és nem kellett mentőt hívni.
Egy ott lakó
•  Volán! Nem tudom, tudják-e, hogy a 4-es busz útvonalán is van iskola, ahol ugyanúgy 8 órakor kezdődne a tanítás, mint a többi iskolában. Ritka nap, mikor időben érkezik a 4-es busz, legtöbbször késik vagy kimarad, mint ma. A 22-es 5 percenként jár, majdnem üresen.
I. 
•  Az Adyvárosból 7.22-kor, 32-kor induló 14-es busz már a kórháznál úgy megtelik utasokkal (diákokkal), hogy a későbbi megállókban felszállni is alig lehet. Megoldás lenne 5 perccel előtte és utána járatot indítani.
Ildi, Győr
•  Köszönet a „gyors zebráért" (Sopron, Csengeri–Batsányi kereszteződés). A domonkos templom előtti közlekedési lámpa zöldje túl hosszú, amióta lezárták a Petőfi teret. A Mátyás király utcában a Deák térnél áll a sor, mire vált a lámpa.
Márta

Üzenetek erről-arról

•  Ila, Ila! A nyugdíjasok csak addig kellenek, míg a választásokat meg lehet a szavazataikkal nyerni! Utána rájuk lehet hivatkozni, hogy rengeteg kedvezményt kaptak, mégis újra és újra a markukat tartják! Azok a politikai erők pedig, amelyek „összehozták" a költségvetési hiányt, újra és újra választást akarnak nyerni! Hát nem „aranyos"? Az állításaikkal ellentétben a hiányzó pénz nagy részét nem ránk és nem a nyugdíjasokra költötték! De ez egy másik történet, hogy hol a pénz! Tehát javaslom, keresse a pénzt, a nyugdíjasokat meg hagyja békén, mert nem ők a valódi „maroktartók"! Jó, vitriolmentes politizálás, Ila!
H. Zs., Győr 
•  Ila, a nyugdíjasok megdolgoztak kevés nyugdíjukért. Sokan ebből a kevésből támogatják gyermekeiket, s becsukják a markukat, nem fogadják el a kölcsönadott pénzt. Én szeretek és tisztelek minden munkában megfáradt embert. Ne nyúlkálj az igényeikben, a kiadásaikban. Törődj a saját markoddal.
Ria Green
•  „A Ducét éltetik". A cikk szerint Kenderes és Predappio testvértelepülések. Hoppá! Mégis rokonlélek Horthy és a Duce!? És a jelen büszke erre? 
•  T. „Nem minimálos vállalkozó"! Sajnálom, hogy félreértett. Én a „jómódú milliomos" alatt azokat értem, akik havonta keresnek több milliót, és nem évek alatt egymilliót összespóroltak. Ha az alkalmazotti adókedvezményt korlátozni lehet kb. 125.000 Ft-ban (bruttó), akkor a családi pótléknál is lehetne egy határt húzni. Ha egy almát eddig hatfelé osztottunk és ezután tízfelé, akkor az jár rosszul, aki egyhatod alma helyett egytizedet kap, míg a másik, bár almáskertje van, kap ajándék egytized almát, más kárára. Így már érthető?
Justitia
•  Nem, nem akarok a postaládámban lejárató, aláírás nélküli szórólapot találni, egyik jelöltről sem!
Jolán 
•  Kedves, jó Anya! Milyen jó a szülői szeretet és odafigyelés! A romlatlan gyermeket a hittanórákon még megtanítanák a „hét fő erényre" és akkor mire vinné majd, ha felnő, ebben a „bevallásos", pénz- és hatalomimádó világban?
H. Zs., Győr
•  Kedves G. I.! Feltevése jogos, de a 7,25 százalékos kamattal legalább a pénzénél van. Hihetetlen, hogy az emberek augusztusban több száz milliárd forintot helyeztek el különféle ingatlan- és egyéb befektetési alapokba. Gyorsan felejtünk! Az euróra való átváltással sem kell kapkodni, mivel most még nem lehet tudni, hogy milyen változások (hatások) lesznek az euró bevezetéséig. Ez fordítva is igaz, akinek ma euróalapú hitele van, a forint gyengülésével nem kell azonnal átváltani forintalapú hitelre!
 Nyugdíjas közgazda
•  Nem minimálos vállalkozó! Justitia jól látja a dolgokat. Eddigi összes véleményével egyetértek!
Zs., Móvár
•  Papa! Én nem motorozok sem itt, sem ott, de eddig az út közepéről volt szó. Van egy olyan érzésem, hogy csak vaktában vagdalkozik.
Medve 
•  T. Anna! Igazad van, hogy a huszonévesek éretlenek még képviselőnek, de azok a hibásak, akik őket jelölték!
Zima
•  Figyelőnek. Igenis fizetős az utazás az EU-s országokban a nyugdíjasoknak. Ezért kérem, mielőtt válaszol, járjon utána, mert az én infóm százszázalékos.
Fizetős 
•  Emberek! Végignézett mostanában valaki Győrben a Nép utcában? Olyan, mint a roncstelep! Tegyünk már ellene valamit!
• Régen a nőknek a család ellátása elvette az egész napjukat, ma 8-kor kelnek, kávé, cigi, gyerek, óvoda, pihenés, szuperedénnyel egy óra alatt ebéd minden másnap, és mégis elfáradnak. Tisztelet a néhány kivételnek! Tátika 

A köszönet hangján

•  Köszönöm Frigyesi Márton volt bencés diáknak, hogy egy budapesti villamoson megtalálta és visszajuttatta a pénztárcámat az összes igazolványommal együtt.
Egy pesten tanuló, volt bencés diák
•  Nagy tisztelet és köszönet a Cziráky Margit- serdülőkupát szervező MÁG, valamint a Fertődi Sportegyesület vezetőinek. Nagy élmény volt, köszönjük.
Szülők

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hastánccal is gyógyít

Huszonhét évvel ezelőtt Csíkszeredán született, gyerekkorában szüleivel átjöttek Magyarországra. Az… Tovább olvasom