Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

SMS 09.23.

K. Maszek! Azt a semmit ki csinálta? Hát az előző kormányok, abban bent van a Fidesz is. A Bokros-csomagnál ugyanezt csinálta a Fidesz. Szerintük az sem volt jó. Ha olyan jó a szlovák példa, akkor mért nem vezették már be, volt rá lehetőségük. Azért, mert eddig nekik is jó volt így. Nekem ők ugyanolyan hazugok.
V.-né 
 
 Gyurcsány Ferencre az dobja az első követ, aki még nem hazudott, vagy csalt. Dávid Király nagyobb bűnöket követett el mint Gyurcsány Ferenc, mégis bizalmat kapott. Jólétbe, gazdagságba vezette az országát. Gyurcsány Ferenc tiszta vizet öntött a pohárba, ezt vegyük figyelembe. Békés. 
 
A demokrácia az a folyamat, ami által az emberek szabadon választhatják azt az embert, akit majd mindenért hibáztatni lehet.
Laci
 
 Tisztelt Bezenyeiek: sajnos annyi a dátum, hogy a kaszinóvárosból végül semmi nem lesz, esetleg a kocsmából lesz kaszinó!
 
 Egy gondolkodó! Ha egyre gondolunk, a Papa-dossziét 35 évre titkosították a jelenlegi kormány alatt! Igen, hozzák nyilvánosságra, persze akkor mindet, ami a 16 év termése! De ön jól tudja, az államtitkokat nem szokás feloldani!
H. Zs., Győr  

 
Kedves HGÁ! Okosabb vagy, mint a felnőttek 99 százaléka. Légy politikus – én Rád szavazok. Simon  
 
T. T., Győr. A rendőröknek ez is a dolguk. Reméljük nem esik bajuk.
SL
 
  Mm! Köszönjük az elismerést, de a pálya állapota nem a polgármester és a vezetőség érdeme! Köszönjük a csapat nevében annak a három embernek, akik tettek, és tesznek a darnózseli labdarúgásért! A csapat megmutatta az elmúlt hétvégén, hogy többre képes!
Csapattag 
 
Magyarnak magyar az ellensége, ebből elég volt, – elölről kezdeni mindent!
Dallas 
 
HGA-nak! Szomorú, hogy így látod az embereket. Tizenkét évesen csak saját magadat minősítsd, tanulj sokat, és válj becsületes felnőtté!
 Maya

Orbán ne tartson nagygyűlést, ne vigye felelőtlenül utcára a politikát, ugyanakkor Gyurcsány országjáró körutat kezd. Hogy van ez?
Balkán Expressz 
 
A hazugság gyurcsányi értelmezésben a bátortalanság szinonimát kapta.
Értelmiségi 
 
 
A középiskolások által vásárolt hungarista zászlók és ruhák árát hogyan gazdálkodják ki családjaik? Ennyire jól állnak anyagilag szeptember vége felé?
No comment 
 
Nem tudom megérteni, mit keres a tüntetéseken az a rengeteg tizenéves! Szerintem valójában azt se tudják, miről szól ez az egész, és fogalmuk sincs a politikáról. Ilyenkor hol vannak a szülök? Ők talán a háttérből figyelik, hogyan használják fel a tüntetéseket randalírozásra a gyermekeik? Még talán egy szalmaszálat se tettek keresztbe, olyan fiatalok, de törnek, zúznak. Mások munkáját, és vagyonát rongálva, mert azt hiszik, most mindent szabad a „tüntetés" címszó alatt! 
 
 
Kedves Barbi! Kíváncsi lennék rá, hogyan beszélnél, mikor látod, hogy süllyed a hajó... Az emberség nem beosztástól függ, és ugye minden emberben valahol ott lakozik az állat, és nem mindenkinek sikerül ezt kordában tartani! Ez van, és szerintem a beszédből végre nemcsak ezt kéne leszűrni! Üdv:
B. Győr 
 
Kedves SMS-írók, tegyék el a Kisalföld e heti számait, majd két év múlva vegyék elő! Nézzék meg, olvassák újra! Ha kételkednének, nem a tükör lett görbe!
Expert 
 
Hihetetlen, hogy a többség csak az elk..tuk szót fogta fel! Ez a beszéd zárt ajtók mögött zajlott, nemde? Azt is mondta, hogy elege lett a semmittevésből... nem támogatom egyiket se, sőt nem is Gyurcsányra szavaztam, de hagyni kéne, hogy megoldja azt, amit nemcsak ő k..t el!
B. Győr
 
  Maszek! A szlovákok jobban élnek, mint mi? Akkor miért dolgozik nálunk fél Szlovákia? Érdekes, tőlünk nem megy át oda senki...
Ragazzi 
 
Gyóró és Mihályi között a két hete elvégzett kátyúzást az autók megtömörítették, így megint gödrök vannak! Ennek mi értelme volt?
Ata 
 
 Ha szeretek valakit, ha nem, beismerő vallomás után felelősségre vonás jön! Ez a törvény! A randalírozót is megbüntetik, mert ez a normális, bár az okozott kár eltörpül ahhoz, amit a négy év alatt elk...ak! Vagy politikusra nem vonatkozik? Akkor ez nem demokrácia! Bár már azt is kétlem, hogy ebben az országban a többség ezt akarná!
Jos 
 
Euro Vegas: Titok, hogy kik a befektetők? Akkor titkolóznak, ha nem egyenes a dolog, és titkolóznivaló van.
C. V. 
 
 
Tisztelt V. T. Egy szimpatizánsod már van! Én rád szavazok!

A Die Presse osztrák napilap megírta, miért dupla áron építették az autópályákat nálunk. Sajnos ebből valakik nagyot szakítottak, nem a társadalom!
Figyelő  
 
    
Aki a kormány távozásáért tüntet, közülük vajon hányan nem voltak szavazni? Most lehet hogy ő áll az első sorban.
Olvasó
 
  Örültem a volt, és leendő képviselőink törekvéseinek (padok, asztalok), azt viszont úgy látom: arra nem gondoltak, mi lesz a szeméttel! Elszomorító látvány például a Széchenyi szobor környéke! Szemeteskukákért sír a jobb érzésű panellakó! Vagy legalább jó érzésű panellakókra, akik értékelik a szépet, és vigyáznak rá!
Egy ott lakó, akit zavar a szemét, és a szemetelők! 

   
Itt van megint a választás, igaz „csak" helyi szinten, már kaptunk padokat! (Valamikor már voltak, de a földszinti lakók vétóval éltek, és eltüntették.) Szerintem most is így fog történni! Pénteken adják át, de már most nem a ház lakói használják! Délután három óra, megfáradt hajléktalan alszik a padon! Azért köszi!
Ede  
 
Enesén a Dózsa úton veszélyes közlekedni a sok felelőtlen gazdi miatt, akik nem kötik meg a kutyájukat! Az állatok nekiugranak biciklisnek, postásnak, idősnek! Sok a kisiskolás az utcában, ne várjuk meg, míg tragédia történik!
Egy kutyabarát Eneséről  
 
 
Na végre! Így kell ezt csinálni! Nagyon helyes, hogy a randalírozókat a békés tüntetők átadják a rendőröknek. Csak így tovább! Majd csak elfogynak, vagy megunják.
BH 

Nem a rendőröket kell bántani, szidni, hanem nem kéne ennyire megkötni a kezüket! Jobb felszerelést, nagyobb „szabadkezet" a rendőröknek!
Garfield  
 

Tisztelt BH! Akik a törést, zúzást, gyújtogatásokat csinálták, azok mind dologtalanok.  Elnevezték egymást „ellenforradalmárnak", illetve „hazafinak". Dolgozni kellene, tanulni, nem pedig éjszaka randalírozni!
Csabi, Sopron 
 

Szerintem az egész parlamentet le kell váltani, és újrakezdeni az egészet más és új politikusokkal. A régieket még a parlament közelébe sem engedni.
 Kiki

Ördi! Én a normális, problémamentes tüntetőkkel egyetértek, de a sok dologtalan csavargó huligán mocskos dolgait mélységes megvetéssel elítélem!
Csaba 
 
 
Tisztelt Olvasók! Nem a gyakran idézett trágárságok, és vallomások a legmegdöbbentőbbek Gyurcsány beszédében, hanem azok az elvek és célok; mint például a sajtó képviselőinek manipulálása („nem kell mindig felszisszenni"), vagy éppen az, hogy a semmittevés és hazugság évei mögött az vezette kormányfőnket, hogy belenevethessen a jobboldal szemébe, mondva „én megcsináltam és nyertem, hitet adtam a baloldalnak". Ilyen elvi célok vezették, visszaélt a köztársaság intézményeivel és nem a magyarok érdekeit szolgálta. Trükközik nekünk, és az EU-nak. Személyes céljai vannak, jól eljátszadozott a hatalommal, az ezzel járó felelősséggel és anyagiakkal. Mindezt sohasem mondta volna el nekünk, ugyanakkor minden szocialista képviselő tudott erről! Mindaz, amit képvisel, és amit tett, antiszociális és aláássa demokráciánkat! Ráadásul esküt tett, amit most megszegett. Aki még hisz benne, kezdjen már el gondolkodni!
Tadé, Győr
 
 Ha én két hónapig nem csinálnék semmit a havi másfél milliós fizetésemért, a munkáltatóm páros lábbal rúgna ki... Miért is csodálkozik hát bárki, hogy négy év után elege van a népnek az általa fizetett naplopókból?
 
 Jó magyar szokás szerint megint átestünk a ló túloldalára! Már nem kell támadólag fellépni a rendőrök ellen, elég ha ácsorogsz, valahogy haza akarsz jutni, vagy ha védekezel a könnygáz ellen! Ez se jó! Egyenruhában jogos a szemet-szemért elv? „Vadászó" rendőröket lehetett látni, de nem huligánok, hanem emberek után!
 Jos 
 

Nem tudom kinek az ötlete volt a Szent Imre útra díszalmafát ültetni, de megnézném, hogyan takarítaná el ilyenkor. Ráadásul esőben balesetveszélyes. Köszönjük! 
 
 
Tisztelt Komszol! A nemrégiben lezajlott marcalvárosi lomtalanításkor az Ikva u. 69 előtt felejtették a szemétbe szánt dolgokat. Mikor szándékoznak eltüntetni azt?
Ata 
 
 
Tavasszal már nem a politika fogja utcára vinni az embereket, hanem az éhséglázadás! Még az idei emelt összegű csekkektől sem térünk magunkhoz, jön a „tavaszi sokk"! 
Pro-li

Tisztelt SMS-ezők! Én csak annyit fűznék az egész tüntetésekhez, hogy a rendőrök is csak magyarok, ők is emberek! Ők a hivatásukra esküdtek fel, ez a kötelességük! De ellenben Gyurcsány úrnak fájna azt mondani a népnek, hogy bocsánat! És akkor talán nem lenne „harc" magyar és magyar között! Nem teszi meg, inkább ártatlanul megkönnyez az ország előtt, a helyett hogy: „megoldjuk a helyzetet, mielőtt az ország meghanyatlik"! Ő ennél büszkébb, akkor ki lázít?
G. Győr 
 
Detti és többiek! Te sem voltál jeles olvasásból. A te hazád „nyüves, kurva"? Ezt Gyurcsány mondhatja a „Gyurcsány Katusnak", de nekem, nekünk, s a gyerekeinknek nem mondhatja! Hogy meri azt mondani: szarok a történelemkönyvekre? Honnan jött ez az ember?
AJAX 
 
 
Hepi! Gyurcsány sosem veszi fel a fizetését, az egyből jótékony célra megy. Tájékozódj, ne vádaskodj!
Becca 
 
Elolvastam Gyurcsány Ferenc beszédét. Elég zavaros, az értelmetlen körmondatok halmaza. A lényeg, hogy hazudott a kormányával együtt. Nem beismerte, hanem lebukott. Ha a Megyo leváltásakor kiállt volna, ugyanezt előadja, és akkor elkezdi a reformokat, mára félisten lehetne, és igaz módon nyert volna választást. Kár, hogy akkor ezt nem vállalta be.
U77

Emberek! Ha kirabolok egy bankot, elcsípnek érte, bevallom hogy lopok, csalok, hazudok, akkor ezentúl megúszom büntetlenül! Ez így működik? Szégyen!
Zsu 
 
Nincs új a nap alatt! A baloldal szerint minden rosszért, így a pesti zavargásokért is   egyedül a Fidesz és legfőképp Orbán Viktor a felelős! Vigyázat emberek, a kormány hazudozásának még korán sincs vége!
HA 
 
 
Szocik! Meg kellene vizsgálni Orbán Viktor felelősségét az '56-os forradalomban, majd esetleg a mohácsi csata elvesztésében!
RÁK 
 
Az a baj Gyurcsánynál, hogy nála nem a lelkiismeret szólalt meg, hanem a lebukás utáni magyarázkodás.
KGY 
 
Tisztelt Ditta, K., satöbbi. Fizess többet, élj rosszabbul, még védd is őket, tapsolj azoknak, akik saját bevallásuk szerint nem dolgozva ide juttattak, és még a munkahelyed is bezárják, mert ez „reform".
Olom 
 
Gratulálok a kapuvári kutyamentőknek, orvosnak, állatvédőknek, emberségből kitűnőre vizsgáztak.
 Egy állatbarát 
 
Én nem szemét országban élek, csak szemét emberek is élnek itt. Ennek ellenére én nem szégyellem, hogy magyar vagyok.
Olom 
 
V.-né Nyúl. Ha lemond Gyurcsány Ferenc, nekünk akkor sem lesz jobb, csak könnyebb. Megszorító intézkedés kell, de nem mindegy, hogyan. Nem mindegy, hogy megfagysz, hogy éhen halsz, hogy a magas vérnyomásod végez veled. Mert középút van, volt és lesz. Úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Üdv.
 Afrika. 

Tisztelt Ditta. Ne aggódj, szerinted nem tudnak olvasni? Szerintem meg te nem tudsz olvasni, mert Gyurcsány Feri érthetően megmondta, hogy tüntetés lesz, de csak egy-két napig fog tartani és majd hazamennek. Tehát ki nem tud olvasni?
TJ
 
 Taki! Az összes SMS közül az önén akadtam ki leginkább. Komolyan gondolja, hogy odament egy Fideszes is a csőcselékhez azzal, hogy gyerünk, itt az idő, romboljatok, gyújtogassatok, támadjatok a rendőrökre? Ugyan már. Birkák voltunk, tűrtünk, és ezt a kormány is látta, tehát még jobban szorított. A Fidesz támogatta a nép sanyargatását? Nem. Az emberek is látják, hogy a parlamentben nem lehet tenni semmit. 
Lpg
 
 
 1998, a Fidesz kifosztotta az országot. 2002, a Fidesz megbukott. 2006, a Fidesz megbukott. Ha tényleg ennyire szavahihető ember Orbán Viktor, akkor hogy-hogy nincs hatalmon két demokratikus választás után sem? Vagy az ország nagyobb része az ostoba? Vagy talán többet hazudnak, mint az MSZP...
Balos 
 
 
Emberek! Ami előttünk zajlik, nem más mint egy sakkjátszma! Hatalomért folyó küzdelem, ahol mi csak a „parasztbábuk" vagyunk, és bárki is nyeri a játszmát, mi lekerülünk a tábláról! Elszomorító, hogy még mindig fel tudnak használni minket a játszmáikhoz! Nekünk pedig úgysem jut több, csak az, amiért tisztességgel megdolgozunk!
Zs

  Rianna. Pécsett is a Fradi-szurkolók törtek-zúztak? A provokátorokkal kéne többet foglalkozni, és a vádaskodókat elővenni! Tüntessünk békésen!
Fradika 
   
 
A munkanélküliség jelentős növekedése után ki számíthat béremelésre, ha a multik profitot akarnak növelni? Államtitkárunk szerint Romániából januártól két évig nem jöhetnek munkavállalók egyénileg. Viszont arról nem beszélt, hogy mi lesz az EU-s romániai cégek itteni működése-, akár munkaerő-kölcsönzése esetén. Vajon kik járhatnak jól ?
Egy kíváncsi 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szép halálért dolgoznak

A hospice-szolgálat nemes feladatának tekinti a gyógyíthatatlan betegek és hozzátartozóik lelki… Tovább olvasom