Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

SMS 09.26.

MUNKA, FIZETÉS

• Egyedi fűtésű! Az egyedi fűtés nemcsak szenes begyújtást jelent, hanem például gázfűtést, és az nem szenes, poros, viszont bármikor fűthet, ha fázik, és úgy spórol, ahogy gondolja. Nekem viszont akkor is fűtenek, ha dolgozom, bevásárolok stb. És még lejjebb venni se tudom a meleget, mert a régi radiátorok alkalmatlanok erre. Így fűtöm az utcát januárban, mert 26 fok van a lakásban és dellázok, ha tetszik, ha nem!
Panelos
• Törvény szülte feketemunkások! A feleségem ugyanebben a cipőben jár. Szerintem egy lakás is lehet úgynevezett telephely, gondoljunk csak egy ügyvédi vállalkozóra. Attól, hogy egy női szabónak van egy varrógépe, vasalóállványa és szabáshoz használt nagyobb asztala a lakás egyik helyiségében, az még nem lesz műhely. Saját lakásomban, a környezetem zavarása nélkül azt csinálok, amit akarok. A törvényhozók is emberek, csak néhányan nem ismerik be.
Sopron
• T. Nina! Csak hogy felvilágosítsalak, a pedagógusok a munkaidejük csaknem felét otthon dolgozzák le. Én több mint 10 év gyakorlat után is órákat készülök a másnapi órákra, ha lelkiismeretes akarok lenni. Egyébként még figyelmedbe ajánlom például 30 db irodalomdolgozat kijavítását!
Egy tanító
• Tonik és többiek! A közalkalmazottak bérét az állam „emelgeti", a „melósok" nem állami alkalmazottak! Persze nem jó ez így, de biztos nem az a megoldás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is! Érdekesnek tartom, hogy nálunk mindenki pontosan tudja, hogy az ő szakmája a legnehezebb, ő dolgozik a legtöbbet, mindenki más csak lébecol.
B. M.
• Tisztelt Fizikai! Soha nem elégedetlenkedtem fizetés, munkaidő miatt, én vállaltam. Megbecsültség az ilyen emberek miatt nincs, mint te vagy. 24 évesen gerincsérvem van, mert én emelgetem a betegeket, sok más társammal együtt! Mosdatjuk, tisztába tesszük őket, szó nélkül! Küzdünk az életekért, ha nem sikerül, méltón kísérjük őket a halálba. A családdal együtt sírunk, kicsit mi is meghalunk nap mint nap. A gyógyulásért sokszor köszönet sem jár! Szégyelld magad! Megint arcon köpted a szakmát! És ne nővérkézz, mi ápolónők, ápolók vagyunk!
DÁP
• Hát Nina, elég ostobaságot írtál a tanárokkal kapcsolatban! Szerintem sok tanárnak alig van szabadideje, sokan hajnalig javítják a dogákat és például dolgoznak, hogy legyen belőlünk valaki! És engem nagyon is érdekelne, ha hibáznának!
Egy diák, Mosonmagyaróvár
• Nina, a több fizetés nem azt jelenti, hogy valaki többet kapjon, mint másvalaki, hanem hogy mindenki kapjon többet, amiből aztán meg tud tisztességesen élni. Más szakmánál is találkozunk hozzá nem értéssel, nem csak a pedagógusoknál. A tanárnak nincs joga fegyelmezni (a néha ön- és közveszélyes kölköket), de ha baj történik, őt vonják felelősségre, a tűzoltó 4 napot kártyázik, az ötödiken esetleg jól összeég egy bevetésen, folytassam? Jobb lesz attól, ha egymásra irigykedünk?
B
• A varrónők otthon is dolgozhatnának, a lakás alkalmas erre. A telephelyengedély, helyiségbérlet arra jó, hogy több nőnek ne legyen munkája. Hajrá, Kovácsné!
• Tisztelt mindenki, aki nem értett velem egyet! Lehet, talán mégis tudom, miről beszélek? Nap mint nap látom a tanárok munkáját! Az egészségügyi dolgozók gondját-baját is milliószor „élvezhettem"! Szerintem akkor is ég és föld a különbség! Még mindig a nővérnek adnám az emelt fizut! Mégpedig azoknak, akik ezért jócskán megdolgoznak!
Nina, Győr
• Tisztelt Fizikai! Sértő a véleménye. Én ha valamihez nem értek, nem szólok hozzá. Van, akinek 5 hónap fekvés után sincs, de van, akinél 1 nap után kezdődik a felfekvés. Ez nem mindig ápolási hiba. Én sajnálom önt.
Egy nővér

KÖZLEKEDÜNK

• Sírnak az autósok a 300 forintos benzin miatt. Látta valaki, hogy akár tizedével is csökkent a forgalom az autómentes napon?
Kerekes
• A parkolási gondokról néha mi, autósok is tehetünk. Egy példa: szombat este, plázaparkoló. Zsúfolásig tele autókkal, megállni lehetetlen. A sorok között türelmetlen autósok köröznek, parkolóhelyet kutatva. Innen kődobásnyira pedig, a kórház melletti parkolóban 100–150 üres hely. Sok autós közvetlenül az „ajtóban" akar megállni, gyalogolni még 100 métert sem hajlandó...
István, Győr
• Tisztelt Mexx01! A vasúti átjáró előtt 150 méterrel olyan sebességgel kell haladni, hogy „kényelmesen" látod, milyen színű a lámpa vagy hogy jön-e a vonat!
MB, Kapuvár
• Nagyon is jó, hogy van egy parkolóházunk, én mindig ott parkolok, így nem kell izgulnom, vajon kapok-e büntetést. Az a kis séta meg senkinek se árt.
Egy vidéki

VÉLEMÉNYEK ERRŐL-ARRÓL

• Győri Balett. Üres széksorok, szünetben távozó nézők, szerény taps. Markó idején a lépcsőkön is ültek, szűnni nem akart a lelkesedés, azok az előadások máig emlékezetesek. Mi történt? Ez már nem az a balett?
Iván
• Tisztelt Fizikai! Az orvosok nem világosítottak fel, hogy rossz keringés esetén 2 óra alatt is kialakulhat a felfekvés? Ja, és nem sírok, mert szeretem, amit csinálok. Ja, és ha a fizetést néznénk, a nővérek nagy része nem dolgozna a szakmájában. Az emelésről csak annyit: ha akarom, ha nem, akkor is meg kell mozdítani a beteget, akármilyen nehéz, és senki nem kérdezi, hogy bírod-e. Sokszor még a hozzátartozók sem, pedig látják, hogy majd megszakadsz!
• Pró és kontra egészségügy. Vannak még lelkiismeretes, segítőkész nővérek. Nyolc napig voltam kórházban az izotópdiagnosztikai osztályon. Én ezt tapasztaltam. Köszönöm nekik.
Józsa L.-né, Győr
• Elegem van a szúnyogos nyafogásból! A ’80-as években voltam gyerek, volt szúnyog akkor is, mégis felnőttem! S még a tanácselnököt se szidhattuk SMS-ben!
The Best

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

PÉNTEK Tovább olvasom