Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

SMS 10.17.

  Nyugdíjak, bérek, támogatások

  • Tisztelt kertészmérnök! 1. Én nem a támogatást irigylem, hanem azzal nem értek egyet, hogy a gazdák elállják az utakat, másokat akadályozva ezzel, miközben ők mindig megkapják a támogatást. 2. Ha nem lehetne megélni a mezőgazdaságból, senki nem csinálná. 3. Így is sokan allergiában fulladnak meg, hogy ti dolgoztok. Gondolom, nem társadalmi munkában.
Dolgozó

   •  Tisztelt névtelen! Akinek ma 29 ezer a nyugdíja, annak nagyon kevés szolgálati ideje van, vagy valaki után kap nyugdíjat, mert ma ilyen alacsony nyugdíj nincs.
Egy dolgozó

 
   •   Kedves értelmiségi! Sokan dolgozunk a nyári melegben 35 fokos, nem klímás irodákban, 40 fokos üzemekben. Bérünk minden fillérje papíron van, nem tudunk az adózásnál semmit „leírni", mint pl. a gazdák. Ők, ha több hektár földjük akár parlagon marad, akkor is megkapják rá a többmilliós állami támogatást. Munkájuk szezonális, télen családostul külföldön síelnek, amire a bérből és fizetésből élőknek sosem telik. Jó párat ismerek, nem kell őket félteni!
Egy másik (egyébként jobbos)
értelmiségi

     • Kedves SMS-írók! Éljünk okosan a nyilvánosság lehetőségével, ne egymás szak- májával stb. foglalkozzunk, hanem városaink, falvaink problémáival. Egyetértetek?
Szabó M.

   •  Közlekedéslassítók! Több 100 ezer ember az utakon keressük a kenyerünket! Miért minket akadályoztok ebben? Így csak ellenszenvvel vagyunk irántatok!
man-o

Mindennapi gondjaink

      •  Ingatlanadó. Ki fogja felbecsülni az én házam-lakásom értékét? Ha kölcsönt veszek fel, a bank 100 ezer forintot számít fel érte. A lakóhely sem mindegy, az ország nyugati és keleti fele között többszörös lehet az értékkülönbség! Ha én 20 évig fizetem a 10 milliós kölcsönömet, a bank fog helyettem adót fizetni?
 Efi  
 
•  Dühítő, hogy a győri termálfürdő női zuhanyzóiból ötből kettő nem üzemel, a többinek meg rosszul működik a zuhanyrózsája. Ugye ez nem számít élménynek?
Kishal

   •   Meddig kell még elnéznünk, hogy Gyarmaton nap mint nap égeti valaki a műanyagot? Ez ellen kell tenni valamit, ez kibírhatatlan!
Egy ott lakó

   •   Szégyelljék magukat azok a fiatalok, akik a Marcalváros II. új játszóterének hintáját tönkretették. A kicsik külön köszönik, hogy a felső rúdra tették az ülőkét.
KP

  •  Tisztelt Tk! Amint megszűnt a „baromfi-túltermelés" (mivel sokat kiirtottak), emelkedhet az áruk! Talán nem lesz többé csirkemellből készült sonka!
Figyelő 

Közlekedés

      •  Tisztelt illetékesek! A győri Somogyi Imre utcában mikor lesz kész a fekvőrendőr? Azt nyilatkozták a múltkor, hamarosan elkészül. Meddig várjunk? Lassan itt a tél! Egyébként sokkal olcsóbb lenne egy behajtani tilos tábla a József Attila u. felől! Ezen még nem gondolkoztak? Valamit tegyenek már úgy, ahogy a lakóknak is jó! 
Berry

 • Milyen indoka volt a Volánnak a régi kényelmes buszok helyett egy kényelmetlen, kisebb fapadost járatni Győr és Zala között? Nem az utas lényeges?
 Állandó utas

  •   Tisztelt téti rendőrség! Figyelmükbe ajánlom, hogy ne csak az autósokat, hanem a kivilágítatlan kerékpárosokat is ellenőrizni szíveskedjenek a reggeli időszakban!

   • Szeretném tudni, hogy október 13-án hol maradt a 16.30-kor induló 19-es busz? Miért nem indult helyette egy másik időben? Három üres busz is elment felirat nélkül. Szerintem drága a bérlet a semmiért.
Berry

   •  Zöld suzukisnak, csanaki elkerülő, péntek, 9 óra. Sajnálom, figyelmetlen voltam, remélem az ijedségen kívül nincs semmi gond.
Mad Bean

 • Tisztelt illetékesek! A Buda utca és Tihanyi Á. út kereszteződésében az autósok (hála a nagy rutinjuknak) állandóan a forgalomtól elzárt területen állnak meg. Ezért az „érzékelő" nem érzi a jelenlétüket, így hosszú perceket kell várni a szabad jelzésre! A jobbra kanyarodás veszélyességéről nem is beszélve! Ezért jó lenne, ha valamivel (például beton virágtartó vagy hasonló) meg tudnák akadályozni az e területen való megállást! Köszönettel:
Két buszvezető

 • Egy reális megfigyelőnek! Ön talán csak „munkába járásra" használja a bérletét? A mágneskártyák árát kivel fizettetné meg, hogy csökkenjen a ráfizetés? A Volán vezetőinek nem ártana tanulmányozni: más városokban hogyan szervezik meg a tömegközlekedést. Ott, ahonnan én jöttem, sokkal kevesebb a pénz, de jóval több az utas. A színvonal viszont ott kimagasló az ittenihez képest.
Egy bevándorló 

 Politika és hétköznapok

   •  Mokka! Erkölcsi válság az, hogy két ilyen ember, mint Gyurcsány és Orbán politikai tényező lehet Magyarországon. Ez a szégyen, ez a válság! Ébresztő, emberek!
Győri

   •   Tősgyökeres, igazad van. Borkai ígérete két alpolgármester. Helyette fizetős három, már költi a pénzt. 
 Erzs
 
 
   • Tisztelt B. A., Kapuvár! A két újonnan megválasztott alpolgármester már eddig is sokat tett a városért! Nem irigykedni kell, hanem segíteni őket!
Kópé

   •  Úgy gondolom, nem a városa érdekeit képviselte Győr új polgármestere, amikor mind a hét bizottság élére jobboldali politikust nevezett ki! A „jaj a legyőzöttnek" erődemonstráció csak arra jó, hogy elzárja a csapokat, amin a pénz csordogál az önkormányzatokhoz. Egy nagyvonalú gesztus néha csodákra képes! Magyarázatnak viszont jó lehet, ha mégsem indulna be látványosan a város fejlődése a mostani „megrekedt" állapotából!
K., Győr

  •  T. Tősgyökeres! Senki sem születik városvezetőnek. Tudomásul kell venni, hogy Győr város választói többsége a mostani vezetőket alkalmasabbnak találta, mint a régit. Minden győrinek kötelessége támogatni, segíteni őket a munkájukban, a városunk fejlődése érdekében. Városunk fejlődése, gazdagsága, jóléte a miénk is. Békesség, bizalom legyen feléjük.
Bevándorló  30 éve

    •  Komondor! Igazad van, a tisztesség már nem erény. Ha hatalomról, pénzről van szó, mindenki álarcot ölt! Az egész élet egy cirkusz, a jól menők a porondmesterek.
„Egy elégedetlen választó"
 

   •  Ka85, ne keverjük össze a hazát az állammal! Nem lehet olyan naiv, hogy azt képzeli, a többletterhek az ország felemelkedését szolgálják! Hogy ki a hazafi, azt meg talán ne ön döntse el!
Zsazsi

  •  Tisztelt értelmiségi és többiek! A Kossuth téren nem naplopók tüntetnek, van köztük, aki éjjel dolgozik, és sokan a délelőtti műszak után mennek oda! Tüntetnek a pedagógusok, gyógyszerészek, egyenruhások, felvonultak a motorosok, a vidéki gazdák és még jönnek a diákok, egészségügyiek stb. a hazugság és a megszorítások ellen.
  Egy jobbos

   •  Hát nem rettenetes? Az 1956-os események megünneplésének jogát a magyarság egy részétől meg akarják vonni. Most jelentem be. Családi körben – ahol három párt képviselteti magát – egy hétvégi összejövetel kapcsán ünnepelni fogunk. Lesz nemzetiszínű zászlónk is! Tégy te is így, magyar!
Vitéz spéci

 Sportügyek

   • Köszönjük a miklósi szurkolóknak és a többi szimpatizánsunknak, hogy Rajkán velünk voltak. Egy remek Rajka ellen, nagy küzdelemben miénk lett a három pont. Sok sikert kívánunk a rajkai csapatnak. Hajrá, MESE!
Mosonszentmiklós csapata

     •  Gratulálok a MESE csapatának! Nagy meccs volt Rajkán! Temesi nagyszerűen védett, Huszka a középpálya ura, a két Németh elöl tarthatatlan! Csak így tovább!
B. J.

Erről-arról

 • Pomaranski Lucának az Árkádról írt álláspontja a szívemből szólt. Remélem, végre valahol nagyvárosi minőséget és színvonalat kapunk.
Rimi, Győr
 
    •  Már itt van Amerika! Meglincseltek egy embert Olaszliszkán. 
 Figyelő
 

    •   S. O. S.! Szombaton délelőtt Győrzámolyon elveszett egy fehér palotapincsi az Orgona utcában! A kiskutya beteg, nagyon hullik a szőre. Elpusztul, ha nem kerül vissza a gazdijához! Kérem, aki megtalálta, értesítsen ezen a számon: 06-20/399-1042. Köszönöm!

      • Egy zenekarosnak Tétre. Nem rólatok volt szó! Munkátokhoz ezúton is gratulálok. Sok ilyen nagyszerű ember kellene. Büszke lehet rátok a város! Őszinte tisztelőtök. Az SMS arról szólt, hogy egymást érik a tehénbőgető, kolompoló, dudáló autók, tejes, kenyeres, szódás, takarmányos stb. Iszonyú hangosak. Nekik csak a pénz a lényeg. A beteg és a kisgyerek erre riad. Ez nem város, hanem nagyon is falu.
Továbbra is aggódó téti

 • Kedves töklopó! Nem gondoltam volna, hogy házam elöl az egyszerű spárgatököt elviszed, amit dísznek tettem ki. Remélem, most már a te házad előtt díszeleg! Ha nem elég, menj ki Ausztriába, minden ház előtt találsz!
Egy környezetét szépítő 

  • Mosonmagyaróvár, városközpont, az óvoda mellett. A környéken ismert óvónő a kutyáját sétáltatja egy gyerekek által is sűrűn használt területen. Az egyik kisgyermekes anyuka szólni merészelt neki, hogy a kedvence után szedje össze a végterméket. Erre a „hölgy" magából kikelve elkezdett ordibálni a gyermek egészségét féltő anyukával, mit képzel, hogy szólni mer neki. Az ő kutyája nem sz...ik közterületre. Milyen példát mutathat a munkahelyén a gyerekeknek, ha az utcán így beszél a gyereke előtt az anyukával? Én örülök, hogy nem az ő csoportjába tartozunk.
M

 • Győrben, a Jókai utcát hetek óta szennyezi egy ott felejtett homokkupac! Ez is csak engem zavar?
Andrea

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom