Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

SMS 11.30.

Politika, nyugdíj, támogatás

• Thrinity! Gondolom, ön nem gyártott egy gyereket sem. Pedig jó lett volna, hogy ne az én 3–4 gyerekem fizesse az ön zsíros nyugdíját. Helyettem még senki nem fizetett, képzelje, én is tanultam, támogatást nem kértem. Lehet, most szegényebb vagyok anyagilag, de lelkileg ezerszer gazdagabb.
Egy boldog „felelőtlen"
 
• Muffos! Képzeld, nekem is van lakáshitelem... Nekem is milliós nagyságrendű. És benne foglaltatik többek között a gázfűtésem is. Én sem kaptam támogatást a korszerűsítéshez, mert előbb volt kész, és csak aztán lettünk társasház, de csak arra volt mód. Amúgy én is adózom, ha érdekel. 8 milliós lakáshitel helyett vettél volna fel félmillióval többet, hosszú távon körülbelül ezer forinttal lenne több a törlesztés, és akkor most te is kapnál támogatást. És elfogadnád...
LU
 
• Az egyházadót azért fizetjük, hogy a gyülekezet számtalan kiadását, pl. a törvényes terheket fedezzük. Az összege önkéntes, én is fizetem, és semmilyen szolgálatért nem fogadok el egy fillért sem.
Evangélikus lelkész
 
• Tisztelt mindenki! A pia és a cigi árát senki sem sokallja! Ezeket kell drágítani! A rokkantnyugdíjasok egy része alkoholista! Őket miért tartják el az adónkból?
Kismama
 
• Mibe kerül ma és holnap? A tegnap küldött SMS-ből kimaradt, hogy a 98 négyzetméter alapterület duplán értendő, mert a lakás kétszintes.
L.-né

(Ami kimaradt: „98 négyzetméter és ugyanannyi szint". Arra tippeltünk, az SMS-író nem egy manhattani felhőkarcoló tulajdonosa, ezért hagytuk ki az értelemzavaró részletet. A szerk.)
 
• Egyházadó: egy család elmegy templomba, mert elege van a mindennapos politizálásból és uszításokból. Erre a megnyugtató mise helyett azt kell végighallgatniuk, hogy fogjunk össze a kormány ellen! Ha már ennyire belefolynak a politikába, miért nem fizetnek egyházadót? Gyorsan helyrejönne az ország pénzügyi helyzete.
E., Mosonmagyaróvár
 
• Az előző polgármester alatt több Fidesz-vezető demonstrált a város hozzáállása és a Győri Keksz bezárása ellen. Most hol vannak? Mert ismét napirenden vannak az elbocsátások!
Érintett
 
• Tisztelt Köszörűs! Önnek sikerült felismernie a demokrácia egyik vívmányát, amit szólásszabadságnak hívnak, remélem, a kulturált véleménynyilvánítással nincs baja!
 
• Tisztelt Gida-patak és Kőszegi útiak! Már most összefogva kellene kérni az új keresztény városvezetést (erre van a körzet képviselője), hogy ne engedje jövőre a kempingzajteraszt és a VOLT (...) és (...) Fesztivált!
Szmötyi
 
• Prof! A papok fizetését a hívek adójából finanszírozzák. Nem kötelező egyik egyháznak sem tagja lenni. Szerinted miből tartsák fenn a templomokat, kórházakat, iskolákat? Úgy tűnik, megint divat lesz elővenni a „pénzéhes, reakciós papság" lózungot.
KGM
 
• Thrinity! Felháborít az SMS-e! Az ön tanulásához az a felelőtlenül gyereket gyártó 3–4 gyerekes szülő is hozzájárult, akit ön jellemtelen módon sérteget! Ha több a jövedelme az átlagnál, fizessen többet!
Kétgyerekes
 
• Thrinity! Neked biztos nincs gyermeked. Én sem felelőtlenül szültem két gyermeket, elég szomorú, hogy te ezt gyártásnak nevezed. Én sem szocpolra és családi pótlékra utazom a gyerekek által. Már azt szégyenletesnek tartom, hogy egyáltalán létezik a te felfogásod. Tiszta szívből kívánom, egyszer tudd meg, milyen munka nélkül, önhibádon kívül. És sajnálom szegény családod, hogy ilyen felfogású emberrel él együtt és kívánom, hogy jelentős ingatlanadóval is sújtsanak.
Egy átlagember
 
• Tisztelt Jack! Az emberek társas lények, akik tartozni akarnak egy vagy több közösséghez. A közösségeknek van működési költségük, ezért valamilyen formában a költséget beszedik. Ha ön tagja valamely szakszervezetnek, pártnak, klubnak, egyesületnek és még az egyháznak is, akkor fizetni kell! Nevezzék azt tagdíjnak vagy egyházfenntartási támogatásnak. Mindegyik önkéntes, így nem kötelező a tagság, amelynek így csak díja és nem adója van. Van egyházközösség, amely a tag jövedelme 10 százalékának a befizetését javasolja, van egyház, ahol nincs ilyen elvárás, mert jó a „háttér-finanszírozás"! Az ember nem ez alapján tartozik egy vallási közösséghez, ez nem pénz, hanem hit kérdése!
Expert
 
• Kíváncsi vagyok, hogy kapok gázártámogatást igénylő lapot! A tv-ben azt mondták, a decemberi számlával érkezik, majd megnyugtattak, az internetről letölthető! Üzenem: a decemberi számlám rég megérkezett, internetem nincs! Vajon a valóban rászorultak hány százalékának van internete?
efi
 
• T. K., Győr! Maga irigy. A mai magyar valóság nem az Árkádban található. Oda a jómódú kisebbség jár vásárolni. A valóság a krízisszállókon – ha nyitott szemmel jár –, az utcán és élelmiszerüzletekben látható. Érdeklődjön iskolákban, mennyi kisgyerek ül ott éhesen? Ez a mai magyar valóság.
Mami
 
• Soproni kórház! Kránitz úr inkább szavazott volna a parlamentben a kórháztörvény ellen, ahelyett, hogy tartózkodik, nem most kéne demonstrációra buzdítani, mikor már elfogadták. Gy. F. megmondta: hadd tüntessenek, majd megunják és hazamennek. Ezért nincs értelme a tüntetéseknek, mert egy ilyen arrogáns, öntelt miniszterelnökünk van, aki nem veszi észre magát.
Nem fideszes
 
• Kedves Jack! Mit kapsz ingyen a mai világban? Jövőre meg pláne... Nem hiszem, hogy pont ez az egy önkéntes adó döntené romba a családi költségvetést! Úgy tudom, vannak kisebb egyházak, akik a híveik vagyonát kérik, vagy csak az egyháznak dolgozhatnak éhbérért! Az szebb dolog?
L. A.
 
• No speed limitnek üzenem: legközelebb a rendszámodat is lecseréled, hogy száguldozhass? Remélem, csak magadból csinálsz donort!
L. A.
 
• Kedves önkéntes! Egyeden személyenként 4 ezer forint az egyházadó, ha nem fizetsz, megtagadják a szolgáltatást, amit külön is fizetsz!
Nyugdíjas
 
• Támogatjuk a „kórházunkért álljunk ki" mozgalmat, de hatásosabb lenne Győrig és Szombathelyig tartó félpályás útlezárós tüntetés! Megmutatnánk, hogy meddig kell majd utazni! Szervezze meg a polgármesteri hivatal, mi ott leszünk!
Soproni lakók

• Tisztelt hívek! Az egyházközségi hozzájárulás önkéntes, az egyházhoz tartozni szintén. Nem kötelező templomban esküdni, keresztelkedni, pappal temetkezni.

Szurkolók üzenetei

• Elgondolkodtató, hogy két éve még mindhárom csapat a kiesés ellen küzdött, a tavalyi bajnokságban is csak a Miklós végzett előttünk. Most pedig Újfalu, Bősárkány, Miklós hátát kell néznünk. Valamit ők jobban csinálnak!
RR
 
• Köszönjük az öttevényi sportvezetők gesztusát, hogy ellenük idén kétszer is élvezhettük a győzelem ízét! Nemes, sportszerű cselekedet volt... Gratulálok a hegyeshalmi csapat teljesítményéhez!
K.
 
• Örömteli, hogy jön Csertői. Remélem, a csapatunkra olyan büszkék lehetünk újra itt Sopronban, mint mikor a Deákék játszottak. Nálunk még mindig Decsa a király. Sok sikert, Aurél!
Interdardalé
 

• Tisztelt Hayate! Ha a te Gyirmótodban olyan játékosok lennének, mint a Fradiban, akkor az NB I-ben lennétek. Amúgy a ti vezetőitek sincsenek a helyzet magaslatán... –9 pont. És erről se a csapat tehet, ugyanúgy a Fradinál sem.
 

• Gratulálok a Győri Dózsa ’98-as focistáinak. Megnyerték a 12 csapat részvételével megrendezett ETOKA-kupát. Megelőzték az ETO, a Vidi, a Tatabánya, a Galánta, a Dunaszerdahely stb. csapatát. Ez már valami, szép volt, fiúk!
Bubu 
 
Erről-arról

• Kedves ismeretlen! Felpécen vasárnap feltörted az autónkat. Érték nem volt a táskában, de számodra értéktelen iratok és az inzulinkészülékem igen. Feltéve, ha nem kell véletlenül inzulinoznod magad, kérlek, hogy juttasd vissza a táska tartalmát a bennük lévő címre. De ha kirakod egy feltűnő helyre, ahol bárki megtalálhatja, nekem az is nagy segítség lenne.
Cukorbeteg

• Tisztelt „No speed limit"! Írásodból és főleg aláírásodból úgy tűnik ki, hogy te egy ön- és közveszélyes, önmagadat minden írott és íratlan törvény fölé helyező, „csak azért is" típusú kamikaze vagy, guruló acélkoporsóban.
KJ

• Kedves Én! SMS-edből egyértelmű, hogy te nyúltál be a már záródó ajtó közé, tehát nem csak a sofőr volt figyelmetlen. Sőt!
 
• Gratulálunk a mihályi Szent Cecília-koncert szervezőinek és szereplőinek!
bf
 
• Igen közeli és nagyon szeretett rokonomat életveszélyes állapotban szállították a mentők a megye egyik kórházába. Húsz év körüli – bocsánat: fruskák –, alig felnőtt, harminc körüli orvosok órákig tartó áldozatos munkájának köszönhetően életben maradt a háromunokás nagymama. Úgy a mai rendszert megutálva, mint magamat szégyellve tapasztaltam meg, milyen nagyszerű emberek ők. Miután ők életet mentenek, én a szaros pénzemet próbálom a zsebükbe tuszkolni – amit ők a tisztességük miatt csípőből visszautasítanak. Sajnálatos, hogy pusztán lefizetni kívánjuk őket, pedig áldozatos és szakszerű munkájukat az értékének megfelelően meg kellene fizetni. A véleményemmel egyet nem értőknek kívánom, hogy javaslatomon csak gondolkodjanak, esetemhez hasonló tapasztalatot soha ne szerezzenek.
Közeli rokon
 
• Felháborító sártengerben kell közlekedniük kisgyermekes családoknak Csorna szívében az Erzsébet királyné utcában. Még meddig? Unió?
Nagyi
 
• Nagyon boldog névnapot kívánok kicsi kincsemnek Kapuvárra! Szeressen engem nagyon, ahogy én őt!
Ann, Kapuvár

• Győrújbaráton gyalázatos a közvilágítás. A Temető út teljesen sötétben van, viszont hegyekben áll a szemét, körberakva a konténereket.
 
• Köszönet a kukáért annak a szilsárkányi lakosnak, aki már nem tudta elnézni a buszmegállóban lévő szemétkupacot.
Egy másik lakos

• Kérem, aki kedden délelőtt a rábatamási boltból eltulajdonította a pénztárcámat, legalább az iratokat juttassa vissza!
Szabóné

• Brennberg mindenképp elhanyagolt. A Soproni út (Fő tér) után borzalmas. Romos, szétdőlt faházak, szemét. Lényeg az, hogy a buszmegálló környéke nézzen ki valahogy, rendezvény van, úgyis addig jönnek az emberek. A többi nem lényeges.

• Őszintén csodálom azokat az embereket, akik saját fájdalmukon felülemelkedve segítenek másokon. Gyógyulj meg gyorsan, kis Patrik! Az én kisfiam is 9 éves. Együtt szorítunk neked!
Margaréta
 
• Beled nagyobb részén az internet-hozzáférhetőség nem biztosított. A T-Com kedvezményes ADSL-hirdetése kinek szól? Hálózatbővítés 2004-ben?
Dühös WW
 
• Tisztelt Suri! Még egyszer utoljára elmondom, a volt plébánosunkat senki sem üldözte el. Ha felfedi kilétét, szívesen elmondom a távozásának történetét.
„Templomatya"
 
• No speed limit! Gondolom, most azt hiszed, jót írtál...
Egy sofőr
 
• Köszönjük az iváni óvoda bálszervezőinek munkáját! Ügyik vagytok, még sohasem sikerült ilyen jól!
 
• Azt a rokkantnyugdíjast, aki 10–12 órát tud dolgozni, milyen szervnél lehet bejelenteni?
Gabi
 
 
• Nagyon köszönöm F. Istvánnak, hogy hétfő délután a buszon felejtett retikülömet leadta a Révaiban!
P.-né
 
• Tomi! Igaz barát voltál, a bajban mindig mellettem álltál! Soha nem felejtlek el! Nyugodj békében!
Niki, Enese
 
• Szeretném megkérdezni, aki a „közös pancsi" fotót küldte be a keddi újságba, hogy a picur babán mi van a fürdőkádban, hogy nem merül el? Légyszi írd meg. Köszi.
G. A.
 
• Köszönjük a soproni postásoknak a szuperen megrendezett sportnapot!
A győriek

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Önkormányzati párttá vált a Fidesz”

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom