Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Sok a hibásan kitölött gázártámogatást igénylő kérdőív

A beérkezett lapok mintegy felét dolgozták fel és ebből minden harmadik igénylőlap hibás. Sokszor nincsenek kitöltve a szükséges rubrikák, vagy nem mellékelik a gáz vagy távhőszámla másolatát. Az Államkincstárnál az egyértelmű hibákat maguktól is javítják.
Így például, ha valaki távhőt és gázt is fogyaszt, mellékelte mindkét számlát, de - a szabályok ellenére - csak egy és nem két igénylőívet adott be, kezelik. A számlamásolat egyébként nem a befizetés igazolására kell, hanem a fogyasztói adatok ellenőrzésére.

Azt az illetékesek sem tudják egyértelműen, hogy a javításra visszaküldött íveknél a beadás hivatalos dátuma az eredetei postára adásé vagy a javított változat feladásáé. Így célszerű ezt az érintetteknek tisztázni, nehogy ezen múljon később a januárfebruármárciusra járó kompenzáció. Az Államkincstárnak mindenesetre 30 napja van a visszajelzésre.

Az új rendszer a közelgő határidő miatt országszerte tumultuózus jeleneteket okozott: a karácsonyi ünnepek közepette a pultoknál tömegek várnak információra, az ügyfélszolgálatosok pedig egyre leterheltebbek.

A kormání indoklás nélkül egy héttel meghosszabbította az ívek leadásának határidejét, így január 8-ig lehet leadni az energia-kompenzáció iránti kérelmet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom