Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sok a szabálytalanság a majálisokon

Száznál is több helyen jártak és ötmillió forintos bírságot szabtak ki kora délutánig a fogyasztóvédők országszerte a május elsejei ellenőrzésekkor.
Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója újságírók előtt elmondta, hogy csak a fővárosi városligeti rendezvényen az esetek 60 százalékában találtak valamilyen hiányosságot. A budapesti mellett az ország nagyvárosainak majálisait is ellenőrizték, és még rosszabb eredmény született: az árusok és vendéglátóhelyek 62 százalékánál volt probléma. A főigazgató a legtipikusabb hibák között említette, hogy az eladók nem tudták az áru eredetét igazolni, nem írták ki az árat, vagy nem adtak számlát. Lejárt szavatosságú terméket eddig sehol sem találtak.

Olvasóink írták

 • 6. pan.cser 2008. május 02. 08:31
  „Túl sok a fogyasztóvádó hivatali ember, osztályvezető, meg sok más léhűtő. A negyede elég, sőt ötöde. Mondom mint fogyasztó. Ennyi áruféleséget képtelenség ellenőrizni, bízzuk a piacra, másrészt, ha ételmérgazés, vagy más sulyos panasz érkezik azt ellenőrizzék és a boltot csukassák be egy hétre, egy hónapra stb. Ez mindenkinek kellemeseb mint a kommunista, cuculista, primitív b@szogatás! Egyébként nem adnak számlát mindenhol Olaszban! Ott Európában a legmagasabb a fekete gazdaság aránya. egyébként nagyon zavar amikor cseszegetnek a pénztárosok kérek-e számlát. Ez egy butaság, marhaság!”
 • 5. jo bacsi 2008. május 02. 08:25
  „A celjuk meg ilyenkor is tonkre tenni a vallakozokat es a gazdasagot mikor unepelni lellene.
  Szemet naci APEH szervezetet fel kellene szamolni. De elobb utobb annyira tonkre tesznek mindent hogy az emberek a sajat kezukbe fogjak venni a dolgaikat. es az lesz a jo es ujra kezdes az orszag gazdasagi fellendulesehez.”
 • 4. Kért Elek 2008. május 02. 08:17
  „Érdekes,hogy a kínai üzleteket/ piacot sosem ellenörzik, MIÉRT?????”
 • 3. Didi 2008. május 02. 07:55
  „Maci!

  Ez az ország még nem szokta meg, hogy a jövedelmek után adozni kell. Olaszországban a fagylalt mellé odarakják a számlát!!!!!
  Most már ha tölem is megkérdezik kérek-e számlát, Én is megkérdezem ha nem mennyivel lesz olcsobb. Ha azt mondják semmivel, akkor kérek. Idáig minden alkalommal kértem!”
 • 2. jrnő 2008. május 01. 19:44
  „rosszab mint az 50-nes évek csak a büntetés és feljelentgetések!
  a sok fogyasztos és apeh ellenőr kis királyok és lassan már csak ők lesznek”
 • 1. maci52 2008. május 01. 16:32
  „Ez az ország ebből él,büntetni,büntetni,büntetni.Nincs termelő munka,a fél ország segélyből él,szemétláda politikusoknak millás fizetésekre kell a forint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden az Erotika parádé - online interjú Judy Neróval

Szeged - A fővárosban megrendezett nagy sikerű áprilisi Erotika parádét követően május elején… Tovább olvasom