Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Sokak szerint mennek az országban rossz irányba a dolgok

Februárban 72 százalékra emelkedett azok aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok - derül ki a Medián felméréséből. Az országos reprezentatív felmérés szerint a borúlátás valószínűleg nem egyszerűen a háztartások megélhetési problémáiból következik.
Bár az emberek 68 százaléka szerit az elkövetkező egy évben romlani fog a háztartások anyagi helyzete, januárban is pontosan ennyien kalkuláltak így, ám az ország gazdasági helyzetét illetően egy hónap alatt 59-ről 64 százalékra nőtt a pesszimisták aránya.

A romló közhangulatban stabilizálódott a Fidesz tetemes előnye az MSZP előtt. Az ellenzéki párt támogatottsága a tavaly év végi politikai válság idején jelentősen visszaesett, januárban azonban újra a teljes népesség 37 százaléka szavazott volna a Fideszre.

Ugyanilyen arány alakult ki most februárban, és az MSZP támogatottsága is csak egy százalékponttal csökkent, ami statisztikailag nem szignifikáns változás.

Jelentősen visszaesett viszont az MSZP-szimpatizánsok részvételi hajlandósága, így a választani tudó "biztos" szavazók körében igencsak szélesre nyílt a két nagy párt támogatottságát kifejező olló.

A felmérés szerint a választani tudó a biztos szavazók 57 százaléka a Fideszt, míg 33 százaléka az MSZP-t támogatja. Az MDF támogatottsága ebben a körben 3 százalék, s ugyanekkora támogatottságot tudhat magáénak az SZDSZ, valamint a MIÉP is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkábban jár majd orvoshoz?

Tovább olvasom