Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Sólyom László: A cigányság az ország testének része

A cigányság a legnépesebb és legfiatalabb kisebbség Magyarországon, így integrációjuk és az együttműködés döntő hatással lesz a következő évtizedekre - mondta a Népszabadságnak a köztársasági elnök.
Sólyom László szerint a többségben empátiát kell ébresztenie a cigányság helyzetének, miközben ennek a kisebbségnek "akarnia kell az integrációt". Az államfő úgy véli, hogy a cigányságnak az "együttélés közös terein el kell fogadnia és követnie az ország jogi és erkölcsi normáit, jogokat és kötelezettségeket egyaránt".

A köztársasági elnök hangsúlyozta az oktatás fontosságát. Mint mondta, a magyar iskolarendszer a "legkevésbé képes kiegyensúlyozni az otthonról hozott hátrányokat". Sólyom László szerint a cigányság a rendszerváltás vesztese lett, most az a kérdés, hogy gazdasági válság vesztesei is ők lesznek-e.

Az államfő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szocialista frakció meghallgatja főbíró-jelöltjét, így meggyőződhetnek szakmai és emberi alkalmasságáról - nyilatkozta a lapnak az államfő.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Sisapista 2009. május 08. 16:20
  „A cigányokról ír egy 200 évvel ezelőtti magyar krónikás : amikor a lepra terjedni kezdett a magyar falvakban a magyarok kiköltöztek a mezőkre és a vizek mellé ahol friss a levegő a cigányok viszont csak erre vártak és beosontak, betelepedtek a magyarok elhagyott házaiba. Állítólag a lepra se fogott rajtuk (sajnos!)Ilyen néppel én nem akarok együtt élni.”
 • 59. simple 2009. március 02. 10:59
  „A rothadó,üszkösödő ,testrészt amputálni kel a még menthető testrészről, különbem az egész test elpusztul!!!!!”
 • 58. Boytronic 2009. március 01. 06:52
  „56......Hallottál már cigány könyvelésről,az olyan lehet mint amikor a cigány cigánynak szenet árul!!!!!”
 • 57. rozator 2009. március 01. 06:24
  „A Sólyomnak igaza van. A cigányság az ország része.A LÓGÓ része!A Kolompár Orbánnal is csak két baj van!Az egyik hogy kolompár,a másik hogy orbán!”
 • 56. Power 2009. február 28. 22:29
  „Egyetértek Sólyom Lászlóval: a cigányságnak az "együttélés közös terein el kell fogadnia és követnie az ország jogi és erkölcsi normáit, jogokat és kötelezettségeket egyaránt".
  Nem szeretek általánosítani, mert ismerek becsületes magyar cigány embereket, de amit Kolompár Orbán csinál az MSZP-vel, az már vérlázító.
  Kolompár Orbán azért nem tud a sok (ki tudja már mennyi!) millióval elszámolni, mert magyarokra bízta a könyvelést.”
 • 55. Boytronic 2009. február 28. 21:40
  „Roppant egyszerü a kérdés!Ha nekik itt kurvaszar adjunk nekik lehetőséget hogy a lehetőséggel élve lehetőséget próbáljanak valamerre Klondájknál ahol még mindig van arany,igaz hogy elég nagy aranybánya a Magyar államháztartás is minek gályázzanak ha ingyé is adnak nekik,ja hogy neked nem???Hát nem lehet mindenki "aranyásó"!!”
 • 54. varadipal 2009. február 28. 20:09
  „T.39. számú Radenkó hozzászóló.
  Hozzászólásod már Szálasi óta ismerős. Nem hallottál a Nürnbergi perekről? Történelmi ismereteid- lehet- kissé hiányosak.
  Bécsben és Berlinben, valamint az angolszász területeken és Skandináviában az ilyen hozzászólás alsó hangon15 év. Remélem nemsokára itt is. Koncentrációs tábor krematóriummal nem kéne?
  Szerver kezelő!!!!!!!!!!!!!!”
 • 53. VásárhelyiÁgi 2009. február 28. 19:33
  „Nem olvastam most el miden hozzászólást, mert nem vagyok annyira jól, de tudjátok,hogy a KSH szerint ma Magyarországon tizen-valahány cigány nemzetiségű él?
  Mi a F*-szról beszélünk?
  Csak magyar kérdés van!!!”
 • 52. MD2009 2009. február 28. 19:15
  „Ideje lenne tűzparancsot adni az egyenruhásokra támadó cigányok(magyarok) ellen. Ezt sehol nem szokták tűrni. Nagyobb rend lenne.”
 • 51. boris013 2009. február 28. 19:05
  „A köztársasági elnökünk is a "díszünk"! !”
 • 50. flexsnake 2009. február 28. 19:00
  „Várom mikor lesz olyan rendelet hogy tilos magyarozni. És mikor lesz minden cikben hogy magyar vagy roma?
  Fel kell tüntetni, nem megkülönböztetni. Vagy egyiket sem tüntetik fel, vagy mindet.

  migusz -nak van igaza, miért nekünk kell őket befogadni meg tanítgatni? Mi ez bazd meg, állatsimogató a vadasparkban, vagy cirkusz ahol a kis majmokat betanítják banánt kérni? Ugyan olyan állampolgárok mint a többi, akkor tessék ugyanúgy viselkedni. Nehogy már még mi fogadjuk el meg segítgessük őket. Segítsenek magukon. Kolompár Orbán meg gondolkodjon mielőtt beszél mert OCÖ-s emberkék segédkeztek falopásnál. Nem én mondom, a vajdák mondják. Ott szurkoltak a cigányoknak hogy ki tud több fát lopni. Álljon már meg a menet.
  A cigányok a türelmesek? Na majd megnézem mi lesz ha nem fogják vissza a kutyáikat a politikai bujtogatók.
  Majd ezer jól képzett vadölő él az országban akik éles harcokban vettek részt hol a légióban, hol közel-keleten.
  Nehogy véletlen berágjanak mert akkor baszhatjuk. Én elvagyok itt eszkimófalván, de nálunk kint egy tábla, ha azt megközelíti a jegesmedve akkor megesszük. A természet törvénye, sima evolúció, ami nem hasznos az eltűnik ami hasznosnak bizonyul az erősödik.”
 • 49. joy 2009. február 28. 19:00
  „Gratulálok sólyomszemnek, hogy észrevette, mi történt 1990-ben!

  Szájjártatás-kárhoztatás helyett munkát kellene adni nekik végre!”
 • 48. StatusQuo 2009. február 28. 18:40
  „Elnök Ur! Legyen nyugodt NEMLESZNEK JOGKÖVETŐK! És Olaszliszkáról mit tetszik tudni?”
 • 47. Zejko 2009. február 28. 18:31
  „Hat igen a becsuletes cigany is elhatarolodik a gettosodott bunozo romaktol,eleguk van hogy a bunozo ciganyok altal itelik meg oket is csak a szegyent hozzak rajuk.”
 • 46. Tonypilot 2009. február 28. 18:28
  „Ma reggel az m1-en a Napkeltében Kolompár Orbán bennünket , a többséget így nevezett:a "magyarok"!
  Verebes , a riporter közbeszólt: -Uram , ön nem magyar?
  -Elnézést , véletlenül rosszul fejeztem ki magam- jött a válasz.
  Ezzel kapcsolatos a kérdésem: Tényleg véletlen?
  Bezzeg , ha őket cigányozzák!!
  Akkor ők természetesen elsősorban büszke magyarok, másodsorban pedig, roma nezetiségűek.”
 • 45. migusz 2009. február 28. 17:25
  „A birkamagyart úgy értettem, hogy mi mindent eltűrünk és ők annak néznek minket. Soha nem szerettem a Gárdát, de lassan azt kell mondanom, hogy KEVÉS. Én is a bőrömön tapasztalom ennek a fajnak a "béketűrését". A családom ellen már kimerítették a Btk legtöbb passzusát. Pedig nem vagyok (voltam) rasszista. Csak egy átlag magyar, aki békében szeretné nevelni a fiát”
 • 44. dodó 2009. február 28. 17:21
  „"...A cigányság az ország testének része..."

  Teljesen IGAZ sólyom et. kijelentése! Talán csak egy pici pontosítást igényel:

  ...az ország testének része, MINT EGY GENNYES FEKÉLY!”
 • 43. cartagonova 2009. február 28. 16:56
  „A rádió mai déli krónikájában az egyik cigány fajvédő megélhetési jogvédő úgy nyilatkozott, hogy eddig még azért nem tört ki a polgárháború mert a cigányok nagyon béketűrő természetűek! Mit szólsz ehhez birkamagyarozó migusz?”
 • 42. damjan 2009. február 28. 16:56
  „Szerintem is felháborító az hogy eggyes emberek rendőrökre támadnak.Viszont a rendőrök meg félnek a cigányoktól mert hát... ők is halandók. Valami sokkal brutálisabb megoldást kéne adni a rendőrök kezébe az "ennye-bennye" helyett.
  Tényleg vannak rendes cigányok. én is imerek párat. Pont hogy nekik nem kéne magukat fenyegetve érezni hiszen ők nem tehetnek arról hogy a töbi cigány milyen. Nem rajtuk kéne megtorolni az eddig elkövetett gilkosságokat hanem azokon akik valójban megérdemlik. Ne általánosítsunk!”
 • 41. migusz 2009. február 28. 16:35
  „Én már ezt az integráció és beillleszkedés dolgot sem értem. Ha én más országba költözöm, akkor a beillleszkedés számomra azt jelenti, hogy megismerem a nyelvüket kultúrájukat, szokásaikat és aszerint próbálok élni. És nem a ne lopj, ne rabolj, ne gyilkolj fogalmakat kell átnéznem. Náluk azonban a többség nem is hajlandó tudomásul venni ezeket. Szabadrablás és birka magyarok.”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat testvérével maradt árván Edina

A két nagyobb nővér látja el a kisebb testvérek gondozását és a háztartást, miután édesanyjuk… Tovább olvasom