Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Sorozatban fosztják ki a mentőkocsikat Budapesten

Három mentőautót fosztottak ki vasárnap óta a fővárosban. A kocsikból a tájékozódást segítő eszközök mellett a személyzet személyes tárgyait is elvitték. A rendőrség három elkülönített ügyként nyomoz a mentőautók feltörői után, egyelőre úgy tűnik nincs összefüggés a három eset között.
Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint vasárnap egy gyermekmentő kocsiból, hétfőn egy újpalotai esetkocsiból vitték el a gyors tájékozódást segítő műholdas GPS berendezést. Szerdán délután egy budai esetkocsiból elvitték a tankoláshoz szükséges benzinkártyát és egy egyenruhát is. A kocsik ablakait betörték a tolvajok, hogy a bent lévő felszereléshez jussanak. Az OMSZ tájékoztatása szerint az ellopott GPS-eket adományként kapta a szolgálat, mert a szűkös anyagi keretek miatt nem tudták volna kifizetni azokat.

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a három lopást már bejelentették a rendőrségen, az ügyben tart a nyomozás. A három ügyet külön kezelik, mert egyelőre nem merült fel, hogy összefüggés lenne az esetek között. Csillag Melinda hozzátette, hogy az ellopott tárgyak nem közvetlenül szolgálják az életmentést.

Az Országos Mentőszolgálatnál a Független Hírügynökség kérdésére elmondták, hogy abban reménykednek, hogy nincs köze a három esetnek egymáshoz, a sorozatnak nem lesz folytatása. A mentőautókat érő lopások egyébként nem túl gyakoriak, de előfordulnak, viszont ilyen sűrűséggel nem fordult még elő lopás egy területen. Az egyik kocsiból ellopták a személyzet egyik tagjának teljes havi fizetését is. Az ellopott eszközökről a mentőszolgálatnál elmondták, hogy azok hatással vannak az életmentésre is. A GPS ugyanis a gyors tájékozódást segíti, jelentősen lerövidítve adott esetben a kiérkezési időt. Az ellopott benzinkártya hiánya miatt előfordulhatott volna, hogy egy esethez induló mentőautó üzemanyag nélkül marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marihuána az autóban Jánossomorján

Tovább olvasom