Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Sötétben menekítették partra a hajósokat

Folytatás az 1. oldalról.

– Szerencsére a kikötőben lévő barátainknak feltqnt, hogy sokáig vagyunk távol – folytatta a vitorlás tulajdonosa. – Ők értesítették a tqzoltókat, akik a határőrökkel közösen menekítettek ki bennünket. A túrahajót vasárnap délelőtt vontattuk be, sértetlenül.
Mozgalmas estéjük volt szombaton a tqzoltóknak, ugyanis nemcsak a vitorlás négy fiatal utasát szállították biztonságosan partra, hanem több tqzesethez is riasztották őket szinte egy időben.
– Az esti órákban kaptuk a riasztást, hogy egy vitorlás utasait kell kimentenünk – mondta Pirger Attila hadnagy, a tqzoltóság szombati szolgálatvezetője. – Szerencsére rendelkezünk egy ilyen alkalomra rendszeresített motorcsónakkal, azzal mentünk a bajbajutottak segítségére. Szükség volt azonban a határőrökre is, mert a mi csónakunkba csak ketten férnek be. Viszonylag gyorsan megtaláltuk őket, de előfordulhatott volna, hogy sokkal több időt töltenek a vízen. Még be sem fejeztük mentésüket, máris több tqzhöz riasztottak bennünket
– Még nincs szezon a Fertőn – válaszolta érdeklődésünkre ifj. Schneider István, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. – Az idény április 9-én kezdődik. Ez azt is jelenti, hogy előtte kockázatos vízre szállni, hiszen még nagyon hideg a víz, és az ausztriai viharjelző rendszer sem mqködik, amelyet mi is figyelünk a magyar oldalon. Arról nem beszélve, hogy a szezonon kívül a mentésre sem vagyunk felkészülve. Aki tehát ilyenkor vitorlát bont, az az átlagosnál nagyobb kockázatot vállal.

Szándékos gyújtogatás?

Sopronban szombaton kilenc alkalommal riasztották a tqzoltókat. A lángok több helyen szinte egyszerre csaptak fel, ezért a kapuvári tqzoltókat és több önkéntest is bevontak az oltási munkálatokba. Szerencsére mindenhol gyorsan sikerült megfékezni a tüzet. Még tisztázásra vár, hogy szándékos gyújtogatás vagy véletlen tqz volt-e a Deák-kút környékén, az Ojtozi sor közelében és Bánfalva térségében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom