Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Stefano&Rita: Mindörökké /Non amarmi

A 2005-ös év egyik legnagyobb meglepetésének ígérkezik Stefano & Rita bemutatkozó albuma, melyrol korábban az album címadó dala - "Mindörökké/Non amarmi" - kislemezként már megjelent. Ha rögtön nem tőnik ismerősnek a két előadó neve, akkor segítünk egy kicsit.

Az olasz származású, de már 1992-óta hazánkban élő Stefano korábban olyan ismert projektekben működött közre, mint a Stefano és Roger által alapított Deejay's Time zenei produkció. A zene után Stefano a televíziózás felé fordult, aktív főszereploje volt Friderikusz Sándor nagysikerű Fantasztikus Európa címu showműsorának. A zene iránti szeretete azonban mindvégig megmaradt, és egy másodpercre sem mondott le arról, hogy valamikor kiadásra kerüljön egy olyan lemez, melyen másodmagával énekel olasz világslágereket. Ehhez azonban még hiányzott a tökéletes hangú énekesnő.

Rita és Stefano sorsszerű találkozására Velencében került sor, ahol Rita egy divatos, felkapott klubban énekelt világslágereket. Az olasz énekest teljesen lenyűgözte a magyar lány hangja, majd miután gyorsan tisztázták, hogy mindketten Magyarországon élnek, Stefano már tudta, hogy megtalálta azt az énekesnőt, akit régóta keresett.  Rita - a gyönyörű, fiatal és kivételesen tehetséges lány - hatéves korában kezdte zenei pályafutását. A gimnáziumi évek után közel négy évig volt a Bergendy zenekar énekesnője, de vokálozott több nagylemezen (Nox, Sugarloaf), énekelt Disney mesefilmekben (Shrek, Pokemon), valamint különböző TV műsorok főcímdalai is az ő nevéhez fűződnek (Megasztár, All You Need Is Love, Ciao, Darwin). Ezen kívül idén a szakmai zsűri 36 jelentkező közül Ritát is beválasztotta azon legjobb 12 előadó közé, akik részt vehettek az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntőjében.  

A lemezen hallható dalok:

1. Mindörökké (Non amarmi)
2. A mának élj
3. Adagio
4. Átéltük már a boldogságot (Figli delle stelle)
5. In Ginocchio Da Te
6. Acquarello
7. Együtt
8. La Lontananza
9. Quando, Quando, Quando
10. Várok még rád (Come saprei)
11. Milyen szép az a nap (Voulez vous danser)
12. Valaki 

A május 20-án bemutatkozó nagylemezen 12 dal kapott helyet, melyek többségében világslágerek újragondolásai, de saját szerzemény is hallható. A legtöbb közülük magyar és olasz nyelvű duett, de Stefano, illetve Rita is énekel saját nyelvén dalokat. A teljesen egyedi, romantikus hangvételű, szenvedélyes, érzelemgazdag felvételek lehetőséget biztosítottak Rita fantasztikus hangjának kibontakoztatására, míg Stefano olaszos eleganciával "hozza" a duettek rá eső részét. Az album igazi érdekessége, hogy a sokszínű, változatos, izgalmas dalok között minden korosztály találhat magának kedvencet, hiszen az igazi latin temperamentummal előadott fülbemászó slágerek mellett hallhatunk fiatalos, tempós, pörgős, igazi nyári slágereket is. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változás a nyelvvizsgáztatásban

Magyarország fokozatosan tér át az Európa Tanács hatszintű nyelvtudásmérési rendszerére. Tovább olvasom