Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Steiner Kristóf: Szívesen beszélgetek homofóbokkal

Mindenki más valamilyen szempontból Steiner Kristóf szerint, aki szívesen beszélget higgadtan homofóbokkal. A televíziós műsorvezető jelenleg Izraelben él.
Televíziós műsorvezetőként, újságíróként, szerkesztőként és például az Argo című magyar vígjátékból színészként ismerhetik Steiner Kristófot. Három évvel ezelőtt, 29 évesen férj lett belőle, tavaly pedig a Budapest Pride-on vezetett műsort. Nem véletlenül, ugyanis a magyar közszereplők közül elsőként vállalta fel nyíltan homoszexualitását, amivel történelmet írt. Frigyre lépése Matan Attiasszal, az izraeli orvossal volt az első, a magyar televízióban élőben közvetített homoszexuális házasságkötés.
Steiner Kristófot Izraelben értük el.

– Az otthon ott van, ahol rátalálok. Magyarország is az volt. A szeretteimhez kötődik ez a fogalom. Most Izraelben élünk a szerelmemmel, de gyakran látogat meg a családom – mondta Steiner Kristóf. Ennek ellenére követi a hazai eseményeket, sőt rendszeresen publikál az interneten magyar nyelven.

– Magyarország mindig része lesz az életemnek, hálás vagyok, hogy oda születtem. A probléma az, hogy már akkor sem volt rózsás a helyzet, amikor 2009-ben eljöttem, azóta még többen félnek, és érzik magukat „börtönbe" zárva. Ehhez képest melegházasságban élőként Izraelben könnyebben jutottam munkához, mint a heteroszexuálisok – magyarázta, majd hozzátette: nagyon boldog, és csak „sziruposan" tudna mesélni az életéről, szerelméről.

– Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan közegben élhetek, ahol nem furcsa, ha a szerelmemmel kézen fogva sétálunk az utcán, vagy ha a gyermekvállalásról beszélünk. Itt sok példát találni arra, hogy meleg és leszbikus párok közösen vállalnak gyereket alternatív családot alkotva, vagy külföldi dajkaanyán keresztül válnak szülővé. Előbbi azt jelenti, hogy a gyermek két helyen lakik, mintha elváltak volna a szülei. Tudjuk, a váláskor annyian vesznek el, hogy csodálatos, ha négy embernek a kicsi a legfontosabb a világon, és két apa, két anya figyel rá egyszerre – folytatta Steiner Kristóf, aki családcentrikus emberként maga is szeretne szülővé válni. Magánéletével kapcsolatban azt is elárulta, kisebb sértéseken kívül nem kapott még negatív visszajelzéseket.

– Szívesen beszélgetek higgadtan homofóbokkal is. Elfogadásra biztatom az embereket, mert legyen szó melegekről, cigányokról vagy zsidókról, mindenki más valamilyen szempontból.

Leadképünk: femina.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ab: nem lehet népszavazást tartani a hitelből történő bővítésről

Visszautasította az Ab az Együtt és a PM alkotmányjogi panaszát, amelyet azért nyújtottak be, hogy lehessen népszavazást tartani a paksi erőmű állami hitelfelvétellel történő bővítéséről. Tovább olvasom