Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Strasbourgba mentek a játékterem-üzemeltetők

Ha Strasbourg végül nekik adna igazat, az összességében milliárdokba kerülhet a magyar államnak, végső soron az adófizetőknek - írja a Népszabadság.
Rendes magyarországi jogorvoslat hiányában Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságánál kérnek jogi elégtételt és kártérítést azok a játékterem-üzemeltető, elektronikus kaszinót és pénznyerőgépet is működtető vállalkozók, akik a tavaly októberi, kivételes sürgőséggel elfogadott törvénymódosítás következtében elveszítették vagyonukat, megélhetésüket - írja a Népszabadság.

A lap keddi száma szerint eddig tucatnyian adtak megbízást Karsai Dániel ügyvédnek, aki korábban évekig dolgozott jogászként a strasbourgi bíróságon. Ha Strasbourg végül nekik adna igazat, az összességében milliárdokba kerülhet a magyar államnak, végső soron az adófizetőknek - írja az újság.

Karsai elmondta: nemcsak az emberi jogok bírósága előtt képviseli ügyfeleit, hanem itthon is, ahol alkotmányjogi panasszal éltek a döntéssel szemben. Az ügyvéd kifejtette: önmagában az nem kifogásolható, ha az állam újra kíván szabályozni egy területet. Ebben az esetben azonban sem felkészülési időt nem hagytak az érintetteknek, sem a kártalanításukról nem intézkedtek, s még jogorvoslati lehetőséget sem nyitottak számukra. Ilyet jogállamban, európai uniós tagállam polgáraival szemben nem tehet meg egyetlen állam sem - mondta az ügyvéd.

Olvasóink írták

 • 9. palimadar 2013. június 26. 05:55
  „"1. Qllancs 2013.06.25. 08:44
  Nagyon jó, hogy bezárták ! ov nek ez az az egy intézkedése tetszett eddig. Hány család ment tönkre, hány függő gyógyult meg ??A rengeteg eszetlen minden pénzét, sőt még többet is eljátszott. Tudok olyat aki a házát is eladta a családja feje felől."

  1. attól nem gyógyul meg senki, hogy egyszerűen elveszik a függőség tárgyát.
  2. a kormány tesz azért, hogy szélesebb körben megjelenjen az online szerencsejáték - és az ebből befolyó adóbevétellel számol is. Az előbbinél legalább volt egy keret és visszatartó erő (nyilvánosan tette), az utóbbinál sem idő sem térbeli korlátok nincsenek.”
 • 8. Besenyő_Pistabácsi 2013. június 25. 20:28
  „A dohánytermékeket miért nem lehetett ugyanígy egyik pillanatról a másikra megszüntetni inkább? Miért kellett vele ez a hajcihő nem értem? Nincs dohány, nincs kaszinó mindenki az országban ráérne a munkájára koncentrálni, már az az egymillió ember akinek még van!”
 • 7. X_Y 2013. június 25. 16:08
  „5.Fatboy35 2013.06.25. 14:18
  "után valami munka után kell hogy nézzenek,ez az ő nagy problémájuk."

  Csak "mellesleg" munkanélküli lett mindenki, aki ezeknek a gépeknek a szervizelését végezte.

  1.Qllancs 2013.06.25. 08:44
  "Nagyon jó, hogy bezárták ! ov nek ez az az egy intézkedése tetszett eddig. Hány család ment tönkre"

  Lásd fentebb.. Nem a cél a rossz, hanem a módszer.

  Pl. betilthatnák az alkoholt is, mert az még több családot tesz tönkre. Lásd "Al Capone" esete.

  Most csak a "legális" szerencsejátékot tiltották be... Feketén ugyanúgy megy, csak így sokkal több adómentes bevétel van belőle néhány maffiózónak.”
 • 6. spiler 2013. június 25. 15:32
  „nem is megy a debreceni foci csapatnak....”
 • 5. Fatboy35 2013. június 25. 14:18
  „Nagyon jól tették hogy bezárták! Szegény játékgép üzemeltetők majd sajnálom őket ha ráérek.Dőzsölés után valami munka után kell hogy nézzenek,ez az ő nagy problémájuk.”
 • 4. balihoho 2013. június 25. 14:08
  „Úgy bizony! nem mi fizetünk, hanem azok, akik a kupola alatt, felelőtlenül nyomkodják a gombokat!”
 • 3. keletaru 2013. június 25. 12:47
  „Egyszer már a gombnyomkodóknak anyagi felelősséget kellene vállalniuk , mint bárkinek ebben az országban aki dolgozik !”
 • 2. zsuzsmo 2013. június 25. 12:27
  „Ez egy látszat intézkedés volt, most feketén megy ugyanez a zug-játéktermekben. Ugyanár, olyan ez, mint a cigi. Attól, hogy emelkedik a díja, nem lesz számottevően kevesebb fogyasztó, hanem egyre többen szerzik be csempészáruból a napi füstölni-valójukat...”
 • 1. Qllancs 2013. június 25. 08:44
  „Nagyon jó, hogy bezárták ! ov nek ez az az egy intézkedése tetszett eddig. Hány család ment tönkre, hány függő gyógyult meg ??A rengeteg eszetlen minden pénzét, sőt még többet is eljátszott. Tudok olyat aki a házát is eladta a családja feje felől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heti 4 repülőjárat indul Budapestről Szófiába

Az új, brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépek egy óra tíz perc alatt teszik meg a két… Tovább olvasom