Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Stratégiát váltanak a hazai textilesek

A hazai textil- és ruházati ipar számára stratégiai tervet készítenek a következő tíz évre a platformba tömörült szakmai szervezetek - írta hétfői számában a Népszava.
Az idei év végére körvonalazódó elképzelések célja, hogy új terepeket és technológiákat találjanak, amelyekkel bővíthetik a cégek mozgásterét. A technológiai platform létrehozását az ágazat megújítására a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület kezdeményezte – mondta el a lapnak Pataki Pál. Az egyesület és egyben a platform elnöke ismertette: céljuk a rendkívül szétaprózott vállalkozások összefogása, a versenytársak közötti együttműködés ösztönzése és a beszállítói láncok tagjainak egymásra találása. A kezdeményezéshez csatlakozott a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) is.

Családi és mikrovállalkozásokkal együtt csaknem 50 ezer embernek ad munkát a hazai textil- és ruhaipar. A négy főnél többet foglalkoztató cégek tavaly mintegy 200 milliárd forint értékű terméket állítottak elő. Az ágazat most is nagyrészt kivitelre termel. A piaci igényektől és a szezontól függően 65 és 80 százalék között mozog az export aránya. A kivitel értéke 2008-ban 582 millió eurót (146 milliárd forintot) ért el. Idén az első fél évben pedig 174,4 milliárd forintos forgalmat regisztráltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszkó: tartható a jövő évi büdzsé

A pénzügyminiszter szerint az elmúlt hónapok gazdasági trendjei alapján tartható a jövő évi… Tovább olvasom