Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Suchmann: Nem lehet ezerféleképpen rángatni a társadalmat

A politikai pártok közötti, legalább részbeni konszenzus lehet a gazdasági válság megoldásának első lépése a fejlesztési programok megvalósításáért felelős kormánybiztos szerint.
Suchmann Tamás az MTV szerda reggeli műsorában azt mondta, hogy a következő lépés szerinte a globális adósság-átrendezés, ám ezt Magyarország nem kérheti. A legnagyobb kérdés ma az: ki viszi át a reformokat és ki finanszírozza azokat, hogy a mostani rosszból egy jobb helyzetbe léphessen az ország - tette hozzá.

Nincs magyar modell a válság megoldására Suchmann Tamás szerint, ugyanakkor megoldás lehetne egy globális adósság-átrendezés, de ezt Magyarország önmagában nem kérheti a nemzetközi pénzvilágtól. A nemzetközi pénzvilág vezetőinek kellene kezdeményezniük ezt - tette hozzá.

Magyarország mostani helyzetéről szólva a kormánybiztos elmondta: ha nem születnek közös döntések, akkor ez az ország veszített. Szükség van a reformokra, de kérdés, hogy ki fogja ezeket végrehajtani, finanszírozni. Meg kell tartani a fizetőképességet, amihez arra van szükség, hogy kívülről és az országban belülről is látszódjon némi összefogás. Nem lehet megtenni a társadalommal, hogy ezerféleképpen informálják, nem lehet "ezerféleképpen ráncigálni a társadalmat" - fogalmazott a Nap-kelte című tévéműsorban Suchmann Tamás.

A fejlesztési programok megvalósításáért felelős kormánybiztos kedd este az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az államnak minél hamarabb meg kell találnia a forrást a reformok megvalósulásáig tartó átmeneti időszak finanszírozására. Ennek útja lehet, ha állami segítséggel felgyorsítanák a fejlesztéseket. Ez egyrészt pszichésen is nagy hatással lenne a gazdaságra, hiszen a szereplők látnák az alagút végét, másrészt adóbevételeket is hozna - magyarázta. Suchman Tamás a rádióműsorban bírálta Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét. Szavai szerint a jegybankelnök lassan gondolkodott, hibás lépéseket is tett, ezeket azonban később korrigálták.

Olvasóink írták

 • 3. comet 2009. február 04. 13:42
  „Suchmann a Tocsik üggyel tűnt le, de a háttérben azért ott maradt, és most megint hallhatjuk tőle a semmit.
  Magyaroroszágon húsz éve ugyanazok az arcok váltogatják egymást. Megbuknak, eltűnnek, visszajönnek, megbuknak, eltünnek, visszajönnek, és így tovább. És ha kiöregednek akkor jönnek majd a gyerekeik.”
 • 2. LukSzusz 2009. február 04. 13:11
  „Mit dumál ez,hol itt a válság,minden hónapban megkapjátok a megnemérdemelt fizetést,költségtérítést,kaját,telefont,kocsit,prémiumot.!Én úgy fizetnélek benneteket ahogy dolgoztok,nem emberk!”
 • 1. .suhym. 2009. február 04. 11:10
  „Atyavilág.... már 7. éve nem csinálnak semmit.....az adósság felhalmozásán kívül!:((
  Majd most megvilágosodnak....?
  Attól mentse meg Magyarországot az Isten, mert valljuk be, van még ennél lejjebb is....sajna!:((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockázatos lenne a Szili Katalinnak a jelöltség

Hétvégig el kell döntenie Szili Katalinnak, hogy elindul-e a pécsi polgármesteri posztért, igaz,… Tovább olvasom