Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Súlyosbításért fellebbez az ügyészség az olaszliszkai ügyben

Súlyosabb büntetést kér a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az olaszliszkai gyilkosság nyolc vádlottja közül öt esetében.
Három vádlott ügyében elfogadta az ügyészség az elsőfokú bíróság döntését. Az olaszliszkai lincselés ügyében pénteken hozott elsőfokú ítéletet a bíróság. Akkor az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, amely kedden járt le.

Életfogytiglan szabadságvesztésre tesz indítványt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség az olaszliszkai gyilkosság négy vádlottja ügyében. Első fokon ők mindannyian - köztük az elsodort kislány édesanyja - 15 év fegyházbüntetést kaptak - tájékozatta kedden a Független Hírügynökséget Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője.

Súlyosabb büntetést kér az ügyész az elsőrendű vádlottra is, az elsodort kislány testvérére. Az elsőrendű vádlott esetében életfogytig tartó börtönbüntetést nem lehet kiszabni, mert a férfi a gyilkosság idején még nem volt 20 éves - mondta Martossy György. Hozzátette: mivel halmazati büntetésként az emberölés mellett autórongálás miatt is elítélte a bíróság, ezért az ügyészség 15 év fegyházbüntetés helyett a törvényben meghatározott maximális, 18 évet el nem érő büntetést kér számára.

A két fiatalkorú esetében meghozott 10-10 év börtönbüntetésre, valamint az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt másodrendű vádlott - az elsodort kislány apja - ügyében az ügyészség elfogadta a bírósági ítéletét.

Az ügyet várhatóan ősszel tárgyalja majd a Debreceni Ítélőtábla másodfokon.

Mint ismert, összesen kilencvenhét évet és egy életfogytig tartó büntetést szabott ki a bíróság első fokon a 2006-os olaszliszkai gyilkosság nyolc vádlottjára pénteken. Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés és rongálás miatt 15 év fegyházra ítélték. A másodrendű vádlottat, az autóval elsodort gyerek apját, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, legkorábban 30 év múlva szabadulhat. A harmadik vádlott szintén 15 év fegyházat kapott. A negyedrendű, egy fiatalkorú fiú 10 évet kapott, amit fiatalkorúak börtönében kell letöltenie. Valamennyi vádlott fellebbezett az olaszliszkai "lincselés" ügyében első fokon hozott bírósági ítélet ellen, az ügyészség azonban súlyosbításért fellebbez.

Olaszliszkán 2006. október 15-én brutálisan meggyilkoltak egy Tiszavasváriban dolgozó tanárt, aki autójával véletlenül elsodort egy kislányt. A gyerek könnyű sérüléseket szenvedett, de a felbőszült rokonok agyonverték az autóst a gyermekei szeme láttára. A gyilkosság miatt nyolc embert helyeztek előzetes letartóztatásba különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. A bírósági tárgyalás csaknem másfél évvel ezelőtt, tavaly januárban kezdődött.

Olvasóink írták

 • 6. rudi 2009. június 03. 11:01
  „Még jó, hogy Magyarországon nincs cigánybűnözés. Ezt akkor nem tudom minek lehet nevezni. Megérdemlik, amit kaptak, én halálraítélném az egész bandát, sajnálom, hogy nincs halálbüntetés. Ezek rászolgáltak.”
 • 5. dragboyz 2009. június 03. 09:27
  „1,5 évet vártak erre, ha ezen lesz is szigorítás, megint 1,5 év...... De megérdemlik, ha az én rokonomról lenne szó, a "szemet szemért"-el érném csak be....”
 • 4. Logaritmus 2009. június 03. 09:06
  „1. hozzászólás Luca100: tényleg, büntessék meg kiskorú veszélyeztetése miatt is őket! Komolyan.

  2. hozzászólás hazaipalya: most sírtam tele egy 100-as pézsét a szerencsétlen gárdisták miatt....brühühüüüü.”
 • 3. KamuNeni 2009. június 03. 08:07
  „80 evet mindegyiknek kivetel nelkul.!!!!!”
 • 2. hazaipalya 2009. június 03. 06:12
  „A Magyar Gárda közlése szerint sem a Dejtáron letartóztatott férfi, sem a mai napon eljárás alá vont többi személy nem tagja mozgalomnak, a sajtóban megjelent monogramú gárdisták az adott településeken nem élnek.
  dm mikor kér elnézést?”
 • 1. Luca100 2009. június 02. 22:03
  „Arról nem hallottam, hogy a kislányra miért nem vigyáztak a szülei?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig nem jutottak hozzá járandóságukhoz

Még mindig nem kapták meg járandóságukat a Megyeri híd alvállalkozói - mondta el Horváth László, a… Tovább olvasom