Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Surányi: a döntés nincs az én kezemben

Surányi György végtelenül megtisztelőnek és ugyanakkor, a felelősség miatt súlyosan nyomasztónak tartja, hogy neve szóba került a lehetséges miniszterelnök-jelöltek között.
Szerdán a Magyar Rádiónak Brüsszelben nyilatkozva azt mondta: a döntés nincs a kezében." Új választás nélkül, új keretek között a pártokhoz nem szorosan kötődő, noha nem szükségképpen egyenlő távolságra lévő válságkezelő kormány akkor lehet működőképes, ha bírja a parlamenti pártok eltérő hőfokú, de világos támogatását" - tette hozzá Surányi György.

Az MSZP elnöksége kedden este Surányi Györgyöt, a jegybank volt elnökét, Glatz Ferencet, a Magyar Tudományos Akakdémia egykori elnökét és Vértes Andrást, a GKI igazgatóját nevezte meg lehetséges kormányfőjelöltként. Az SZDSZ Surányi György jelölését támogatná. Az MSZP frakciója jelenleg is ülésezik és a jelöltekről egyeztet.

Olvasóink írták

  • 2. Power 2009. március 26. 08:43
    „,,a demokrácia és demokratikus folyamatok olyan eljárások és intézmények, amelyekben kifejeződnek egy nemzet sajátosságai, az emberi jogok, a jogállamiság, az igazságos és becsületes kormány"
    Az utóbbi néhány kifejezés szemlélteti, hogy lehet-e támogatni a Gyurcsány-kormány javaslatait.
    A demokratikus utat kell járnunk, ami előrehozott választásokat jelent. Különben újra gengsztereket ültetnek a nyakunkba.”
  • 1. sörpocak 2009. március 26. 07:10
    „Persze, hogy nem az ő kezében van a döntés, hiszen a fidesz meghozta helyette. Egyetlen pártként nem támogatják Surányit. Előrehozott választásokat akarnak, annyira vérszemet kaptak, hogy együttműködni megint nem akarnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott autóval hajtottak a MOM Parkba

Elfogtak a rendőrök egy férfit, aki összefüggésbe hozható azzal, amikor egy lopott autóval… Tovább olvasom