Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Sváby András: Éjjel-nappal retteg, hogy átverik

Már egy utcaseprőben is beépített embert szimatol Sváby András. Kis túlzással paranoiássá vált.

A tévés ezernyi átejtésre emlékezik, amelyet TV2-es kollégáival eszelt ki. De már rádiós korszakában, a Magyar Rádió Krónikájának szobájában is híres volt a társaságuk arról, hogy hülyítették egymást különböző poénokkal.

„Gyilkosság" a gimiben

Sohasem felejti el a gimnáziumban történteket. Az egyik srác egyszer egy jó vastag könyvet dugott el az inge alatt a hátára. Óra közben a mögötte ülő jókora konyhakést döfött bele. A tanárnő elájuét, a csíny kieszelőjét kirúgták.

A közelmúltban a Szulák Andrea Show-ba kapott meghívást. Amikor felhívta a gyártásvezető, majd egy kollégája is, hogy mikor érkezik, gyanút fogott. Átverés készül – gondolta. Amikor megérkezett, látott egy utcaseprőt, és egy autóját babráló férfit is. Ezek beépített emberek – gondolta, miközben magabiztosan elindult a stúdió felé. Amikor beért és nem történt semmi, azt gondolta: paranoiás lettem.

Családdal SzlovéniábanA komoly naplós műsorvezető és az átverő-show szervezője egy és ugyanaz a személy? A tévés szerint nincs két Sváby. Persze élete nem csak a munkáról szól. A közelmúltban két hétre családostul elvonultak síelni Szlovéniába. Jó volt, jövőre mégsem térnek vissza. Azt tartja: rövid az élet ahhoz, hogy ne új helyet fedezzenek fel minden alkalommal.

Sváby két fia nem olyan bajkeverő, mint ő volt. Tomi barna hajú és barna szemű, elgondolkodó típus, afféle művészlélek, Peti szőke, kék szemű és azonnal mindent megjegyez, könnyen tanul.

Srácokkal a kocsiban

A tévés a reggeleket élvezi – bár nem szeret korán kelni – mert ő hordja a srácokat suliba. Nincs nagy röhögés, dumálás, csak ülnek csöndben és autóznak.

Este, amikor hazatér és a tesók még nincsenek az ágyban, együtt tévéznek. Majd Enikővel leülnek beszélgetni - egy-két pohár bor mellett ér véget az este.

Egyedül a konyhában

András igazi szerelme a főzés. Olykor olasz vagy kínai ételekkel lepi meg barátait, ám saját kreációi is finomak, magyaros ételei is felejthetetlenek – állítják ismerősei. Nagy bánata, hogy fiai válogatósak. Nem esznek meg mindent, a halfélékre, tenger gyümölcseire rá sem néznek. Nekik a rántott hús a csúcs, meg a gyorséttermi kaják. Sváby András tagadja, hogy amikor főz – mint általában a férfiak esetében –, futna a konyha. Azt viszont soha nem állította, hogy ő mosogat el vagy rak rendet. Az a kukta dolga, aki történetesen Enikő, a felesége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Czollnerné Perleczky Ildikó

Jóval nyitottabb lett, és ezentúl több ruhafazont kipróbál, mielőtt a vásárlás mellett döntene… Tovább olvasom