Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Svájban dolgoztatott prostituáltként lányokat a magyar banda

Fiatal lányokat dolgoztattak prostituáltként Zürichben egy bűnbanda tagjai. A magyar rendőrség három embert fogott el a szervezők közül, közben a svájci város rendőrei kint kapták el az ott élő, de magyar állampolgárságú társukat.
A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal átadta az ügyet az illetékes ügyészségnek.A magyar és a zürichi rendőrök még nyáron tartottak egy összehangolt akciót, ennek köszönhetően a két országban párhuzamosan elfogták egy itthonról szerveződő és prostitúcióval foglalkozó bűnbanda vezetőit.

A csapat már öt éve vitt ki nőket Svájcba, hogy ott pénzért cserébe szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak a kuncsaftjaiknak. A lányokat főként Szombathelyen toborozták: sok pénzt ígértek nekik a munkáért, és volt, akinek azt hazudták, hogy pincérkedni vinnék ki Svájcba. A beszervezett fiatalokat vonattal utaztatták ki külföldre, ahol egy már előre lefoglalt szállodai szobában laktak.

Az egyik magyar szervező mindig elkísérte őket, ott pedig egy kint élő társa ellenőrizte munkájukat. A kialakult gyakorlat szerint a kuncsaftokkal a lányok teremtettek kapcsolatot, majd a szállodában fogadták őket. A keresett pénzt - ami napi 300 és 1500 frank között mozgott - naponta kétszer kellett átadniuk az ott élő magyarnak. A kiutaztatott nőknek általában 2-3 hétig kellett külföldön dolgozniuk, utána hazajöhettek. Mivel folyamatosan új lányokat kellett beszervezni, a banda vezetői sokszor hazudtak nekik, vagy fenyegették őket.

A nyomozás közben 11 lányt sikerült a rendőröknek azonosítani és kihallgatni. Magyarországon az egyik főszervezőt és három férfit fogtak el, akik egy-egy lány beszervezésében segítettek. Svájcban a másik vezetőt kapták el a nyomozók, őt azonban nem adták ki a külföldi hatóságok, mert más bűncselekmények miatt már eljárás folyik ellene. Az NNI itthon befejezte a nyomozást emberkereskedelem és kerítés miatt, az ügyet pedig vádemelési javaslattal átadta a Vas Megyei Főügyészségnek - olvasható az NNI közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan bántalmaztak egy taxist Magyarcsanádon

Súlyos sérüléseket szenvedett az a makói taxis, akit szombaton rabolt ki két fiatal, a feltételezett… Tovább olvasom