Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Szabad demokrata elutasítás

Gyurcsány Ferenc cselekvési programjának a tartalmát és a hitelességét is kifogásolja az SZDSZ, ezért elutasítja azt - jelentette be a párt Ügyvivői Testületének kétnapos találkozása után szombaton Fodor Gábor. A testület a programról szavazott és egyhalgúlag utasította azt el.
A pártelnök a tartalmi problémák között említette, hogy a tervet áthatja az államközpontúság és a polgárok szabadsága helyett az állam hatalmát növeli. Ugyanakkor a politikus megalapozatlannak tartja a kormányfő reményét, hogy a szürkegazdaság kifeherítéséből 1000 milliárd forintos költségvetési többlet keletkezhet.

Fodor Gábor szerint a program hibája, hogy a költségvetés kiadási oldalát érintetlenül hagyja, így nemhogy könnyebb, hanem nehezebb gazdasági helyzetet teremt. A pártelnök szerint a program azért sem lehet hiteles, mert három évre szól, de a kormány normál esetben is már csak másfél évig van hivatalában. Ahhoz, hogy a program három évig folytatódhasson, széleskörű konszenzus kell, de ezt a Gyurcsány Ferenc vezette kormány nem tudja biztosítani - tette hozzá.

Fodor Gábor szerint a program hibája, hogy a költségvetés kiadási oldalát érintetlenül hagyja.
Fodor Gábor szerint a program hibája, hogy a költségvetés kiadási oldalát érintetlenül hagyja.

Az SZDSZ elnöke nyugtázta, hogy van cselekvési program, amire százhúsz napja vár az ország, hogy lássa: milyen tervei vannak a kisebbségi kormánynak. A cselekvési program azonban nem az ország, hanem Gyurcsány Ferenc túlélést szolgálja, ezért elutasítjuk - mondta Fodor Gábor.

Hozzátette: a tervről csak a parlamentben tárgyalnak a kormánnyal, amennyiben konkrét javaslat formájában a Ház elé kerül. Mint mondta, a frakcióban nem rendelnek el kötelező szavazást, de a frakciófegyelem miatt biztosra vette, hogy minden képviselőjük elutasítja majd. Fodor Gábor hangsúlyozta, hogy 2010-ig ellenzékben politizálnak, csak akkor jöhet szóba a koalíció újrakötése, ha - ahogy ő fogalmazott - a "kormány háza táján" személyi változások lesznek és a cselekvési programot is módosítják.

Olvasóink írták

 • 13. dfgdf 2008. augusztus 31. 17:24
  „9. a mézesbödönért mindent!”
 • 12. szadi SZDSZ 2008. augusztus 31. 10:02
  „Most pofáznak a liberálisok? Rendszerváltás ...bocs.... módszerváltás óta a kommunisták seggét nyalták fényesre. Most meg öltögetik ragadós nyelvüket! Undorító az SZDSZ! Gyomorforgatóan undorító!”
 • 11. utopia 2008. augusztus 31. 08:00
  „A kifogások közt más is szerepel:
  ,,Az SZDSZ örül, hogy megszületett a program, mert szükség volt rá, de ez közel sem az az adópolitikai és gazdasági csomag, amire vártak - mondta Horn. Nincs benne egykulcsos adó és nincs benne a radikális közteher-csökkentés sem. Társadalompolitikai szempontból pedig a cigányság felemelkedésének programját hiányolta Horn. Furcsa szerinte, hogy erről egyetlen szó sem esik a dokumentumban. ,,
  Társadalompolitikai szempontból én viszont a tisztességesen dolgozó, a megélhetésért güriző emberek felzárkóztatását hiányolom!!”
 • 10. ellenzék 2008. augusztus 31. 06:14
  „Az SZDSZ meg fogja szavazni! A parlamentben maradásukért meg teszik. Gyurcsány lemondása lehet, hogy előrehozott választásokat eredményezne, és valószínű, ők nem kerülnének be. Még maradni fog ez a gátlástalan tolvaj banda, és dönt rólunk.
  De végül is valakik odajuttatták őket ahol vannak.”
 • 9. bizsúmázas 2008. augusztus 30. 21:34
  „Szerintem Fodor nagyon tudja,hogy mit akar.Nem a szakmai tertalommal van a bajuk hanem Gy.F.-elKészülnek O.B.mellé állni mert csak igy van esélyük a parlamentbe besurraniuk.”
 • 8. Rozsdás 2008. augusztus 30. 21:25
  „Rozsdás! Látod ezért nem szeretem a szocikat! A választópolgárokat a kutyafarkának nézik, mert azt hiszik magukról, hogy feltalálták a spanyol viaszt. Pedig halovány fogalmuk sincs arról, hogy mit kellene tenniük!

  Örülök hogy ti tujátok ha eddig nem is tudtátok!De sajnos ez nem ilyen egyszerű!
  Minden párt azt hangoztatja csak az ő politikája képviseli a nép és az ország érdekeit!!
  Csak a párt vezetőinek érdekeit képviselik smmi mást!! A többi az csak mázba burkolt hazugság!!!”
 • 7. Lárifári 2008. augusztus 30. 21:03
  „Rozsdás! Látod ezért nem szeretem a szocikat! A választópolgárokat a kutyafarkának nézik, mert azt hiszik magukról, hogy feltalálták a spanyol viaszt. Pedig halovány fogalmuk sincs arról, hogy mit kellene tenniük!”
 • 6. Rozsdás 2008. augusztus 30. 20:43
  „Még mindíg a farka szeretné csoválni a kutyát!!”
 • 5. madaras 2008. augusztus 30. 20:04
  „Az SZDSZ új jelképe lesz egy lefelé potyogtató madár, amint egy banánt fog a csőrében. :)”
 • 4. manila 2008. augusztus 30. 18:44
  „Véleményem szerint az eldott gázmezőkből bejött mani pótolja a multik adócsökkentését. Mi meg fizethetjük a felemelt gáz árakat.”
 • 3. theseus 2008. augusztus 30. 17:38
  „Kajalícijónak lehet, hogy igaza van, de ezek után az SZDSZ halálát jelentené, ha mégis megszavazzák Gyurcsány 7. "programját" is a korábbi 6 elvetélt után.

  Most már hazudós Ferin a sor, hogy végre tényleg lemondjon, ahogy ígérte. Egyszer hátha igazat mond.”
 • 2. cicu 2008. augusztus 30. 17:38
  „Uristen ez mit köcsögösködik hát nem érti hogy sehol a környező országban nincs 50% adó csak itt ebben a pihentagyú országban pihentagyú pártokkal és tagokkal. El kellene zavarni őket mind egytől egyig talán október környékén.... Ha én is 5és 10milla közt keresnék havonta bánná a fene hogy mi mennyibe kerül!!!”
 • 1. Kajalícijó 2008. augusztus 30. 15:19
  „Most jön a beetetés, de a parlamenti szavazás majd mást fog mutatni! A koalíció még ettől a cikktől működik a háttérben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabolcsban is elfogtak színesfém-tolvajokat

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is eredményes volt az az összehangolt akció, amelyet csütörtökön… Tovább olvasom