Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Szabad Demokraták Szövetsége – A Magyar Liberális Párt

Szabadság, verseny, szolidaritás (részletek az SZDSZ programjából).
Kisebb adóteher, útban az európai integráció felé
Kisebb, egyszerűbb, átláthatóbb államot, ésszerűbb, egyszerűbb, igazságosabb adórendszert akarunk elérni 2006–10 között, mely az egykulcsos adó következetes alkalmazását jelenti. Ennek 2008-as bevezetése 20%-os adókulccsal látszik megalapozhatónak, mellyel egyidejűleg az öngondoskodást megalapozó megtakarítási kedvezmények – az egészség- és nyugdíj-biztosítási kedvezmény – egyeztethetők össze. Az egykulcsos adórendszer javítja az ország gazdasági versenyképességét a térségben.

Hazánk csak akkor maradhat a 2002 óta ismét tapasztalható fejlődési pályán, ha közműveink, infrastruktúránk is lehetővé teszik, hogy integrálódjunk az Európai Unióhoz korábban csatlakozott országok szövetségébe. Az integrációhoz elengedhetetlen a jó közlekedési infrastruktúra. Ki kell használni kivételes földrajzi adottságainkat, hogy Magyarország itt fekszik Nyugat- és Kelet-Európa, illetve a Balkán határán, ráadásul európai hídfőállás lehet egész Ázsia felé. Magyarország európai logisztikai központtá fejlesztése elengedhetetlen, emellett kiemelten fontosnak tartjuk a kis- és középvállalkozások felvirágoztatását, hiszen ezek a cégek alkalmazzák a munkavállalók túlnyomó többségét, s rengeteg növekedési tartalék rejlik még bennük.
Csak az egészséges ember teljesen szabad.

A szabadság és biztonság számunkra azt jelenti: egészséges test és lélek egy szolidáris társadalomban. Az egészségügy átalakításához nem elegendőek toldozgató-foltozgató intézkedések, a rendszer hatékony működtetése csak mélyreható átalakítás útján valósítható meg. A ma ingyenesnek mondott ellátásban háromszorosan fizetünk egészségünkért, úgy mint biztosítási járulékot, magánorvost és hálapénzt, a mi ajánlatunk olcsóbb lesz a betegeknek.

Közmegegyezés van abban Magyarországon, hogy a biztosítási elven működő ellátórendszernek nincs valódi alternatívája. Több-biztosítós egészségbiztosítási rendszert akarunk, melyben nem a betegek pénzéért, hanem a betegek érdekében folyik a verseny. Ez a modell minden biztosítottnak azonos szolgáltatást nyújt a törvényesen megállapított járulékért, mely nem lehet több a jelenleginél; biztosítja a járulékok nyilvános, ellenőrzött, jogszerű és hatékony felhasználását; biztosítja a szektorsemleges versenyt a szolgáltatók között a betegért; garantálja az államilag finanszírozott sürgősségi ellátást, valamint a közegészségügyi és járványügyi ellátást mindenkinek. Minden biztosító köteles az ügyfelekkel szerződést kötni, nem válogathat életkor, lakhely, jövedelem vagy egyéb megfontolások alapján, de ha a biztosított nem elégedett a szolgáltatással, biztosítót válthat. A mi ajánlatunk automatikusan kiküszöböli a hálapé nzt, de elfogadható ennek törvényi szabályozása is.
Oktatás.

A közoktatási törvény átfogó módosításával 2003-ban elindítottuk a gyermekközpontú közoktatási reformot, melynek lényeges elemei: az alapozó szakasz megerősítése az általános iskolában; kétszintű érettségi bevezetése, a külön felsőoktatási felvételi megszüntetése; a buktatás lehetőségének korlátozása, helyette a szöveges értékelés bevezetése az első három évfolyamon; a felesleges tanulói terhek csökkentése; a hátrányos megkülönböztetés tilalma és az integrált oktatás ösztönzése. (Teljes verzió: www.szdsz.hu)

A párt megyei listája

1. Dr. Mohos Antal
2. Graffelner Kálmán
3. Dr. Szalai Zsuzsanna
4. Fodor Pálné
5. Horváth Zoltán
6. Mohos Péter
7. Szentkuti Károly
8. Kóczán Zoltán László
9. Takács András
10. Varga Gyula
11. Tolnai József
12. Dr. Karczag Margit
13. Zatykó József
14. Dr. Komáromi Szilvia
15. Abdai Imre
16. Dr. Brandhuber Ferenc
17. Brandhuber András
18. Dr. Kertész Zoltán

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelné vagy csökkentené a nyugdíjkorhatárt?

Tovább olvasom