Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Szabadai Viktor lett az SZDSZ Új Generáció elnöke

Az SZDSZ Új Generáció (ÚG) szerda esti rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése Szabadai Viktort, a liberális párt ügyvivőjét választotta elnökévé. Az ÚG korábbi elnöke Léderer András június 30-án mondott le posztjáról és a pártból is kilépett. Szerdán az ÚG teljes elnöksége is megújult.
Az ÚG új elnöke Szabadai Viktor tagja az SZDSZ ügyvivői testületének, valamint az Országos Tanács elnökségének, egyben ő a párt XIII. kerületi elnöke is. Szabadai Viktor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a fiatalok körében népszerűbb a szabadelvű gondolat és a liberális értékrend az SZDSZ valós támogatottságánál. Az új elnök legfőbb feladatának azt nevezte, hogy ismét utat találjanak a fiatalokhoz.

Az ÚG korábbi elnöke, Léderer András június végén mondott le posztjáról és a pártból is kilépett. A politikussal együtt az ÚG teljes elnöksége is lemondott posztjáról.

A szerdai tisztújításon Janovszki Zsoltot és Kovács Pétert alelnökké, Pétervári Pétert, Jagodits Zsuzsát, Takács Róbertet és Petrányi Barnát ügyvivővé választották. Megbízatásuk két évre szól.

Olvasóink írták

 • 12. magyarock1 2009. július 31. 11:29
  „Országrontók,degeneráció.Itt van már helyette az LMP!”
 • 11. comet 2009. július 31. 09:31
  „ja, és a magyar politikai-gazdasági elit büntetlen fosztogatása alapján nálunk a liberalizmus meglehetősen magas szinten áll. Ennek következményeivel nap mint nap szembesülünk.”
 • 10. janika 2009. július 31. 09:19
  „Most akkor nem SZDSZ lesz hanem SZBASZ lesz?”
 • 9. comet 2009. július 31. 09:15
  „a liberalizmus fogalmával sokan nincsenek tisztában nálunk. Az egyén szabadsága gyakran konfrontálódhat a közösségi érdekekkel, ezért szabályozásra van szükség, mert a ´do what thou will, will be the law´ (csinálj amit akarsz, az lesz a törvény) nem anarchiához de magáhoza a pokolhoz vezet.
  Az erős társadalmi egységek a liberalizmus szélesítésében érdekeltek, mig a kiszolgáltatottak nem. Hosszútávon az eggyüttélő közösségek a rend kikényszerítésében érdekeltek. (még a dzsungelben is- bár sokan hasonlítják a liberalizmust a dzsungel törvényekhez)
  A liberalizmust úgy lehet elképzelni, hogy mi történne, ha egy állatkertben lebontanák a ketreceket. Szabaddá válnának a nyulak, zebrák, tevék stb., de a tigrisek, oroszlánok is.”
 • 8. balazs88 2009. július 31. 00:20
  „Szdsz rebootol :)”
 • 7. flexsnake 2009. július 30. 22:32
  „Ja kérem, nem tetszik hogy Eu látásmódot képviselnek? Pedig hozzá kell szoknotok, vagy lehet elköltözni. Nyugatra ne menjetek mert ott gyűlölik a magyarokat. Keletre lehet menni. Majd szólok az érdeketekben pár szervkereskedőnek ;)”
 • 6. comet 2009. július 30. 21:38
  „az SZDSZ a szabadelvű liberális értékrendjébvel már feldobta a pacskert. Szabadai Viktor tán kiküldetésben volt hogy ezt nem tudja? Valaki felvilágolhatná. Vagy már nincs aki ezt elmondhatná szerencsétlennek?”
 • 5. dodó 2009. július 30. 21:31
  „Helyesen: ZSDSZ Új Degeneráció.”
 • 4. flexsnake 2009. július 30. 18:13
  „Nagyon helyes :)
  Hiányolom már a kendermag egyesületet is :D <moderálva>”
 • 3. 620829 2009. július 30. 17:24
  „EZ IGEN-MÉG A NEVÉBEN IS SZABAD....MENNYI UNATKOZŐ IDŐVEL SEMMITTTENNI AKARÓ EMBERKE VAN KÖZTÜNK.....VALAKI VÉGRE HOMÁLYOSÍTSA FEL, HOGY A SZADESZ MINUSZBAN SÉTÁLGAT!!!”
 • 2. honecker601 2009. július 30. 15:04
  „"Az új elnök legfőbb feladatának azt nevezte, hogy ismét utat találjanak a fiatalokhoz."
  Ez az, amitől az Isten mentsen meg bennünket! Ha ezek utat találnak a fiatalokhoz, akkor lesz itt aztán igazi buzi- és drogparadicsom!”
 • 1. IVY 2009. július 30. 14:50
  „Mi az, hogy SZDSZ? Ki az? Mi az?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz ütötte el a nagymamát és unokáját - az idős nő meghalt

Busz gázolt el egy kislányt és egy idős asszonyt csütörtök délelőtt a Heves megyei Erken -… Tovább olvasom