Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szabadlábra helyezhetik a körmendi gyermekgyilkost

Egyelőre nem biztos, hogy januárban kijöhet a börtönből Tánczos Gábor a körmendi gyermekgyilkosság miatt szabadságvesztését töltő férfi. Az ügyész ugyanis fellebbezett az erről szóló, kedden született bírói döntés ellen.

Tánczos Gábort azért ítélték el, mert 1998 áprilisában megölt egy 11 éves kislányt Körmenden, a férfi a mai napig ártatlannak vallja magát.

Somos Zoltán, Tánczos Gábor ügyvédje elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság büntetés-végrehajtási bírája kedden döntött Tánczos Gábor feltételes szabadlábra helyezéséről. A tárgyaláson jelen volt a Fővárosi Főügyészség képviselője is és megfellebbezte a döntést.

Az ügyvéd szerint a vádhatóság képviselője arra hivatkozott, hogy Tánczos szabadulását közfelháborodás kísérné és a várható beilleszkedési problémák miatt jobb is lenne neki, ha még börtönben maradna.

A börtön azonban nagyon pozitív jelentést készített a fiatalember magaviseletéről, a bíró első fokon is ennek alapján döntött. Az ügyvéd szerint valószínű, hogy másodfokon is hasonló döntés születik. Az ügyvéd szerint valószínű, hogy az elsőfokú ítéletet helyben hagyják január 20-ig. Ha addig nem lesz másodfokú ítélet a szabadulásról, a védő szerint akkor is ki kell engedni Tánczost. Tánczos Gábor 13 év börtönbüntetést kapott, mert a bíróság szerint Körmenden 1998-ban megölt egy kislányt.

A büntetése őrizetbe vételével, 1998 áprilisában kezdődött és ha nem kapna kedvezményt, 2011 áprilisában szabadulhatna. Jó magaviselete miatt azonban a törvények szerint jár neki a büntetés negyedének elengedése.

Tánczos Gábor külföldön szeretne élni azzal a nővel, akivel levélben tartja a kapcsolatot - mondta a férfi ügyvédje. Azonban a törvények miatt amíg feltételesen van szabadlábon, addig nem hagyhatja el az országot. Egyelőre valószínűleg Körmenden, édesanyjánál fog élni és ügyének több ezer oldalas iratanyagát tanulmányozza majd. Ebben Somos Zoltán is segíteni fogja. Tánczos Gábor megpróbálja bebizonyítani az igazát, ugyanis mai napig ártatlannak vallja magát a körmendi gyermekgyilkosságban.

Olvasóink írták

 • 3. mandy 2007. november 29. 16:05
  „Tánczos Gábor egy végtelenül okos ember: jól viselkedik a dutyiban, játsza az ártatlant: még egy kis romantikus szerelmiszál is a kedvesről, akivel levélben tartja a kapsolatot és aki tendíthetetlenül várja a kiszabadulását, ezzel is alátámasztva, hogy ő jó ember és lám valaki várja odakint!
  bleee!
  máshol egy gyerekgyilkos életfogytiglant kapna vagy villamosszéket!”
 • 2. siriusilant 2007. november 29. 07:30
  „Annak idején Simpson ellen több közvetlen bizonyíték volt, mégis felmentették!(Jaaa, az ámerikában történt!) Gábor rossz időben volt rossz helyen és valaki sürgőssen kellett!”
 • 1. doki 2007. november 28. 15:14
  „Nehéz dolog,mikor az itéletet csak u.n.hozott anyagból hozták.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a vonat Szajol és Szolnok között

A helyszínen meghalt az a hídőr, akit egy motorvonat sodort el szerda hajnalban a Szajol és Szolnok… Tovább olvasom