Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Szabályismeretből vetélkedtek

Az olimpiai bajnok volt kiváló labdarúgó-játékvezető, Palotai Károly részvételével rendeztek hétvégén szabályismereti szellemi vetélkedőt a megye futballistáinak.

labdarúgás

A megyei alacsonyabb osztályú futballbajnokságokban történt egyre gyakoribb sportszerqtlen megnyilvánulások miatt sok munkája akadt tavaly a fegyelmi bizottságnak. A vezetők szerint maguk a futballisták sincsenek mindig tisztában az aktuális szabályokkal, ami sok konfliktushoz vezethet. Éppen ezért októberben egy csapatok közötti, szabályismereten alapuló vetélkedősorozat létrehozását tervezték, mára megvalósultak az elképzelések. A sporttörténeti eseményt múlt hét szombaton Győrben rendezték.
„ Egyelőre kísérleti jelleggel, elsősorban tapasztalatszerzés céljából tartottuk meg a szellemi vetélkedőt – mondta Kószás Béla, a fegyelmi bizottság elnöke. – Kíváncsiak voltunk, hogyan fogadják az ötletet a csapatok, s be kell valljam, a pozitív hozzáálláson magunk is meglepődtünk. Az érdeklődés túlszárnyalta elképzeléseinket. A másik meglepetést az okozta, hogy az ajánlott irodalomból alaposan felkészültek a labdarúgók, az elérhető maximális hatvanhat pontból a legszerényebb teljesítményt nyújtó alakulat is elért negyvenötöt.”
A meghívásos vetélkedőre kilenc együttes érkezett, három játékos – egy felnőtt és két utánpótláskorú – képviselt egy-egy csapatot. A programban totó, videóról nemzetközi mérkőzéseken előforduló szabálytalanságok megítélése, villámkérdések szerepeltek.
„ Minden osztály jelenlegi első és utolsó helyezett együttesét hívtuk meg, közülük a megyei I. osztály éllovasa, a Bajcs végzett az élen, megelőzve a Győrszentivánt. Holtverseny után végül villámkérdések döntöttek arról, hogy a Gönyq a harmadik, a Mecsér a negyedik lett. Az első helyezett tizenöt, a második tíz, míg a harmadik öt futball-labdával lett gazdagabb. Egyébként minden részt vevő csapat legalább egy labdát kapott ajándékba. Szeretnénk folytatni a kezdeményezést, osztályonként rendszeressé tenni a holtidényben az ilyen vetélkedőket.”
A zsqriben Kőrös László és Dubravicky Attila mellett egy egykori olimpiai bajnok labdarúgó, Palotai Károly is közremqködött.
Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség első embere remek kezdeményezésnek tartja a fegyelmi és játékvezetői bizottság által megvalósuló vetélkedőt.

– Létjogosultsága van egy amúgy országos szinten egyedülálló rendezvénynek – mondta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bravúr

Kézilabda Komló Rába Quelle-ETO 22 (8) 22 (12)

Komló, Budapest Bank-férfiliga, 700… Tovább olvasom