Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szakosodnak a roma bűnözők: agresszív koldulás, autómosás

Az elkövetők jelentős része 11 és 15 év közötti kiskorú, akiket megbízóik mindenféle hivatalos papír nélkül küldenek a "bevetésekre".
Egyre komolyabb fejfájást okoznak a francia hatóságoknak a kelet-európai országokból, elsősorban Romániából érkező bűnözők - írja az Inforadio.hu. Tavaly a rendőrség mintegy 1800 fiatal nőt tartóztatott le - kétszer annyit, mint egy évvel korábban, akik csoportokba verődve a tömegközlekedési eszközökön az utasok és a turisták megtámadására, illetve kirablására szakosodtak.

Az Inforádió tudósítója szerint a francia rendőrség mintegy háromezerre becsüli azoknak a romániai cigányoknak a számát, akik Párizs külvárosaiban telepedtek meg, és akik a bűnözés legkülönbözőbb formáiból tartják fenn magukat. A nyomozók annyit már tudnak a működésükről, hogy alapvetően a származási településük szerint csoportosulnak, és nem keverednek egymás között.

A Temesvárról érkező romák például az agresszív koldulásra, a Bukarest külvárosaiból származók a gépkocsik szélvédőjének lemosására szakosodtak. A dél-romániai Ţăndărei és Slobozia városokból érkezők a bankautomaták mellett posztolnak és általában a magányos, idősebb emberektől lopják el az éppen felvett pénzeket, a sorozatos betörések szervezői pedig az ugyancsak dél-romániai Tulcea városából származnak - számol be a rádió.

Olvasóink írták

 • 8. maros50 2010. január 18. 23:32
  „Dodó! Az ügyészség vizsgálja a Jobbik pénzügyeit!Azt olvatad,hogy egy jobbikosnak egy romával volt egy"üzleti" ügye?”
 • 7. zsazsanéne 2010. január 17. 15:12
  „Jó 30 évvel ezelőtt is Romániában vigyázni kellett a cigányoktól.Kolozsváron mire a végállomásra ért az utas a trolin nem biztos,hogy meg volt a táskája,mert levágták a fülét.A rokonok előre felhivták a figyelmet,hogy nagyon kell vigyázni.Igy is a sorbanálláskor a mögöttem álló bokszos kihuzta a zipzárt a táskámon.Mindjárt észrevettem ahogy megmozdult.Mondtam neki úgy nyitogasd a táskám,itt begyűrlek a betonba és semmire se leszel jó.De halottam olyat is pár éve Vidin előtt ahol várakoznak a kamionok éjjel felhasogatták a ponyvát,ez csak addig ment,mig át nem küldték a társaságot a másvilágra.Itt is kell vigyázni ,mert könnyen megszabaditják az értékeitől az embereket.”
 • 6. dodó 2010. január 17. 11:00
  „A cigány cigány marad mindenhol és mindenkor.”
 • 5. Gollam 2010. január 17. 10:58
  „Nem vagyok jártas a bűnözésben, így valaki elmondaná mitől "bűnözés" az autómosás? Vagy csak a galloknál az? Idehaza sajnos ez a kéretlen "szolgáltatás" elfogadott jelenség...”
 • 4. Demeter222 2010. január 17. 10:39
  „Nálunk az ilyen ügyeket egyszerűbben oldják meg, nem tartóztatják le "szegényeket", egyszerűen megélhetési bűnözésnek nevezik, és kész.
  A nem cigányok meg ne panaszkodjanak, inkább dolgozzanak többet, hogy legyen mit elvenni tőlük.”
 • 3. 751510 2010. január 17. 10:32
  „Megnyugvás látni, hogy nem csak mi magyarok vagyunk egyedül rasszisták.”
 • 2. 751510 2010. január 17. 10:30
  „Mért kell már megint szegény cigányokat bántani?!”
 • 1. achilleus 2010. január 17. 10:14
  „Meg is lepődtem egy kicsit: ugyanis belföldön nem korrekt "roma bűnözőkről" legfőképpen nem " "szakosodásáról" beszélni. Na de a francia rendőrök nyilván nem Magyarországon nyomoznak. A zámolyi romákról nincs hír?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télies időnk lesz

Délelőtt a Dunántúlon többfelé várható kisebb havazás, hószállingózás, melyből a délelőtti órákig… Tovább olvasom