Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szalagszámláló az állambiztonsági adattárakban

A Nemzetbiztonsági Hivatalban hamarosan munkához lát az a csoport, amely az állambiztonsági nyilvántartásokat tartalmazó mágnesszalagokat vizsgálja át, valamint megpróbál hozzáférni az azokon tárolt információkhoz. 18 mágnesszalag biztosan megvan, a hírszerzési adattár azonban továbbra is hiányzik - írja a Népszabadság.
Az elmúlt hetekben ellentmondásos információk jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy létezik-e az a bizonyos 19. mágnesszalag. Ungváry Krisztián történész azt állította: a kezében fogta, amikor az Információs Hivatalban (IH) járt.

A lap megkeresésére mindezt úgy pontosította: az általa látott tárgy leginkább egy merevlemezre hasonlított. Szilvásy György titokminiszter azt mondta a Népszabadságnak: az úgynevezett "I" adattárat tartalmazó mágnesszalag nincs az IH birtokában, "a felkutatására tett intézkedések nem jártak sikerrel".

Arra a kérdésre, hogy akkor milyen adathordozón van az "I" adattár, azt felelte: nem olvasható vincseszteren, azaz merevlemezen, az adattartalom hitelessége pedig kétséges.

Olvasóink írták

  • 1. StatusQuo 2009. március 19. 07:40
    „UNGVÁRY KRISZTIÁN MEGNYILATKOZÁSÁT MORVAI KRISZTINÁHOZ KELL HASONLITANI! MOST AKKOR TUDJA MÁR VÉGRE HOGY MIT FOGOTT A KEZÉBE? LÁTÁSVAKSÁG?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdától olcsóbb a benzin

Két forinttal csökken itthon a benzin ára szerdától - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu… Tovább olvasom