Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Számítógépezés helyett horgásszanak

A vízpartra csábítja a számítógép elől a tanulókat a Szigetköz Horgász Egyesület vezetése, miután a negyedik, új horgász szakkört szervezték Bágyogszováton. Az öt előadásból álló sorozat után a részt vevő 30 gyerek a Fábián-tavon rendezett horgászversenyen vehet részt.
Győr, Lébény és Rábapatona után a bágyogszováti iskolában indított horgász szakkört a Szigetköz Horgász Egyesület. Ezzel ismét jelentős lépést tett az utánpótlás-nevelés érdekében. Az első alkalommal Sinkó Lajos elnök mutatta be az egyesületet a tanulóknak. Ezt követően dr. Újvári Miklós szabályismeretről, a szervezeti életről, horgászetikáról, halismeretről oktatta a megjelent húsz gyereket.
A tanulók a továbbiakban megismerkedhetnek a versenyhorgászat szabályaival, a Bodonhely és Bágyogszovát között található Fábián-tó vízrendszerével, az azon való horgászattal. Megtanulják majd a felszerelés készítését, a békés, illetve a rablóhalak horgászatát.
Az iskola igazgatója, Kiss Zoltán elmondta, az iskolában három falu – Bágyogszovát, Bodonhely és Kisbabot – gyermekei tanulnak. Diákjaik szeretnek a természetben játszani, barangolni, így a horgászás is kedvelt időtöltésük, ezért is jó, hogy a szakkörben megtanulják annak alapszabályait. Ugyanakkor ez az elfoglaltság csökkenti azt az időt, amit a számítógép előtt töltenek, ezzel egészségesebben telik szabadidejük.
A horgászegyesület a bodonhelyi önkormányzattól bérli a Fábián-tavat, s mint azt Kenesei Ferenc polgármester elmondta, gondos gazdaként vigyáz a tóra és környékére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint szemetes város Sopron?

Tovább olvasom