Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szanyi: 372 ezren írták alá az MSZP petícióját

November vége óta 372 ezren szignálták az MSZP aláírásgyűjtő ívét - mondta Szanyi Tibor kedden sajtótájékoztatón, hozzáfűzve: mivel öt kérdésükből négy változatlanul aktuális, folytatják az akciót, de már nem kampányszerűen.
A szocialisták elnökségi tagja emlékeztetett: követeléseik között szerepelt, hogy a kormány adja vissza az emberek nyugdíjra félretett pénzét, hozzon intézkedéseket a devizahitelesek érdekében, térjen vissza az igazságos közteherviseléshez, fejezze be az indoklás nélküli elbocsátásokat és állítsa helyre az Alkotmánybíróság (Ab) eredeti hatáskörét. Rámutatott: az Ab az indoklás nélküli felmentéseknek megálljt parancsolt, a többi követelésük viszont nem teljesült.

Szanyi Tibor reagált Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter keddi szavaira is, aki a Széchenyi Klub rendezvényén arról beszélt: Magyarország pénzügyi függetlenségi és gazdasági szabadságharcot folytat, amelynek első lépése az IMF "kipaterolása" volt. A szocialista politikus szerint ez a nyilatkozat is jelzi, Matolcsy alkalmatlan a miniszteri tisztség ellátására, és a "lelkivilágát minősíti", hogy utólag belerúg a Nemzetközi Valutaalapba. Arról azonban már a Bajnai-kormány döntött, hogy nem hívja le az IMF-hitel utolsó részleteit - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a nemzetgazdasági miniszter kifejtette, az IMF nem engedte volna a bankadó és a válságadók bevezetését és a "nyugdíjrendszer reformjának" folytatását, elmondta: "magyarra fordítva" ez azt jelenti, a valutaalap nem hagyta volna jóvá az emberek megsarcolását és "ellopni" a nyugdíjra félretett pénzüket.

A Rédly Elemér győri plébános kezdeményezésére létrejövő államadósság-csökkentő alappal kapcsolatban úgy fogalmazott: a kormánypártok "egy naiv papot használnak élőpajzsként a saját blőd politikájuk fényezésére". Hozzátette: "közgazdasági ostobaság", hogy ha egy magánszemély befizet ezer forintot az alapba, kap cserébe ezer forint adókedvezményt, így ugyanis "mindenki kitörölheti vele a szemét, az állam is meg az is, aki adta".

Olvasóink írták

 • 8. csergemerge 2011. május 05. 17:34
  „A szocialisták elnökségi tagja....

  Ha az MSZP tagjairól van szó, ez a megnevezés nem helyt álló.
  Az MSZP tagjai NEM szocialisták. Magyarországon nincsenek szocialisták.
  talán a "posztkommunista" szó a legmegfelelőbb rájuk.”
 • 7. babar 2011. május 05. 12:19
  „Ha szanyi mondja akkor osztani kell 2-vel!”
 • 6. achilleus 2011. május 05. 08:43
  „Hozzátette: "közgazdasági ostobaság", hogy ha egy magánszemély befizet ezer forintot az alapba, kap cserébe ezer forint adókedvezményt, így ugyanis "mindenki kitörölheti vele a szemét, az állam is meg az is, aki adta".

  Valóságban arról van szó, hogy leírhatja az adóalapból. Szanyinak akkor lenne "igaza", ha az adó mértéke 100% lenne, na de szerencsére itt még nem tartunk. Ha Szanyi úr szerint mindegy fizessen be 1 millió forintot (mert úgyis visszakapja), majd nézze meg mi történik. Az fog történni, hogy befizet 1 milliót, ennyivel csökkentik az adóalapját, és ennek az adóját kapja vissza (kb. 16%), azaz egyszázhatvanezer forintot. (Furcsa, hogy nem érti a káder, mert a gyermekkedvezmények is így működnek.) Megint hülyének nézi az embereket, és lesz aki beveszi ezt a dumát, persze ő beszél "közgazdasági ostobaságról", miközben kiállította magáról a dilifecnit.”
 • 5. fili-busz 2011. május 04. 17:34
  „4. zero 2011.05.04. 12:01

  Igyál szanyi

  :-)”
 • 4. zero 2011. május 04. 12:01
  „Igyál szanyi”
 • 3. cyt 2011. május 04. 11:42
  „Bizony nem osszemerheto ez a 372,000 (8 honap alatt) a 920,000-rel (1 honap alatt). De termeszetesen mindenkinek szive joga, hogy mikent ertelmezi ezeket a szamokat.”
 • 2. kjeno 2011. május 04. 11:09
  „Szanyinak persze sok mindenben igaza van, de demagóg a lelkem-akárcsak minden politikus, ki többé, ki kevésbbé.
  Szerinte marhaság amit a Fidesz csinál az államadósság visszafizetése ügyében, ( persze mindannyian tudjuk : csak csepp a tengerben a plébános alapítványára majdan befizetendő összeg ) de persze jobb ötlete, alternatívája neki sincs. És persze azt is elfelejti, hogy az államadósság 2002-2010 között az MSZP/SZDSZ alatt nőtte ki magát 20 000 Mrd forintra. ( Lásd Gyurcsány öszödi vallomása:" Elqrtuk... nem kicsit, nagyon. Ekkora böszmeséget még Európában nem csinált senki"...Stb.) Igen-Igen.
  Persze a pénz elment autópályára meg sok mindenre PPP konstrukciós beruházásban, ami az államnak és így minden polgárának a legdrágább változat, így ezt nyögnénk évtizedekig. Mindeközben az elvtársak cégei ebből jól profitáltak.
  Nincsenek illúzióim, a Fidesz sem ártatlan bárány és a mérleg 3 év múlva meg lesz.”
 • 1. achilleus 2011. május 04. 10:29
  „Az alkotmány kérdőívét pedig csaknem 1 millióan küldték vissza. Az MSZP mintha kevesellte volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigány lovagrend alakul Mátraverebély-Szentkúton

Lovaggá avatják a Boldog Ceferinóról elnevezett cigány lovagrend első kilenc magyarországi tagját,… Tovább olvasom