Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Szárzúzógép alá esett egy kislány Fürgeden

Egy helybéli idős férfi kukoricaszárat aprított traktora mögé kötött géppel, és unokája fekéredzkedett a traktorra. A kislány - miközben nagypapája a traktort vezette - hirtelen kiesett a mezőgazdasági jármű hátsó ablakán.
Egy helybéli úgy fogalmazott, hogy szárzúzógép a gyermek "kis fejét teljesen tönkrevágta". A nagypapa - O. J., fürgedi lakos - a baleset miatt sokkot kapott, kórházba kellett szállítani. Az idős férfi egy vállalkozónak dolgozott, kerteket rendezett, az őszi betakarítás után a földeken maradt növényi szárakat, tarlómaradványokat aprította a géppel.

A traktor mögé kötött gép egy úgynevezett "vz", azaz vízszintes tengelyű szárzúzó volt. Az ilyen zúzók leginkább a talajmaró gépekhez hasonlítanak, azzal a különbséggel, hogy vágószerkezetük - különféle, a feladathoz igazítható lengőkések sorozata - a talajfelszín felett dolgozik. A kislánynak gyakorlatilag esélye sem volt az életben maradásra, a gyorsan daráló kések közé került gyerek azonnal meghalt.

A tragédia a jogi minősítés megváltozása miatt csak szerdán került nyilvánosságra. Először még csak közlekedési balesetnek minősítették a szombati esetet, azonban felmerült a foglalkozási szabályok megsértése is, így a tragédiát a megyei rendőrkapitányság vizsgálja majd a továbbiakban. A szerencsétlenül járt kislány nagypapája ellen halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyeket a Taxidermiára

Nyerjen mozijegyet a Taxidermia c. film november 10-ei vetítésére, melyen magával a rendezővel is… Tovább olvasom