Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Százból 13 magyar gondolja, hogy jók a munkahelyi kilátásai

Százból mindössze 13 magyar gondolja úgy, hogy jók a munkahelyi kilátásai- derül ki az ACNilesen friss felméréséből. Kevesebb mint harmaduk derűlátó anyagi helyzetükkel kapcsolatban, és még kevesebben gondolják úgy, hogy a jelenlegi időszak alkalmas a vásárlásra.
Az első félévhez képest ugyan némiképp növekedett az úgynevezett fogyasztói bizalmi index itthon, de a vizsgált 19 európai ország között így is az utolsó előtti helyen áll Magyarország.

A magyar fogyasztók 69 pontos bizalmi indexe a második legalacsonyabb Európában, a 19 vizsgált ország közül csak Portugáliát előzzük meg - derül ki az ACNielsen novemberben készült online felméréséből. Ötszáz embert kérdeztek meg az interneten keresztül 3 témában. Az adatok alapján a munkahelyi kilátások a legrosszabbak itthon: 87 százalék aggódik az állása miatt. Mindössze 29 százalék derűlátó anyagi helyzetével kapcsolatban, és csak 26 százalék gondolja úgy, hogy a jelenlegi időszak alkalmas a szükséges és kívánatos termékek megvásárlására.

A mutató csökkenése egyébként megállt idehaza. A tavalyelőtti őszi felmérés még 90-es bizalmi indexet állapított meg, majd tavaly 74-est, idén tavasszal pedig 66-ost. Ehhez képest most ősszel három pont emelkedést regisztráltak.

Az öt földrészen vizsgált 49 ország közül a norvégok legoptimistábbak: 135 pontos a bizalmi indexük. Alig marad el tőlük India és Dánia. A környező országok közül Lengyelországban 102, Ausztriában pedig 92-es a mutató.

Az internetes vizsgálat a szakemberek szerint csalóka lehet, mert míg a legfejlettebb országokban valós képet mutathat, addig idehaza inkább a fiatalabbak, képzettebbek és a tehetősebbek véleményét tükrözi.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2007. december 21. 15:43
    „Ennyi erővel fel is fedhették volna tanulságként a többi munkáltatónak és munkavállalónak. Magyarországon elterjeszhető lehetőségnek is híja van, nem csakolyan munkahelynek, ahol meg is fizetik a dolgozókat.Éh bér és minimálbér a divat egy vadkapitalizmusban!
    Vagy ez is csak olyan "´Elqró" féle hgazug állítások egyike?”
  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. december 20. 10:21
    „Komolyan 13 úgy gondolja, hogy jók a a munkahelyi kilátásai?
    Nem adnának tippeket és alapot ehhez az optimista hozzáálláshoz? Kik ők, honnan jöttek, hogyan csinálják? SOS!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vesz részt a Nemzetbiztonsági bizottságban az ellenzék

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének tagjai a jövőben nem vesznek részt az Országgyűlés… Tovább olvasom