Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Száznál több tanút hallgattak meg a Siemens-ügyben

Száznál is több tanút hallgattak már meg a felerészt a Siemens Zrt.-től származó, kenőpénzgyanús 1,6 milliárd forint után nyomozó rendőrök, de politikust még egyet sem. Schrödl Andrást, akihez a pénzek befutottak, még nem találják.
Száznál is több tanút hallgattak már ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (Nenyomi) nyomozói a Schrödl Andráshoz köthető sikkasztási ügyben, köztük a leginkább érintett hazai cég, a Siemens Zrt. több vezetőjét is. A hatóságok hét cég tulajdonosát, illetve képviselőjét gyanúsították meg eddig az ügyben.

A gyanúsítottak cégeinek számláira 2002 és 2005 között 1,6 milliárd forintot utaltak át, az összeg több mint a felét a Siemens. A lefizetett cégek mind fantomizáltak, vezetőik kivétel nélkül hajléktalanok. A közös pont könyvvizsgálójuk, Schrödl Anrás könyvvizsgáló volt, akit még nem találtak meg a Nenyomi nyomozói.

A rendőrök szerint Schrödl csak közvetítő lehetett a döntéshozók és az állami pályázatokon induló cégek közöt. Nézetüket a Siemens anyacégénél folyó rendőrségi vizsgálatokra alapozzák, hiszen a konszern Németországban is vesztegetési gyanúba keveredett. Ráadásul a magyarországi Siemens Zrt. egyik vezetője és a honvédelmi tárca két munkatársa ellen a Nenyomi már folytatott eljárást vesztegetési ügyben.

Ennek ellenére a nyilatkozó rendőrök tagadták, hogy kormányzati politikusok köreiből is tanúkat készülnének meghallgatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom