Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

SZDSZ: a népszavazással nem lehet kormányt buktatni

Nem elég nemet gondolni, el is kell menni a népszavazásra - ez az SZDSZ év végi és újév indító üzenete az emberek számára. Vasárnap délután, a Nyugati téren leplezték le a liberálisok szokásos évzáró plakátjukat, amelyen a legfontosabb célkitűzésüket fogalmazták meg.
2008 legfontosabb feladata az lesz, hogy meggyőzzük az embereket arról, hogy el kell menniük a népszavazásra, és nemmel kell voksolniuk a kérdésekre - jelentette be a szabad demokraták ügyvivője. Wittinghof Tamás azt mondta, ez most nem csak a plakát, hanem a hazugságok leleplezése is.

Wittinghof Tamás szerint a jövő év legfontosabb eseménye kétségtelenül a népszavazás lesz. Úgy gondolja, hogy az ellenzék nem szakmapolitikai kérdéseket fogalmazott meg, hanem céljuk a kormány megbuktatása. Az SZDSZ-nek arról kell meggyőznie az embereket, hogy a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj megkérdőjelezésével nem lehet kormányt buktatni. Természetes, hogy a lakosság fél a változásoktól, a rendszerváltás óta egyik kormány sem mert nyúlni a nagy elosztórendszer struktúrájához - tette hozzá az ügyvivő. Most az lesz a feladat, hogy elmagyarázzuk az embereknek, hogy a reformokra szükség van, és az ő érdekeiket szolgálják - mondta Wittinghof Tamás.

Léderer András, az Új Generáció elnöke a tandíj mellett emelt szót. Úgy gondolja, az megint csak egy újabb hazugság, hogy most ingyenes a felsőoktatás. 1994-ben éppen a Fidesz fogalmazta meg programjában a tandíj bevezetésének fontosságát - emlékeztetett az elnök. Léderer András elmondta, hogy az új rendszer az igazságosságról szól, arról, hogy a jobb tanulónak kevesebbet kelljen fizetni, mint annak, aki gyengébben teljesít. A tandíj azt is szolgálja, hogy a hallgató végre úgy érezze, hogy egy szolgáltatást kap, az egyetem van őérte, és nem fordítva.

A vasárnap délutáni eseményen részt vett Szabadai Viktor is, az SZDSZ budapesti elnöke. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy tudni kell nemet mondani a demagóg politikára. Azt mondta, hogy aki a kórházi napidíj és a vizitdíj ellen szavaz, az a fenntartható magyar egészségügy ellen szavaz. Beszélt arról is, hogy Pest megyében hamarosan elkezdődik a helyi szintű népszavazások kiírása, amikor Pest megye és Budapest szétválasztásáról lehet majd dönteni. Szabadai Viktor szerint ez ugyanolyan felelőtlenség, mint a Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezése. Mint mondta, nem lehet szétszakítani összetartozó dolgokat.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. január 02. 18:45
    „Hát persze, hogy nem! Főleg, ha nem az előrehozott válsztások vannak rajta feltüntetve!
    A mai polituikusaink annál jobban ragaszkodnak a posztjaikhot mint a ( Markos-Nádas kabaréban) a "hugyos Józsi" a nagykabátjához!
    Olyan is ez az egész ország mint egy kabaré! Van aki rohög, van aki sír az eseményein!”
  • 1. Öszödi Feri 2007. december 31. 21:48
    „majd meglátjuk..................................................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GKM: Idén folytatódott a vasúti reform

2007-ben folytatódott a vasúti reform a vasúttársaság szervezeti átalakításával, az önálló… Tovább olvasom