Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Székelyföldön a magyar válogatott

Jégkorong

Óriási érdeklQdés övezi azt a mai karitatív jégkorongmérkQzést, amelyen székelyföldi hokisok a magyar ligaválogatott tagjaival mérik össze erejüket – adta hírül a romániai magyar sajtó.


Az eseményrQl a Kolozsváron megjelenQ Krónika és a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) is beszámolt. A Gyergyószentmiklóson esedékes gálamérkQzés fQszervezQje Vargyas László, a magyar bajnokságban szereplQ Dunaújváros Székelyföldön született jégkorongozója, aki az összecsapás teljes bevételével a gyergyóalfalui utánpótláscsapatot segíti.
A Székelyföld–Magyar Ligaválogatott mérkQzés elQtt két héttel a jegyek többsége elkelt. Nagyszámú elQzetes foglalást jeleztek Magyarországról, de a csíkszeredai és gyergyói hokirajongók mellett MarosvásárhelyrQl, SzékelyudvarhelyrQl és SepsiszentgyörgyrQl is érkeznek majd szurkolók.
Ugyancsak nagy a kereslet a külön erre az alkalomra készült mezek iránt is. A hivatalosan nem létezQ Székelyföld „válogatottban” az ott játszó, illetve az onnan elszármazott hokisok lépnek majd jégre – írja a Krónika.
Az ÚMSZ-nek nyilatkozó Horváth Kálmán szervezQ elmondta, hogy elsQ alkalommal szerveznek ilyen jellegq mérkQzést Gyergyószentmiklóson, de remélik, nem utoljára, mert létezik már elképzelés a folytatásra is. Horváth szerint „a történelmi meccs Szent Miklós-

kupa néven válik majd híressé” – írja a bukaresti lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok közepette

kosárlabda

A két ünnep között sem tétlenkednek az élvonalban szereplQ SEAT Foton… Tovább olvasom